Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon 1653 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1653-a-43992/)

VIZZARD 23.03.2005 03:02

Cytat:

Napisany przez Jotgie
Jednak się boję grzebać. Czy jest gdzieś na forum opisane "krok po kroku" jak to robić?

Jest! :taktak:

Pisał gdzieś o tym chyba slawekj :taktak:

:mruga:

Jotgie 22.03.2005 16:07

Jednak się boję grzebać. Czy jest gdzieś na forum opisane "krok po kroku" jak to robić?

VIZZARD 20.03.2005 15:23

Cytat:

Napisany przez Jotgie
Czy ktoś może poratować? Ściągnąłem i uruchomiłem OmniPatcher. Ale tam jest pusto! Po kliknięciu LOAD żąda jakiegoś pliku exe lub bin. Oco mu chodzi?
Próbowałem wgrać mu plik BS0S.EXE ale pokazał się komunikat o błędzie.

Do OP nie możesz załadować oryginalnych biosów ze stronki Liteona :nie:

Tylko te ze strony codeguys :czytaj:

:mruga:

mppela 20.03.2005 14:53

Cytat:

Napisany przez Jotgie
Czy ktoś może poratować? Ściągnąłem i uruchomiłem OmniPatcher. Ale tam jest pusto! Po kliknięciu LOAD żąda jakiegoś pliku exe lub bin. Oco mu chodzi?

A dokładniej by pasowało jaka nagrywarka i jaki bios!!!

Jotgie 19.03.2005 23:32

Ilość załączników: 1

mppela 01.03.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez detoxxx
Sciagnij sobie ten zalacznik (podzielony na dwie czesci)... rozpakuj... i wgraj... powinno pomóc...

Dodatkowo po wgraniu firmwaru zrob reset epromu przy pomocy programu EEPROM Utility for LiteOn Drives - uruchamiasz go i wybierasz opcje "Reset Learnt Media"...

Dzięki za pomoc nie odpisałem bo miałem problem z dostaniem się na forum!!!

randi 24.02.2005 21:41

Wymień firmware na CSOC i nie powinno być problemu.
Wcześniej też nie mogłem nagrać esperanzy. Po zainstalowaniu tego problem zniknął

leszekl1 22.02.2005 20:17

Tak po zaladowaniu nowego softu ze strony nagrywarka juz nie grymasi nagrywa i na espranza i na hawkach.
Jak widac oplaca sie truc dupe producentowi
choc najpierw odpisywali za kazdym razem zebym oddal pudelko do serwisu, jak widac jednak dotarlo do nich ze to blad oprogramowania.
Oby tak dalej
Cytat:

Napisany przez icemac
jak sie dowiedzialem - PROBLEM ROZWIAZANY :D

icemac 22.02.2005 15:41

jak sie dowiedzialem - PROBLEM ROZWIAZANY :D

detoxxx 22.02.2005 15:28

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez mppela
Co możecie powiedzieć(napiać) na to że ja po wgraniu biosu
CS02/CS07/CS0C/CSTJ dioda na nagrywarce cały czas miga i nagrywarka nie czyta żadnych płyt a pisze że poprawnie wgrano!!!!
Tylko działa na biosie "CS0C - patched - crossflashing (for 1213S, 1613S, 1633S, etc.)" proszę o szybką odpowiedz!!!!! ??? :

Sciagnij sobie ten zalacznik (podzielony na dwie czesci)... rozpakuj... i wgraj... powinno pomóc...

Dodatkowo po wgraniu firmwaru zrob reset epromu przy pomocy programu EEPROM Utility for LiteOn Drives - uruchamiasz go i wybierasz opcje "Reset Learnt Media"...

mppela 22.02.2005 14:50

liteon1653

Cytat:

Napisany przez jaknek45
Właśnie stałem sie szczęśliwym inaczej posiadaczem nagrywarki liteon 1653s, która nie nagrywa tanich płyt a mam ich dużo :(. Zachęcony postami powyżej próbowałem podmienić bios i zrobić z niej 1633s. Niestety nie udało mi się to.Po wgraniu firmware dioda na nagrywarce cały czas miga i nagrywarka nie czyta żadnych płyt. Czyżby miała jakieś zabezpieczenie przed wgraniem innego biosu. Po powrocie do biosu 1653s (CS09) wszystko jest ok. Co mam zrobić żeby z niej zrobić 1633 ???

Co możecie powiedzieć(napiać) na to że ja po wgraniu biosu
CS02/CS07/CS0C/CSTJ dioda na nagrywarce cały czas miga i nagrywarka nie czyta żadnych płyt a pisze że poprawnie wgrano!!!!
Tylko działa na biosie "CS0C - patched - crossflashing (for 1213S, 1613S, 1633S, etc.)" proszę o szybką odpowiedz!!!!! ??? :

VIZZARD 29.12.2004 19:44

Cytat:

Napisany przez leszekl1
Fajnie ale co to jest OP?

OP to OmniPatcher :taktak:

Ponadto wcześniej napisałem ci co masz jeszcze zrobić i rzuciłem dwa linki :taktak:

A poza tym nie gadaj :niepow: - tylko wgrywaj to z załącznika :mruga:

VIZZARD 29.12.2004 19:40

Cytat:

Napisany przez jaknek45
Dzięki za poradę.Wysiliłem swoje szare komórki, ściągnąłem OmniPatchera i przerobiłem sobie sam biosik.Teraz patrzę jak mi pięknie Nero wypala moje skazane juz na kosz płytki :) :peace: :spoko:

No brawo!

Myślenie jest w cenie :mruga:

leszekl1 28.12.2004 23:28

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To proste! :taktak:

Ściągasz TO :czytaj:

Po rozpakowaniu uruchamiasz 1633S.BS0R.stock.exe

Podążasz za komunikatami :D

Daj znać jak poszło :mruga:

MAŁY UPDATE:

Oczywiście trzeba jeszcze przerobić to odpowiednio w OP

Zaznaczając ostatnią opcję

Albo po prostu wgrać to z załącznika :mruga:

Fajnie ale co to jest OP?

leszekl1 28.12.2004 23:11

Cytat:

Napisany przez jaknek45
Dzięki za poradę.Wysiliłem swoje szare komórki, ściągnąłem OmniPatchera i przerobiłem sobie sam biosik.Teraz patrzę jak mi pięknie Nero wypala moje skazane juz na kosz płytki :) :peace: :spoko:

witaj moglbys
opisac jak robiles
tak najlepiej po koleji
z screenami jesli mozesz
leszekl1@go2.pl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46.