Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon 1633s a nagrywanie na różnych nośnkach (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1633s-nagrywanie-roznych-nosnkach-43300/)

ceramik 26.11.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez mekong
Do 1633S polecam Platinum DVD+R x8, producent Ricoh JPN02. Palą się u mnie na biosie BS0K wyśmienicie, ich testy gdzieś na forum są, więc nie będę robił zrzutu. Kupowane z wałka - cena ok. 1,80 zł. Cena niestety poznańska, Nimal pewnie wiesz - Eltom (Wierzbięcice, Podgórna). Zaprawdę powiadam Wam - doskonałe płyty za optymalną cenę... :mruga: .

Takie kupiłem po 2zl. w opakowaniu i żadnego problemu
pozdrawiam :piwo:

ceramik 24.11.2004 21:43

Nie tylko bo mam nowa nagrywarke i mimo ustawien na 2x nagrywanie ustawia sie 4x myslalem ze to usterka .5 szt płytek poszło do kosza 1x-4x tanich(szmelc) sie nie wyrobiły.

anasiza 24.11.2004 20:45

Cytat:

Napisany przez ceramik
A jak najwolniej możesz nagra płytki DVD

a co ma bitsetting do prędkości nagrywania? a naj wolniej to x4

ceramik 24.11.2004 20:40

Cytat:

Napisany przez anasiza
A czy ktoś wie jak przystąpić do nagrywania płyty DVD +R zmieniając bitsetting
wiem że potrzebny jest program BookType tj dla nagrywarki liteona 1633s
ale jak to zrobić w jakiej kolejności i co robić a pozatym czy liteon 1633s obsługuje bitsetting?

A jak najwolniej możesz nagra płytki DVD

anasiza 24.11.2004 20:30

Cytat:

Napisany przez icemac
szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a ;)

A czy ktoś wie jak przystąpić do nagrywania płyty DVD +R zmieniając bitsetting
wiem że potrzebny jest program BookType tj dla nagrywarki liteona 1633s
ale jak to zrobić w jakiej kolejności i co robić a pozatym czy liteon 1633s obsługuje bitsetting?

ceramik 24.11.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez Przemek1980
:blee: moj 1633s na kilku takich wypalil bez problemu na biosach: teac B4S6 i oryginalnych litka BS0K & BS0C

No tak tylko jakie miały prędkości płytki 8x jak ustawisz na 4x min. to sie wypali ale jak jest 1x-4x to na lichej się nie wypali

Przemek1980 24.11.2004 17:40

Cytat:

Napisany przez ceramik
czyli tanich płytek np.GIGA master DVD-R 1x-4x nie wypale?
16:11:48 #33 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1853
Zapis z prędkością 4x (5*540 KB/s) nie powiódł się!

Jadę do sklepu po markowe płytki a te do kosza.
Myślałem ze coś z moją nagrywarką(nową)

Serdeczne dzięki za pomoc i cierpliwość :piwo:

:blee: moj 1633s na kilku takich wypalil bez problemu na biosach: teac B4S6 i oryginalnych litka BS0K & BS0C

ceramik 24.11.2004 17:13

Cytat:

Napisany przez mekong
Do 1633S polecam Platinum DVD+R x8, producent Ricoh JPN02. Palą się u mnie na biosie BS0K wyśmienicie, ich testy gdzieś na forum są, więc nie będę robił zrzutu. Kupowane z wałka - cena ok. 1,80 zł. Cena niestety poznańska, Nimal pewnie wiesz - Eltom (Wierzbięcice, Podgórna). Zaprawdę powiadam Wam - doskonałe płyty za optymalną cenę... :mruga: .

Do 1633S polecam Platinum DVD+R x8, ja mam w kaliszu za 2zl. w opakowaniu ale sie zlaszczylem na tańsze i efekt jest :bicz:

mekong 24.11.2004 16:25

Cytat:

Napisany przez nimal
plyta musi byc DOPASOWANA do nagrywarki czyli albo kilka przetestujesz lbo opresz sie na doswiadczeniach kolegow z forum i bedziesz palil na VERBATIM od MITSUBISHI 4x z predkoscia 4x (lub na 8x z predkoscia 8x)

ceramik 24.11.2004 16:22

Cytat:

Napisany przez nimal
niestety - proponuje wyciecze do skelpu i kupno verbow
jak nie masz w kaliszu hurtowni to kupuj przez net - spokojnie znajdziesz verby ponizej 3pln za sztuke (lacznei z przesylka przy wiekszej ilosci)

Myślałem że to nagrywarka coś nawala a to te płytki nie daja rady na zapisie 4x.
Płytki są w sklepie ale myślałem że bedą dobre .
Masz u mnie wielkie :piwo:

dzięki

nimal 24.11.2004 16:12

niestety - proponuje wyciecze do skelpu i kupno verbow
jak nie masz w kaliszu hurtowni to kupuj przez net - spokojnie znajdziesz verby ponizej 3pln za sztuke (lacznei z przesylka przy wiekszej ilosci)

ceramik 24.11.2004 16:02

Cytat:

Napisany przez tengu
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)

czyli tanich płytek np.GIGA master DVD-R 1x-4x nie wypale?
16:11:48 #33 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1853
Zapis z prędkością 4x (5*540 KB/s) nie powiódł się!

Jadę do sklepu po markowe płytki a te do kosza.
Myślałem ze coś z moją nagrywarką(nową)

Serdeczne dzięki za pomoc i cierpliwość :piwo:

nimal 24.11.2004 15:35

ceramik - litek to nie G tylko ty G plyt uzywasz
plyta musi byc DOPASOWANA do nagrywarki czyli albo kilka przetestujesz lbo opresz sie na doswiadczeniach kolegow z forum i bedziesz palil na VERBATIM od MITSUBISHI 4x z predkoscia 4x (lub na 8x z predkoscia 8x)
tym bardziej ze cane jest bdb - ponizej 3pln za sztuke, zaleznie od ilosci potrafi spasc nawet do 2,40 :)

icemac 24.11.2004 15:29

1633S czyli model o ktory pytasz ma MINIMALNA predkosc zapisy4x i wolniej NIE wypalisz

milego - jak juz pare razy napisalem - wolniej nie znaczy lepiej

uzywajcie do litkow plytek +R jakichs MARKOWYCH najlepiej Verbatim+R 4x
milego

ceramik 24.11.2004 15:23

Cytat:

Napisany przez icemac
szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a ;)

liteon 1633s ja na tym G. jak ustawie szybkosc nagrania 2x to mi sie samo nagrywa 4x i powala plytke /co jest?:wsciekly:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:33.