![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
??? Kamerka cyfrowa ???
I kolejny pościk....
Jaką byście mogli zaproponować kamere cyfrową w cenie do 2000zł. A tak przy okazji to czy jest sens inwestować w kartęVideo lub DV jesli juz posiadam karte TV
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
canon700i (te i ważne)
i koniecznie musisz kupić kontroler dv1394 do kopa inaczej nie ma większego sensu kupować cyfrowej kamery |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
A jake jest roznica, mozliwosci w dzialaniu pomiedzy karta TV a kontrolerem DV? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
jesli kamera DV to koniecznie kup kontroler zgodny z IEEE 1394
poszukaj na forum niedawno był temat o wyborze kamery cyfrowej.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 28.11.2004 o godz. 01:40 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wymiatacz
![]() |
No dobrze ale czy na karcie DV moge robić jeszcze obrobke obrazu w czasie rzeczywistym.
Czy posiadajac karte dzwiekowa SB Live nie bedzie sie mi nic gryzlo w dzwieku cyfrowym. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Rozumiem że chodzi ci o kartę Video a nie o kontroler DV, Karta kosztuje od 1500 pln w zwyż, "obrobkę obrazu w czasie rzeczywistym" trzeba mieć mocny sprzęt. "SB Live" nie powinno być problemu.
Proponuję kupić kamerkę z wyjściem i z wejściem, dlaczego? będziesz miał możliwość wgrania przerobionego materiału do kamery. To tyle z mojej strony.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wymiatacz
![]() |
Ponawiam:
No dobrze ale czy na karcie DV moge robić jeszcze obrobke obrazu w czasie rzeczywistym. podczas kopiowania filmui z kamery na hdd? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
|
|
|
#11 |
|
Wymiatacz
![]() |
Ciapku dzieki za link, ale pytajac sie na biezaco mam na mysli by ktos kto ma stycznosc z kamerami cyfrowymi mogl polecic w miare dobra w ceinie okolo 2000zl kamere jaka nejlepiej teraz mozna byloby kupic by nie wyrzucic kasy w bloto.
A przy okazji: czy na karcie DV moge robić jeszcze obrobke obrazu w czasie rzeczywistym. podczas kopiowania filmui z kamery na hdd? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Fajne kolorki LCD, możliwość ustawiania manualnie ostrości, przysłony. White Balance nie ustawisz manualnie, ale dostosujesz go i przytrzymasz na Holdzie. Co rozumiesz poprzez obróbke materiału podczas zgrywania? Jaja jakieś . Obróbke to ty sobie zrobisz jak załadujesz klipy na timeline w Adobe Premierce
|
|
|
|
#13 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
I daltego mam pytanie by obrabiac film podczas zgrywania go na dysk w trybie rzeczywistym. Widzisz ogladasz TV i tam w czasie rzeczywistym robia z obrazem co tylko chca. Wiem ze takie bajerty mozna robic na kartach VIDEo (tylko ze sa ine troche drogie). Nie wiem czy dorbze sie wypowiezialem ale niech bedzie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Wszystko jest automatyczne,. ale materiał wygląda inaczej ![]() Ty tylko wybierasz oocje, style, muzyke i wciskasz -start-
|
|
|
|
#15 |
|
Wymiatacz
![]() |
Dodajac jeszce w jakim formaie zgrywam film na dysku *.mpg ?? Czy mozna zgrywac od razu na HDD do formatu skompresowanego DivX.
|
|
|
|
![]() |
|
|