![]() |
!!! NOWY BIOSIK DO 1633s !!!
W dniu wczorajszym na amerykańskiej stronie LITEON'a(www.liteonamericas.com) pojawił sie nowy bios do kontrowersyjnej juz na tym forum nagrywarki SHOW-1633s.Nowy bios oznaczony symbolem Bs41 i według litka oferuje nam nowe predkosci zapisu,co dziwne takie same jak w 1653s-DVD-R x12 , DVD+R DL x4. Przy czym palnik dalej zachowuje swój oryginalny symbol tj. 1633s.Ciekawy jestem czy jest to słynny już biosik od 1653s czy zupelnie inny nowy bios.Tam też znajduje sie dokument w formacie .pdf w którym firma LITEON opisuje owe zmiany.Ciekawy jestem czemu ten biosik jeszcze nie pojawił sie na www.liteon.com? Bios jest też dostępny na
http://forum.rpc1.org/portal.php. ^_^ :piwo: :slonik: :jupi2: :mysz: :tancerka: :ja_chce: :banan2: :banan: :fala: |
ladnie widze ze chlopcy z litka pracuja :D nie strudzenie
|
właśnie go wgrałem i puki co napęd działa.Lece jutro z rana kupić pare płytek i zobaczymy co nam tym razem zaserwowali.
|
Rozszaleli sie chopaki,co?!!
|
Cytat:
|
i tu jest tez juz dostepny http://codeguys.rpc1.org/index.html
|
Czemu ten bios ma tylko 587KB ???
W porównaniu do BS0H który ma 1,66MB ??? Dlaczego są takie różnice ??? |
ale DL tylko 2,4 ????
|
Na pierwszy rzut oka w biosiku zwraca uwagę brak mozliwosci właczenia "auto-bitsetting".Także nie pojawiła się możliwosć zapisu DVD-R x12 a i DL wypali sie nam x2,4.Co to,czyżbysmy zostali znowu nabici w butelke przez FACHWCÓW z LITEON'a?
|
Ilość załączników: 1
Nie wiem co o tym myśleć :|
|
Cieżko podjać jakies logiczne wnioski.Niby nie jest najgorzej. Na jakiej płytce to wypaliłeś?
|
esperanza
|
Cytat:
sam dales sobie odpowiedz ;) |
To jak na esperanza to nie tak źle.Na biosie BS0K na płytce esperanza miałem PI w granicy 200
|
Ale zimny prysznic!!! W moim litku 1633s po wgraniu biosu BS41 naped czyta ładnie wszystkie płytki ale nie chce nagrywać żadnej płytki DVD+/-R.!!! ALE KANAŁ !!!.Przy próbie zapisu wyskakuje komunikat "zły dysk" :O ??? i musiałem powrócić do BS0K.Naszczęście wszystko wróciło do normy.
!!!WSTYDŹCIE SIĘ PANOWIE Z LITEONA!!! :bicz: :boks: :podbite: :blee: W takim razie mam pytanko.Czy przy zmianie biosa w 1633s na bios z 1653s trzeba też zmienic eeprom? Czytałem rożne posty ale nigdzie jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.A nie lubie się domyślać.Wole być pewien. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:44. |