Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows 2003: modyfikacje i kosmetyka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-2003-modyfikacje-kosmetyka-43959/)

Ormianin 07.12.2004 17:55

dzieki Alex, program plecony przez SIDa jest naprawde super ;p

AleX69 07.12.2004 10:41

Cytat:

Napisany przez Ormianin
procxpnt - wpisuje w google ale nic nie dostaje... czy moze chodzi o procexpnt? albo to inna nazwa?

http://www.sysinternals.com/ntw2k/fr.../procexp.shtml

Ormianin 07.12.2004 10:18

procxpnt - wpisuje w google ale nic nie dostaje... czy moze chodzi o procexpnt? albo to inna nazwa?

-Sid-The-Rat=> 07.12.2004 00:10

do 2k3 nikogo namawiac nie bede, u mnie sprawuje sie wysmienicie, smigaja mi pod tym gry, zarzadzanie pamiecia musi byc naprawde dobre bo gry ktore mi [kiedy mialem 512mb ramu] zajmowaly 400 - przycinaly bardzo sporadycznie, wszsytkie problemy z MSInstallerem ktory mowi ze na 2k3 sie nie zainstaluje rozwiazuje MS'owy program ORCA pozwalajacy edytowac config installera

na systemie nie mam antywirusa - starcza mi rozsadek - badania prowadzone co jakis czas onlineowymi klientaim potwierdzaja sens tej reguly [ale mniej ostroznym uzytkownikom avira jednak jakiegos polecam] - opera/the bat pozbawiaja system dwoch najwiekszych dziur, niechec do p2p zamyka trzecia furtke rozprzestrzeniania sie baboli

jako firewall lata u mnie sygate pers firewall - darmowy, troche okrojony, ale umie tyle ile mi potrzeba

system bez reinstalki przezyl zmiane 3 kart graficznych i przeniesienie systemu na inny dysk - najdluzszy uptime to 28 dni, potem zaczalem walczyc z wiatrakami pozatym przestalo mnie podniecac to 'jak dlugo mi stoi'

wszelkie pomiary zjadanej pamieci polecam robic programem procxpnt - prorgam praktycznie stworzony przez MS [z bardzo duza pomoca], pozwala wyciagnac o ssytemie naprawde duzo informacji - w tym to jaki proces siega do ktorego pliku czy wpisu rejestru - fajna zabawka

ps. bootvis jak najbarzdiej dziala z 2k3, tak samo serwerowe wersje diskeepera i perfectdisca - zarowno defrag jak i bootvis poprawia komfort pracy z systemem, polecam rowniez

bakupl 06.12.2004 23:38

Cytat:

Napisany przez kodziu
Serio 3mb :O Mniej niż nod 32 :)
A potrzebny jest do tego numerek jakiś żeby update chodził??

No bezkitu dziwie sie troche...

Jedna aplikacja sav ma 1700 druga 3204hb trzecia 720kb.... a wiec ~2,8mb

kraluk 06.12.2004 23:37

Cytat:

Napisany przez kodziu

Zasysasz wersję corporate i masz "nowiutkiego" SAV'a. SAV jest chyba najlepszym antywirem z jakim się spotkałem.

Uwaga!
Nie mylić z NAV Corp,a tym bardziej z NAV.
SAV to zupełnie inny antywirek. Jeśli ktoś używał powiedzmy NAV 8 Corp i przesiadł się na SAV 9 to odczuwa dużo różnicę - przynajmniej ja ją odczułem:D

kraluk 06.12.2004 23:34

Cytat:

Napisany przez nimal
win2k3 jest szybszy przedewszystkim dzieki optymalizacji zarzadzania ramem - czego w winxp nie zmienisz
dodatkowo sp2 zmula

Ooo, z tym się nie zgodzę. Mam wxp sp2 i po przesiadce na niego z wxp sp1 odczułem poważną zmianę na plus w szybkości działania. Zgodzę się, że zamula, ale sp1, a nie 2...

AleX69 06.12.2004 23:25

jak zwykle temat przeradza sie w 'doglebny' offtopic

... za namowa forum na testy zainstalowalem nod32'a ...
a uzywalem od kilku lat nortona - corporate i wersji stand alone - ... wniosek jest prosty ...

... notrona instalowac nie bede - zycie

kodziu 06.12.2004 23:00

Cytat:

Napisany przez bakupl
NIeeeeeeeee :D

Daj mu SAV!

Symantec AntiVirus... bardzo mało pamięci je!

3MB!!! Dużo?!

bakupl 06.12.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez mallow
hm... postanowilem ze wsadze sobie NOD32 jako antywira, a firewall? Moze cos lzejszego... ZoneAlarm?

NIeeeeeeeee :D

Daj mu SAV!

Symantec AntiVirus... bardzo mało pamięci je!

3MB!!! Dużo?!

mallow 06.12.2004 22:15

hm... postanowilem ze wsadze sobie NOD32 jako antywira, a firewall? Moze cos lzejszego... ZoneAlarm?

CIAPEK 06.12.2004 21:38

Cytat:

Napisany przez mallow
łeeeeee... a ja juz przywiazany do nich bylem ... :D
a co jest najlepsze na ta platforme?
Sygate?

Sygate Personal Firewall
AVG antyvir

bakupl 06.12.2004 21:19

Cytat:

Napisany przez mallow
Sygate?

Ale działa..... Symantec AV

mallow 06.12.2004 21:11

Sygate?

Zetoxa 06.12.2004 17:20

... chwała Bogu, nie działają :cool: ^_^ :*

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:06.