Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   napisy dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f16/napisy-dvd-42817/)

andrzejj9 08.12.2004 23:07

Cytat:

Napisany przez andy12
Witam postąpiłem tak ale nic to nie dało.Film się otwiera a napisy nie chodź sa widoczne w folderze.

U mnie pomogła konwersja na inne rozszerzenie. Ale odtwarzacz dalej nie widział pliku z napisami osobno w folderze z filmem, tylko po prostu automatycznie go wczytał. Ale i tak muszę przyznać, że efekt nie był rewelacyjny. Dlatego chyba jednak zmontowanie napisów z filmem będzie najlepszym rozwiązaniem.

andy12 08.12.2004 20:58

napisy avi

Cytat:

Napisany przez Agusia
Stacjonarne odtwarzacze DVD nie odczytują plików z napisami w formacie *.txt, musisz je przekonwertować do formatu *.srt
Nie chcę Cię martwić, ale przwdopodobnie nie będziesz miał polskich "ogonków" tak że w czasie konwersji przerób wszystkie "ą" na "a" itp. Służy do tego o ile dobrze pamiętam program "Naprawiacz"

Witam postąpiłem tak ale nic to nie dało.Film się otwiera a napisy nie chodź sa widoczne w folderze.

Ufil123 29.11.2004 01:47

Cytat:

Napisany przez apostol
Cześć chciałbym przetestować program DVDMaestro, może ktos wie skąd ściągnąć ?
bedę wdzięczny :-)

edonkey,emule,torrent itd

apostol 28.11.2004 23:43

Cześć chciałbym przetestować program DVDMaestro, może ktos wie skąd ściągnąć ?
bedę wdzięczny :-)

andrzejj9 28.11.2004 17:47

Cytat:

Napisany przez Ufil123
jak masz mozliwosc wskazania pliku txt to nazwy plikow nie musza byc te same,natomiast jesli Twoj dvd nie ma takiej opcji to lepeij by bylo jakby avi i txt mialy te same tytuly

pozdro

Wezmę jeszcze raz przestudiuję instrukcję, może jest tam jednak coś na ten temat. W każdym razie dzęki za trop.

Ufil123 28.11.2004 02:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A ma być?? :)

jak masz mozliwosc wskazania pliku txt to nazwy plikow nie musza byc te same,natomiast jesli Twoj dvd nie ma takiej opcji to lepeij by bylo jakby avi i txt mialy te same tytuly

pozdro

andrzejj9 27.11.2004 23:22

Cytat:

Napisany przez ggolikPL
a nazwa filmu jest identyczna jak nazwa napisow ??? - bo mozwe on ich nie widzie :):)

pozdrawaim

A ma być?? :)

ggolikPL 27.11.2004 22:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Tak w teorii, bo w praktyce jeszcze żadnego filmu nie udało mi się z napisami obejrzeć.

a nazwa filmu jest identyczna jak nazwa napisow ??? - bo mozwe on ich nie widzie :):)

pozdrawaim

andrzejj9 25.11.2004 14:48

Cytat:

Napisany przez Ufil123
chyba się mylisz !!!moi znajomi mają Bellwooda i H&D - niby jakieś gówniane fiirmy a jednak czytają bez zajaknięcia TXT (MicroDVD i TMPlayer)

pozdro

Trochę odswieżę temat. Też mam DVD stacjonarne firmy H&D (wbrew nazwie firma jest dość chwalona) i podobno odtwarza napisy w formacie .txt, nie ma problemu również z polskimi znakami.

Tak w teorii, bo w praktyce jeszcze żadnego filmu nie udało mi się z napisami obejrzeć. Może faktycznie konwersja na ten inny format coś pomoże?

Poczytam linki, które podaliście. Może w końcu dowiem się, co i jak trzeba zrobić...

Agusia 20.11.2004 17:39

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez ggolikPL
a moze by tak program do wklejania napisow na filmy AVI ??? - - bo tez mam problem z zagranicznymi filmami AVI :(:(:(

pozdrawiam

Napisy wkleisz na stałe do filmu Gordian Knotem
Musisz zaznaczyć jak na obrazku "select Vob Sub titles"

Oczywiście wcześniej wyciągasz napisy z vob-ów programem Vob Sub, który wchodzi w skład Gordian Knota

ggolikPL 19.11.2004 14:24

starczy starczy - wlasnie "purpurowe rzeki" przerabiam :) - w VirtualDub a sprawdze jeszcze AviSynth

ideJ 19.11.2004 14:14

@ggolikPL:
a VirtualDub bądź Avisynth nie wystarczy? ^_^

Ufil123 18.11.2004 21:24

Cytat:

Napisany przez Copart
Nie masz racji - KiSS bez problemu radzi sobie z *.txt, zarówno microVDVD jak TMPlayer. A gwoli ścisłości to problemy są raczej z nowymi KiSSami (głównie DP-1000). Te pierwsze, czyli DP-450 i DP-500 to chyba najlepsze i najbardziej udane modele.

no nie wiem jak z nowymi ale starszy model byl według mnie tragiczny (mozliwe ze mialem doczynienia zjakas wadliwa wersja) :'(

ggolikPL 18.11.2004 21:06

a moze by tak program do wklejania napisow na filmy AVI ??? - - bo tez mam problem z zagranicznymi filmami AVI :(:(:(

pozdrawiam

Copart 18.11.2004 01:15

Cytat:

Napisany przez Ufil123
no z tym się zgodzę nawet Kissy mają z nimi kłopty (przynajmniej ten starszy model)

Nie masz racji - KiSS bez problemu radzi sobie z *.txt, zarówno microVDVD jak TMPlayer. A gwoli ścisłości to problemy są raczej z nowymi KiSSami (głównie DP-1000). Te pierwsze, czyli DP-450 i DP-500 to chyba najlepsze i najbardziej udane modele.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:32.