Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lite-On 1633s - problemy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-1633s-problemy-42943/)

Posłany 11.12.2004 21:38

Weźcie mnie nie straszcie bo tą nagryware mam :D Ale czytałem tylko 1,5 strony i sobie powiedziałem dosyć bo póki co nagrałem 2 płytki(DVD-R) w tym jedna się nagrała (ta w Nero, bo w programie do authoringu(gdzie mam tylko nieaktywną opcję Speed) nie mogłem się czego innego spodziewać :D)

tengu 11.12.2004 18:27

Cytat:

Napisany przez sight
nie mówie ze lg jest naj lepsze, ale gdy widze na forum temat typu " problem z liteonem" lub "nie może nagrać" to już mi nie dobrze.
więc wole napisać klientowi aby wymienił na lg bo nie maja takich problemów.
(a litony miałem dwa to wiem o co chodzi)

No nieźle. To niby z LG nie ma problemów :). Owszem z litkiem jest więcej ale nie mów że nie ma w ogóle. Znam osobiście ze Trzech kolesi którzy obecnie przesiadają się z LG na NECA lub Pionieera, bo jak to się jeden z nich wyraził: "Badziew straszny i nie można odczytać płytek na nich nagranych" (to jest cytat więc wąty nie do mnie).

A osobiście miałem dwie nagrywarki CD LG (8x i 32x), jedno combo LG (16x odczyt DVD 52x zapis CD) [rewelacyjne nie było ale złe też nie], DVD-ROM LG (nie zarekomenduję go chyba jak powiem, ze wytrzymało w domu tydzień po czym przesiadłem się na asusa] i po tym jak zauważyłem że jakość LG zaczęła się trochę staczać postanowiłem zmienić wybór i kupiłem LItka. I ja osobiście nie mam z nim najmniejszych problemów. A że GSA-4120/4160 "akurat" im wyszło no to trudno. Nie moja wina.

sight 11.12.2004 18:05

Cytat:

Napisany przez Turboni
mysl czasami jak piszesz bo twoje wypowiedzi sa bardzo interesujace

nie kupuj tego tylko to bo ja mam i pali super na wszystkim - a tak naprawde nie wiesz jak pali - bo sie czyta :>
ok teraz sie czyta ale zobaczysz za 8-10 miesiecy czy bedzie sie czytalo jak nagrywasz na plytkach marki krzak

ja nie mowie ze nie lubie lg ale takie wypowiedzi jak twoje to mnie dobijaja
ja mam to i tez ty kup :(

pomysl ze nie kazdy musi byc takim maniakiem lg jak ty.

nie mówie ze lg jest naj lepsze, ale gdy widze na forum temat typu " problem z liteonem" lub "nie może nagrać" to już mi nie dobrze.
więc wole napisać klientowi aby wymienił na lg bo nie maja takich problemów.
(a litony miałem dwa to wiem o co chodzi)

Turboni 11.12.2004 17:31

Cytat:

Napisany przez danielprzyg
gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!

pomóżcie prosze

wiesz wystarczu GOOGLE !!! i znajdziesz

ale bede mily TU

kasztan417 11.12.2004 17:19

Cytat:

Napisany przez danielprzyg
gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!gdzie !!!!!

pomóżcie prosze

heheh ale zwala az mnie dziwota bierze ale co mi tam, masz do wyboru do koloru

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191040335

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191035445

danielprzyg 11.12.2004 16:18

gdzie znaleźć sterowniki ASPI

pomóżcie prosze

Turboni 11.12.2004 14:31

Cytat:

Napisany przez sight
no to nie czytaj

mysl czasami jak piszesz bo twoje wypowiedzi sa bardzo interesujace

nie kupuj tego tylko to bo ja mam i pali super na wszystkim - a tak naprawde nie wiesz jak pali - bo sie czyta :>
ok teraz sie czyta ale zobaczysz za 8-10 miesiecy czy bedzie sie czytalo jak nagrywasz na plytkach marki krzak

ja nie mowie ze nie lubie lg ale takie wypowiedzi jak twoje to mnie dobijaja
ja mam to i tez ty kup :(

pomysl ze nie kazdy musi byc takim maniakiem lg jak ty.

sight 11.12.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez Turboni
masz to sie ciesz i nie ******* takich farmazonow bo juz czytac nie moge

no to nie czytaj

Turboni 11.12.2004 01:28

Cytat:

Napisany przez songoku
jesli mozesz, to chetnie! zawsze sie przyda, bo kiedy oni zobacza znajomosc prawa, to stana sie pokorniejsi ;-)

Ustawa z dnia 27.07.2002 roku
O szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego
Dziennik Ustaw 2002, Numer 141, Pozycja 1176, Artykuł 8

tu masz wszystko dzwonilem do urzedu ochrony konsumenta i mozesz wymienic na inny sprzet do kwoty jaka dales za sprzet wyjsciowy lub mozesz zarzadac zwrotu gotowki.

songoku 11.12.2004 00:31

Cytat:

Napisany przez Turboni
musi byc otwarta masz prawo do wymiany na inny sprzet lub zwrot gotowki :)

jak chcesz to podam ci dokladnie ustawe pozyje i artykul co obowiazuje - ja wlasnie to robie w poniedzialek z litkiem :) ale nie na litka

jesli mozesz, to chetnie! zawsze sie przyda, bo kiedy oni zobacza znajomosc prawa, to stana sie pokorniejsi ;-)

Turboni 11.12.2004 00:09

Cytat:

Napisany przez songoku
nie wiem czy polityka firmy Proline jest otwarta na takie rotacje sprzetem ... zreszta ja wierze w LiteOn'a mimo wszystko ...

musi byc otwarta masz prawo do wymiany na inny sprzet lub zwrot gotowki :)

jak chcesz to podam ci dokladnie ustawe pozyje i artykul co obowiazuje - ja wlasnie to robie w poniedzialek z litkiem :) ale nie na litka

songoku 11.12.2004 00:03

Cytat:

Napisany przez sight
jak przyjdzie spowrotem to jej niw bierz,
dopłać te 50zł i kup lg 4120 (mam go od pół roku i pali wszystko).
weźmiesz tego 1653 i będzie to samo.

pozdro

nie wiem czy polityka firmy Proline jest otwarta na takie rotacje sprzetem ... zreszta ja wierze w LiteOn'a mimo wszystko ...

Turboni 10.12.2004 23:57

Cytat:

Napisany przez sight

pozdro

masz to sie ciesz i nie ******* takich farmazonow bo juz czytac nie moge

sight 10.12.2004 23:47

Cytat:

Napisany przez songoku
no wiec moja przygoda z Lite-On 1633S poki co zakonczyla sie. Dzis oddalem go do serwisu i powiedzieli, ze odesla go do samego lite-On'a ... 2-3 tygodnie bez niego, oby nie bylo czasem na darmo straconym ... powiedzieli tez, ze juz nie ma tych modeli i w razie wymiany dostane 1653s ;-) no ciekaw jestem ...

Pozdrawiam!

pozdro

VIZZARD 10.12.2004 18:40

Cytat:

Napisany przez songoku
powiedzieli, ze odesla go do samego lite-On'a ...

Jak to brzmi! :O

Do samego Liteona!

A on dotknie swą czarodziejską uzdrowicielską dłonią twój napęd

I powie:

"Ten jest już dobry! Ale dajcie mu nowy model! Niech pozna dobroć Liteona!" :czytaj:

:mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46.