![]() |
Czy zna ktos dobre info (www) o kartach DV?
Co nam daje czy kamera ma 0.8Mpix ; 1.0 ; 1.5 itd. ? |
1. http://www.avermedia.com/cgi-bin/pro...vstudio303.asp
2. http://www.edycjavideo.pl/pl/katalog/cid=3 3. ? Warto poczytać |
Dodatkowo mam jeszcze pytanko.
Chcialbym wiedziec co moge robic na poszczegolnych kartach przy zgrywaniu obrazu z kamery cyfrowej. Jaka kazda z kart daje mi mozliwosci. 1. karta TV konkretnie model: Avermedia PCI AverTV Studio303 +FM Nicam 2. karta VIDEO 3. karta DV ? |
Cytat:
:jezyk: |
Cytat:
Co to znaczy "imho" ? |
Cytat:
pozdro |
Cytat:
swietny imho jest do tego drdivx |
Dodajac jeszce w jakim formaie zgrywam film na dysku *.mpg ?? Czy mozna zgrywac od razu na HDD do formatu skompresowanego DivX.
|
Cytat:
Ty tylko wybierasz oocje, style, muzyke i wciskasz -start- |
Cytat:
I daltego mam pytanie by obrabiac film podczas zgrywania go na dysk w trybie rzeczywistym. Widzisz ogladasz TV i tam w czasie rzeczywistym robia z obrazem co tylko chca. Wiem ze takie bajerty mozna robic na kartach VIDEo (tylko ze sa ine troche drogie). Nie wiem czy dorbze sie wypowiezialem ale niech bedzie. Pozdrawiam |
Cytat:
Fajne kolorki LCD, możliwość ustawiania manualnie ostrości, przysłony. White Balance nie ustawisz manualnie, ale dostosujesz go i przytrzymasz na Holdzie. Co rozumiesz poprzez obróbke materiału podczas zgrywania? Jaja jakieś :). Obróbke to ty sobie zrobisz jak załadujesz klipy na timeline w Adobe Premierce :) |
Ciapku dzieki za link, ale pytajac sie na biezaco mam na mysli by ktos kto ma stycznosc z kamerami cyfrowymi mogl polecic w miare dobra w ceinie okolo 2000zl kamere jaka nejlepiej teraz mozna byloby kupic by nie wyrzucic kasy w bloto.
A przy okazji: czy na karcie DV moge robić jeszcze obrobke obrazu w czasie rzeczywistym. podczas kopiowania filmui z kamery na hdd? |
|
Ponawiam:
No dobrze ale czy na karcie DV moge robić jeszcze obrobke obrazu w czasie rzeczywistym. podczas kopiowania filmui z kamery na hdd? |
Rozumiem że chodzi ci o kartę Video a nie o kontroler DV, Karta kosztuje od 1500 pln w zwyż, "obrobkę obrazu w czasie rzeczywistym" trzeba mieć mocny sprzęt. "SB Live" nie powinno być problemu.
Proponuję kupić kamerkę z wyjściem i z wejściem, dlaczego? będziesz miał możliwość wgrania przerobionego materiału do kamery. To tyle z mojej strony. :spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |