![]() |
mr_spock@
wez sobie cos pociagnij z jakiegos szybkiego ftp'a wget'em zobaczysz jak sie ma transfer ... moim zdaniem przywroc wczesniesze ustawienia na eth ... zmiana na 10baseT-FD tu nic nie da jesli bedziesz chcial dokladniejszego monitora lacza ... uruchom sobie iptraf (jesli nie jest zainstalowany urpmi iptraf) |
Dziala :) dzieki
ale niestety net mi dalej wolno chodzi, nie wiem czemu - ustawienia identyczne jak na win :/ |
jak zawiadujesz z konsoli ... zainstaluj sobie mc
jak komenda nie dziala napisz <- urpmi mc a potem wyedytuj odpowiednie pliki :mruga: |
Cytat:
jaki edytor?? |
Cytat:
edytujesz vi, pico lub edytorem z mc dopisujesz linie np. mii-tool -F 10baseT-FD eth0 that's all folks :D |
hmm o ile pamietam to sie zapisywalo gdzies w jakims pliku.... zeby po restarcie było. Ale jakim?
|
Cytat:
Podczas pracy swieci sie dioda sygnalizujaca prace w trybie 100 W mii-tool zmieniam i jest ok, ale po ponownym uruchomieniu znow jest na 100. Nie potrafie tego trwale zapisac - i w tym rzeczy |
Cytat:
wiec nie widzie potrzeby ... ale jesli sie uparles :> mozna to zrobic z konsoli za pomoca mii-tool lub ethtool |
chodzi o tryb karty sieciowej,
domyslnie ustawia sie na 100full duplex, a moja siec chozi na 10 half duplex. W win jest mozliwosc zmiany w parametrach karty, a tu nie potrafie tego zmienic. |
Cytat:
|
OK :)
a czy ktos moze wie, jak w mandrake przelaczyc tryb duplex?? potrzebuje 10 half |
mr_spock wlasnie instalowalem pezedwczoraj mandrynke :)
wgraj sobie lilo na dysk z windowsem (rozumiem ze jest jako pierwszy (hda)) argument? dlaczego lilo? bo zawsze bylo lilo i bedzie! ;) edit: a co do odp na pytania z pierwszego posta to zostalo jedno - ile to zajmuje. ja mam 10.1 i przy instalce niemal wszystkiego z dystrybucji 4-ro plytowej zajmuje mi 2,3gb wiecej niz oczekiwalem niestety... partycje mam 3gb trzeba bedzie powiekszyc...... no ale wszystko juz mam, cudo - dzwiek od razu chodzi, net chodzi - nic nie trzeba ustawiac - mandarynka to nie linux :D |
Cytat:
http://www.frozentech.com/content/livecd.php Polecam http://slax.linux-live.org/?lang=pl mała objętość i ma świetny program do nagrywania K3B działający bez żadnych problemów z czym w innych tego typu dystrybucjach bywa różnie. |
Jest również możliwość odpalania Linuxa z menu wyboru Windowsa z czego ja korzystam,ale to raczej sposób dla troszeczkę bardziej zaawansowanych.
Bardzo wygodne przy więcej niż jednym systemie Microsoftu. rycho |
moze przedstawicie jakies argumenty
bo nie jest to przeciez kwastia jedynie wygladu, prawda? :) i jeszcze napiszcie mi odp na moje pierwsze pytanie ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41. |