![]() |
Kremacja czy standardowa forma?
Tak mnie cos popchnelo do zalozenia tematu - pewnie te dni
co wolelibyscie gdyby chodzilo o was? |
No to dałeś temat na czasie ! :fiu:
nie masz o czym innym myśleć ? :buu: Może poczytaj książkę albo lepiej zapodaj jakiś film , najlepiej komedię ! ;) Ale jakby co to bym wolał kremację, po co mają mnie robaki zjadać . I tyle ! |
mialem dodac sonde, ale zle sie kliknelo ;)
|
Cytat:
No ładnie ! Temat niezły , i na czasie ! ale chyba późno już :\ |
Cytat:
Ja osobiscie mysle, ze jak juz "zejde" to wszystko jedno czy mnie robaki zjedza, czy popioly beda na kominku trzymac :) Slyszalem, ze na Kubie jest cos takiego jak obowiazkowa ekshumacja po 25latach - ze wzgledu na brak miejsca... w takich przypadkach, to chyba lepiej cialo poddac kremacji. |
Cytat:
|
Cytat:
A potem pusta urna na kominku może posłóżyć za pojemnik na pety :buu: |
Cytat:
W jednej z odcinkow "gangu olsena" rozsypali prochy czyjes, a potem cygara palili zeby zrobic popiol i nikt sie nie zorientowal ;) |
A ja bym sobie wybrał kremacje, niech sobie mnie spala bo robakom się nie oddam :D
|
a ja się zamroże w laboratorium krionicznym ;)
Więcej,,,: http://www.cidernet.pl/~piotr/srodek21.htm |
dobry sposob ale jak zasilanie padnie w lodowce co wtedy:haha:
|
wiecie, wczesniej czy później będziemy zmuszeni do takiej formy (kremacji).
cmentarze zajmują coraz większą przestrzeń, a terenów nie przybywa. poza tym koszty są niższe. to jest tylko kwestia naszej mentalności, ale uważam kremację za dobry pomysł. no ale kościół... groby to dla nich dodatkowa kasa - taka jest prawda i nie ma co się oszukiwać. |
witam :) temat troche ponury ale co prawda ze na czasie w sumie ciezki wybor ..ale chyba wybral bym kremacje i chcial zeby moje prochy wysypano gdzies w gorach z pieknym krajobrazem ..a jesli juz pochowac to jakis maly kamrealny cmentarz moze na jakiejs wiosce :)) takie moje wybrazenie na ten temat pozdrawiam
|
Cytat:
|
Ja sie kieruje ku kremacji.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44. |