| -Sid-The-Rat=> |
07.12.2004 00:10 |
do 2k3 nikogo namawiac nie bede, u mnie sprawuje sie wysmienicie, smigaja mi pod tym gry, zarzadzanie pamiecia musi byc naprawde dobre bo gry ktore mi [kiedy mialem 512mb ramu] zajmowaly 400 - przycinaly bardzo sporadycznie, wszsytkie problemy z MSInstallerem ktory mowi ze na 2k3 sie nie zainstaluje rozwiazuje MS'owy program ORCA pozwalajacy edytowac config installera
na systemie nie mam antywirusa - starcza mi rozsadek - badania prowadzone co jakis czas onlineowymi klientaim potwierdzaja sens tej reguly [ale mniej ostroznym uzytkownikom avira jednak jakiegos polecam] - opera/the bat pozbawiaja system dwoch najwiekszych dziur, niechec do p2p zamyka trzecia furtke rozprzestrzeniania sie baboli
jako firewall lata u mnie sygate pers firewall - darmowy, troche okrojony, ale umie tyle ile mi potrzeba
system bez reinstalki przezyl zmiane 3 kart graficznych i przeniesienie systemu na inny dysk - najdluzszy uptime to 28 dni, potem zaczalem walczyc z wiatrakami pozatym przestalo mnie podniecac to 'jak dlugo mi stoi'
wszelkie pomiary zjadanej pamieci polecam robic programem procxpnt - prorgam praktycznie stworzony przez MS [z bardzo duza pomoca], pozwala wyciagnac o ssytemie naprawde duzo informacji - w tym to jaki proces siega do ktorego pliku czy wpisu rejestru - fajna zabawka
ps. bootvis jak najbarzdiej dziala z 2k3, tak samo serwerowe wersje diskeepera i perfectdisca - zarowno defrag jak i bootvis poprawia komfort pracy z systemem, polecam rowniez
|