![]() |
Podsumowując niejako wątek. Oddałem dziś nagrywarkę do testów do serwisu. Po przetestowaniu około 8 sztuk innych Liteonów, wyżej wymienione błędy wystąpiły we wszystkich. Testowane były na platformie Intela, tak więc odpada sugestia, że mają one jakiś związek z nForce'm.
Wynika chyba z tego, że - tak jak pisał wcześniej tytusdezoo - po prostu trzeba się przyzwyczaić do tego. :cool: godless |
Cytat:
Ten dział forum w zasadzie w tej chwili jest o trzech nagrywarkach: Pioneer, Nec, Liteon ... A na temat Pioneera jest średnio jeden temat dziennie :czytaj: Czy potrzeba ci czegoś więcej? :| |
Hmm to dziwne ja też :(
I u mnie przy instalacji POWER DVD sam włączył DMA i wszystko. Dograłem tylko ASPI i bez problemu. Jak na razie działa miesiąc i może nie palił zbyt wiele 12DVD i 14CD-R, ale na razie nie mam co narzekać (działa tak samo dobrze jak CD-RW LG GCE-8320B przy nagrywaniu płytek CD) i nie mam problemu z nagrywaniem DVD (w zasadzie +R platinium/verbatim pastel) |
Cytat:
|
No to ci niestety nie pomogę. NAgrywane 8x Z CBR nie tną się wogóle BSOC@PLATINIUM CD-R (choć wszyscy mnie namawiają na BSOK), Pare przeskoków miałem z VBR 128-32, ale teraz staram się je przekonwertować np na 192 lub 225 CBR i nie mam problemu, ale to chyba dużo zależy od samej nagrywarki
Słuchajcie a może to jest tak samo jak z LG swojego czasu: w BOX działa wszystko od razu a z OEM trzeba się trochę pobawić. |
mp3@cbr, poza tym już dużo się takich audio cd nagrało do słuchania, i nie było takich yay. Te same utwory nagrane wcześniej poprzednia nagrywarką odtwarzają się dobrze, więc to nie jest problem plików itp.
|
Ja bym się długo nad nią nie zastanawiał - ale na razie ja sam nie mam problemów więc litek mi wystarczy
P.S. Ta płytka audio to przegrywana czy z MP3@VBR? Bo z MP3 to czasem tak dziwnie się nagrywa z przeskokami (jeśli różnica w BR jest duża) |
Posłuchałem właśnie tej płytki audio nagranej 24x i zaraz na początku już pojawiają się przeskoki, trzaski itp.
Oddam ją na wymianę. Zapłaciłem za to i chcę mieć sprawny sprzęt. Nie będę się bawił w żadne kolejne wgrywanie biosów (już pieerwszego dnia użytkowania wgrałem BS0K, bo "coś" było nie tak), resetowanie eepromów, bo mi się nie chce. :sciana: BTW. Co myślicie o tej palarce: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13579 , może będę starał się żeby wymieniono mi na napęd innej firmy. |
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to polecam ten wątek do poczytania. godless |
A jeszcze takie pytanie. Czy twoja też "tyka".
Zauważyłem to tylko w przypadku płyt cd. Powiedzmy wkładam płytę i nic nie robię. Napęd rozpędza płytę a potem zwalnia i zatrzymuje ją. Ale słychać takie szybkie, rytmiczne, ciche tyk, tyk, tyk..... Także przy niskich obrotach (np. podczas odtwarzania cd-audio) jest to wyraźnie słyszalne. Co do prędkości nagrywania cd-audio. To zawsze nagrywałem tak jak pisałem 40x czasami szybciej i było ok. Nagrałem przed chwilą płytę z prędkością 24x, później przesłucham na wieży. BTW. Wcześniej pisałeś coś na temat resetu eeproma, mógłbyś pokrótce wyjasnić do czego on służy, i co daje resetowanie go? |
Cytat:
Cytat:
godless |
Coraz gorsze zdanie mam o mojej palarce.
Po pierwsze nie mogłem z niej zainstalować dzisiaj programu, co chwilę się rozpędzała to zwalniała, i w pewnym momencie wogóle przestała odczytywać dane z tej płyty, tylko jakiś chrobot co chwilę się z niej wydobywał. Drugi napęd pioneer dvd 120S skopiował całą płytę bez mrugnięcia. Nagrałem cd-audio na verbatimie prędkość zapisu 40x. Na tych płytach(ba na gorszych też się zdażyło) z taką prędkością LTR'em 52327S zawsze nagrywałem i było ok. A teraz od 4 ścieżki do końca trzaski. Czym dalej tym gorzej. Jeszcze spalę zaraz jedną audio z wolniejszą prędkością i zobacze jak bedzie. Trzeba ja będzie dać na service. Bo to nie jest normalne :smutny: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
I chyba trudno je jakoś zróżnicować pod względem jakości. A na max jeśli jest dobra płytka to wykresy są OK, np.: LTR-52246s_Sony_Supremas_write_24x_read_max.png Co do DVD to może te 4x jest już wystarczającą predkością do wykazania blędów? Nie wiem. Cytat:
godless |
Cytat:
Ale po odpaleniu testów tak jak sugeruje to legion na speedzie 8x wyniki są świetne. Tamta palarka zgłasza więcej C1 niż 1633, ale tak dzieje się z każdą płytą prównywaną w obu napędach. |
Cytat:
moim zdanie ustwianie plyty cd-r na max jest bledne bo zawsze wyjdzie tragicznie a przyjelo sie ze sa sprawdzane 8x :D Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:25. |