Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problemy z odczytem w stacjonarnym DVD :( (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problemy-odczytem-stacjonarnym-dvd-43221/)

CottonEye.Joe 27.03.2005 20:30

Witam
Ja tez mam problem z tym LiteOn'em ale troche innej natury.
Mianowicie wogole mi nie rozpoznaje pustych płyt DVD,
z CD jest różnie. Ale o nagrywaniu moge zapomnieć. Probowalem
wgrac nowego biosa "PSX3", ale program ładujący pokazał ze nie
mam odpowiedniej nagrywarki... dziwne, bo nazwy szukanej
i znalezionej były identyczne :/
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
CottonEyeJoe

amisat 08.01.2005 23:03

Błędy i palnik?

Cytat:

Napisany przez madmax2
Uuu masakra. Nie dziwię się, ze Ci LG tych płyt nie czyta (a jaka to marka płyt?).
Mói krewni mają LG DT 885 NY - produkcji z końca 2002 roku. On też nie chce czytać płyt z taką ilością błędów PI. Pomogła dopiero zmiana płyt na TDK i Verbatim. Generalnie minusy tych marek LG też czyta bez trudu. Toleruje płyty z iloscią błędów PI do około 200 z hakiem.
Co do bitsettingu to polecam program BookType. Powinien być w dziale download. W razie trudności ze ściągnięciem spróbuj zassać ze strony

www.cdrlab.pl

Program znajdziesz w dziale download.
Po zaistalowaniu i włożeniu płyty DVD+R do nagrywarki wciśnij przycisk change i ustaw na DVD-Rom. Program pozostaw uruchomiony i odpal soft do nagrywania i nagrywaj. Poszukaj jeszcze w postach. Ja dawno nie używałem BookType, bo wgrałem do mojego Litka bios z autobitsettingiem.
P.S.
Dla pewnności spróbuj najpierw na DVD + i - RW
Pozdr.

Cześć, a mnie to samo się trafiło 2 tygodnie temu i już do dzisiaj trwa.
Też zaczęły przerywać filmy.Ale po datach trafiłem od kiedy.Nagrywałem na esperanzach DVD-R ( mój palnik to DVD Litek x12) i vakosach DVD+RW.Do 20.12.04 nagrane filmy odtwarza normalnie DVD stacjonarne (kilka modeli), a po tej dacie nagrane już zacina się i leci do końca lub umiera, trzeba włączyć i wyłączyć.Myślałem,że to płyty, DVD stacjonarne ,aż zrobiłem testy jakościowe nagranych płyt.I wszystkie po 20.12 mają od połowy płyty ogrom błędów, i już nagrałem na Verb.,Esperaz.,Platinum .Przed 20.12 wszystkie miały błędy ale małe i na całości rozłożone. Myślę ,że palnik,ale muszę być pewny bo kupiłem w mega avansie, a tam trzeba być pewnym(żeby tylko).
Jak ktoś to miał to proszę o opis,może coś przegapiłem.(Mam wszystko włączone,DMA,i przez 20.12 było dobrze a nic nie robiłem)

andy789654 25.11.2004 10:39

UDAŁO SIĘ!!!!!

Więc opiszę doświadczenia i kroki jakie poczyniłem może komuś pomogą?!

1. Serwis LG twierdzi że 3630 z założenia nie czyta DVD-+R (nie kupujcie LG:))
2. sosw 852s nie współpracuje poprawnie z notebookami Dell seria latitude cpx
- występuje częsty błąd kalibracji lasera(co nie oznacza że płyta jest uszkodzona)
3. po zamontowaniu toshiby sd-r 6472 WSZYSTKO pali się jak szalone i działa poprostu poprawnie!!!

Wielkie dzięki za wiedzę jaką udało mi się posiąść.
Opisujecie Szanowni wiele ważnych rzeczy i kapitalnie dzielicie się wiedzą. (czasem tylko kompletna zielenina jaką jestem nie do końca rozumie oczywiste dla Was pojęcia lecz od czego są google :))

Pozdrawiam gorąco

Andy

andy789654 24.11.2004 15:35

ku uciesze :)
http://discreteautos.net/forum/index.php?showtopic=152
i to się nazywa pomoc!!!

Andy

icemac 24.11.2004 15:20

Cytat:

Napisany przez andy789654
mam to szczęście że tzw szwagier poprostu notebookami handluje i wymieni pożądna mordka do potestowania :)

Andy

niektorym to dobrze :piwo:

andy789654 24.11.2004 15:13

mam to szczęście że tzw szwagier poprostu notebookami handluje i wymieni pożądna mordka do potestowania :)

Andy

andy789654 24.11.2004 15:10

ice,

Jakiś taki plan się krystalizuje
uczy sie człowiek po kawałku!!!

zdam relacje z efektów :)

Pozdrawiam

Andy

icemac 24.11.2004 14:26

Cytat:

Napisany przez nimal
nie pierwszy i nie ostatni zapewne post o problemach litka z plytami TDK
nawidoczneij one sie po prostu nie lubia i tyle
proponuje przesiadke na verbatimy - tansze a pala sie o niebo lepiej
oczywiscie w plusie, bo takie litki wola :)

caly pic polega na dopasowaniu spawary do plyt :) a nie paleniu na najsdrozszych :)

widzisz niektorzy sie poddaja
ja tam nie cierpie na wielkie ilosci szmalu i pale tym co mam :) i to na verbatimkach

nimal 24.11.2004 14:24

nie pierwszy i nie ostatni zapewne post o problemach litka z plytami TDK
nawidoczneij one sie po prostu nie lubia i tyle
proponuje przesiadke na verbatimy - tansze a pala sie o niebo lepiej
oczywiscie w plusie, bo takie litki wola :)

caly pic polega na dopasowaniu spawary do plyt :) a nie paleniu na najsdrozszych :)

icemac 24.11.2004 14:16

czyli co ???

zmieniles sprzet ???

na toshibe ???

andy789654 24.11.2004 14:13

biosy do SOSW-852s

Ilość załączników: 4
O takie ślicznoty znalazłem wynieniłem i nie ma bólu.... na ile sie znam ( a niewiele się znam :) )nic sie nie przydażyło nie tak po drodze a LG i tak nie widzi :(

biorę się za testowanie SD-R6472B może to pogada lepiej z paskudnym LG.

Pozdrawiam
Andy

icemac 24.11.2004 12:43

tylko napisz co i ja z paleniem :>

andy789654 24.11.2004 12:29

znalazłem nowe biosy do mojego tostera (troszke na wyrost obserwując efekty:) ) zobaczy jak mi się uda :) lub nie :)

Pozdrawiam i dzięki
:piwo:

icemac 24.11.2004 10:58

Cytat:

Napisany przez andy789654
typ płyt ............. TDK+R kurde !!??!!?? może w mm w markach jest jakaś zwalona partia?????

Andy

mozliwe moje verbatimy tez w zaleznosci od cake'a pala sie roznie

P.S. tez kupione w MM
a program booktype sciagniesz ze strony lite'ona, mozesz tez uzyc dvdinfopro tam tez da sie zmienic bitsetting +R

andy789654 24.11.2004 10:53

typ płyt ............. TDK+R kurde !!??!!?? może w mm w markach jest jakaś zwalona partia?????

Andy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:47.