![]() |
Witam.
Postanowiłem do moje kina domowego zakupić tylne kolumny czy jak kto woli 'dźwięku przestrzennego' Zastanawiam się czy tę funkcje nie spełniły by kolumny Tonsil Lotus , tu można o nich cos poczytać Reszta zestawu również marki tonsil i jak dla mnie b.dobry stosunek cena/jakość Nadadzą się czy szukać jakiś malutkich satelitek ? |
4:3 pomalu stana sie przezytkiem... Standardy TV przyszlosci przewiduja tylko obraz 16:9, wiec jezeli ktos ma mozliwosc to niech przesiada sie jak najszybciej ;-D
|
Przepraszam mój błąd. Ale wiadomo że 4:3 nie będzie ładnie wyglądał na panoramicznym ale panoramiczny na normalnym (który umie działać w trybie 16:9) wygląda dobrze.
|
banana - przeciez wlasnie panorama to format "kinowy" czyli 16:9 :) jak juz maj3 zauwazyl :)
|
Cytat:
4:3 mają normalne tV |
Jedyne co moge uznać za mało trafny wybór to telewizora panoramicznego. To jest dobry wybór jedynie gdy oglądamy filmy w formacie 4:3, a zdarzają sie pełnoekranowe i co wtedy? wygląda to koszmarnie i nienaturlanie.
|
odkopuje stary topic, bo zakupy dokonane
wlasnie w fazie testow i pierwsze obserwacje :) TV Panasonic 32" panorama 100Hz - wygral z Soniaczem posiadaniem filtra grzebieniowego (w Soniaczu za ten bajer trzeba doplacic 600 pln) co WIDOCZNIE poprawia jakosc obazu - mialem okazje poogladac stojace obok siebie pm11p (ktory mam) z Sony cs70 (nad ktorym myslem) i ZDECYDOWANIE wygral Panasonic (Sony dopiero w modelu 75 dorownal, ale cena wlanie o 600 pln wyzsza (nie mowie o katalogowych a o nowkach ze skelepow internetowych w sumie kupilem panasonika za 3100 z groszami z przesylka do domu kino domowe - padlo na Koda DRA 660 + SW700 + kolumny 860 calosc 2000 dodatkowo za kable zaplacilem 110pln (podlaczenie kompa do sprzetu i tv z dvd), kable do woofera gratis, kable do glosnikow przednich i centrum wziolem ze starego sprzetu (wartosc okolo 100pln) do tylnych dolaczone druty (znaczy linki, ale maly przekruj) stoliczek kupilem od grundika (od panasonica nie szlo dostac! no i dobrze bo drozszy i brzydszy ;p ) za 199 :) wnioski - da sie zozyc naprawde dobry zestaw kina w cenie zabawek wady - dekodowanie mp3 moglo by byc lepsze no i czas wymienic karte grafy w kompie, bo wyjscie tv ma srednie no i 3 kilo kabli :\ szczescie ze przy remoncie chaty powyslalem i kanaly na kable mam pod podloga, ale i tak za kompem i za tv mam dwa wielkie klebowiska :) |
TV Loewe
|
mam nadzieje ze o znamionowej, bo inne to chyba tylko w ulotkach supermarketow kroluja ;)
Zone intensywnie namawiam na Kode, choc widzialem ladnego Pionnera za 2990, ale to lekko za duzo :( dylematem pozostaje dla mnie TV - czy panasonik czy sony przedwczoraj bylem w sklepie Panasonika w Koninie... ceny mnie zabily - 500PLN na tlewizorze, 1000PLN na zestawie kina Kody w gore ^_^ wszyselem do Euro w Koninie a tam Sony TV ktory mnie interesuje 600PLN wiecej nie w Poznaniu, a co zabawniejsze - 100PLN wiecej niz cena katalogowa... jakas p....ona paranoja... nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac - ludzi w butelke nabijaja w Poznaniu jest nawet przedstawiciel Kody - wybieram sie do niego intenesywnie :) Koda odsluchowo mnie zadowala, troche podlaczenia mi sie nie podobaja, ale generalnie wsio da sie pospinac :) po prostu w dvd 630A nie ma scarta tylko svideo :| sprzedawca tweirdzi ze to nie ma znaczenia, ale troche mnie to dziwi, na szczesie 638A juz ma to... pozostaje kwestia odsluchu i sie zobaczy :) |
Może najpierw niech ktoś uporządkuje o jakich "wattach" mowa.
O mocy znamionowej wzmacniacza? (wg normy IASCA RMS ) , czy o mocy muzycznej (PMPO (Peak Music Power Output)? Bo mówiąc/pisząc , szczerze trochę to chaotycznie wygląda IMO |
Podniecacie się watami jak typowi komputerowcy. 35W na dobrą kolumnę to aż nadto do pomieszczenia 5x5 m. Ważniejsza jest jakość dźwięku, a nie setki czy tysiące W.
|
Cytat:
104 przy 4 ohms czyli 55W to raz a dwa Nimal pisał wyraźnie ile chce wydać więc jak złożysz ten najtańszy klocek z tej serii do kupy z DVD i kolumnami to o ile przekroczysz sumę którą chce wydać nimal. Więc jedym rozsądnym zakupem może być Koda, bądź Denon czy coś innego lecz jako mini i w całości z kolumnami |
Cytat:
|
Cytat:
|
a może znajdziesz coś ciekawego na http://www.audiostereo.pl/forum.html?kid=3
Jest tam też zakładka KINO DOMOWE |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45. |