Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   weekendowe tanie piwo (https://forum.cdrinfo.pl/f5/weekendowe-tanie-piwo-42243/)

Ormianin 05.11.2004 11:11

weekendowe tanie piwo

w zwiazku z tym ze dzis weekend, bardzo prosze o polecenie mi jakies dobrego taniego piwa, ktorego byc moze jeszcze nie probowalem :) Moga byc biedronkowe, czempionowe, muszkieterowate i inne dobre tanie dziwne browce :)

A tak swoja droga, mam nadzeje ze dzis na czacie naszym znajdzie sie troche ludzi z kuflem w dloni :piwo:

imola 05.11.2004 11:25

Cytat:

Napisany przez Ormianin
w zwiazku z tym ze dzis weekend, bardzo prosze o polecenie mi jakies dobrego taniego piwa, ktorego byc moze jeszcze nie probowalem :) Moga byc biedronkowe, czempionowe, muszkieterowate i inne dobre tanie dziwne browce :)

A tak swoja droga, mam nadzeje ze dzis na czacie naszym znajdzie sie troche ludzi z kuflem w dloni :piwo:

To ja polecam "MOCNE" z browaru Jabłonowo sprzedawane w plastikowych butelkach o pojemności 1L. Kosztuje 3,7 -3,8 w supermarketach. Jest jescze kilka odmian tych piw w plastikowych butelkach czasem zdażał się też jakiś czeski sikacz też bardzo dobry. To mocne nie jest zbyt "mocne" ale cena się kalkuluje. Z biedronkowych to chyba MEGAWAT najlepszy :peace:

Igloo 05.11.2004 11:42

harnaś też dobry :)

sherrif 05.11.2004 12:06

Z biedronkowych to V.I.P (ok 1,8PLN i 7%)

Air 05.11.2004 12:10

Może REJS lub SUPER PIWOSZ

Ormianin 05.11.2004 12:10

Cytat:

Napisany przez imola
To ja polecam "MOCNE" z browaru Jabłonowo sprzedawane w plastikowych butelkach o pojemności 1L. Kosztuje 3,7 -3,8 w supermarketach. Jest jescze kilka odmian tych piw w plastikowych butelkach czasem zdażał się też jakiś czeski sikacz też bardzo dobry. To mocne nie jest zbyt "mocne" ale cena się kalkuluje. Z biedronkowych to chyba MEGAWAT najlepszy :peace:

W biedronce to ja widze Sarmackie w pecie i kiedys sie skusilem, ale piwo to nie bylo specjalnie dobre... chociaz mocne bylo:) no ale ja nietylko dla procentow piwo pije, smak tez wazny... puszkowego biedronkowego nie znam, jest tez jakies w butelce, ale jakos nie mialem okazji.
Te z browaru jablonowo owszem probowalem, w pecie "MOCNE" ale nie szczegolne moim zdaniem chyba ze dla procentow, ciekawe ze to samo "MOCNE" w butelce smakuje inaczej, jest tez "SUPER MOCNE" i to bede musial sprobowac kiedys, a moze dzis :)
Harnasia pilem, ale to jest taki odpad moim zdnaiem z Okcimia, jak mam wydac na Harnasia pieniadze to wole dopalcic i kupic Tatre z tego browaru.

mr_spock 05.11.2004 12:48

Van PUR vel Donner - 1,39 puszka

za namowa kolegow z forum rozsmakowalem sie w Perle :)
a moj ukochany Volt, ktorego sacze od ladnych paru lat popadl w nielaske... zmneijszyl zawartosc % a cen nie zmienil :( teraz pije harnasie

icemac 05.11.2004 13:13

ja tez z MOCNEGO z browaru jablonowo przerzucilem sie na harnasia

:D bo harnas to piwo dobre i tanie :D

a co do Donnera - to VanPUR w porowniu do niego to piwo SUPERRRRRRRR
leja jakies siki tylko puszka podobna ;)
mialem porownanie vanpur zielony i donner zielony - dwa rozne piwa, z mocnym jest podobnie :(

mr_spock 05.11.2004 13:30

Cytat:

Napisany przez icemac
ja tez z MOCNEGO z browaru jablonowo przerzucilem sie na harnasia

:D bo harnas to piwo dobre i tanie :D

a co do Donnera - to VanPUR w porowniu do niego to piwo SUPERRRRRRRR
leja jakies siki tylko puszka podobna ;)
mialem porownanie vanpur zielony i donner zielony - dwa rozne piwa, z mocnym jest podobnie :(

jak dla mnie to tylko sie napis na puszcce zmienil :) juz nie porownam, bo nigdzie van pura nie dostane, a mocnego nie pilem, bo nie lubie

A harnas dobre piwko - i tanie przedewszystkiem (nawet lepszy i tanszy niz lajcepS <- )
1,99 na stacji BP pod moim blokiem :P
w koncu piwo po ch***, tzn zbuju ;)

icemac 05.11.2004 13:35

HARMAŚ ŻOMDZI :spoko:

:>

siwy_mw 05.11.2004 13:40

Ja tam wynalazkow nie pijam i polecam Zywca lub Hainekena :piwo:

Turboni 05.11.2004 13:40

ja z marketu to z alberta ich browarek 1,45 - 5% lub 1,75 - 7,2% :)

Ormianin 05.11.2004 14:30

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Ja tam wynalazkow nie pijam i polecam Zywca lub Hainekena :piwo:

:) No tak ale jak czlowiek nie ma czasem wiecej pieniedzy a chcialby wiecej :)
A tak swoja droga to Zywiec jest mocno przereklamowane piwo, ja wole juz Tyskie sto razy, a Haineken to juz szczyt wyrzucenia pieniadza, owszem czasem wypije, ale uwazam ze krajowe sa lepsze piwa i to nie koniecznie te z wyzszej sfery cenowej

A ten topic o tanich piwach:)

W biedronce widzialem jeszcze taki browiec, w malych petach kiedys byl na promocji, nazywal sie "Zloty <cos tam>" moze ktos to pil i nazwe pamieta :)

A tka swoja droga to :piwo: dla wszytskich :)

mello 05.11.2004 14:39

LECH lub HEINEKEN czasem callsberg !! jak juz pile to wybieram te marki ale jak bibka to wódeczka rullez :D

mgit 05.11.2004 14:45

Dembowe i Tatra Mocne the best :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:05.