![]() |
no wlasnie to napisalem :)
|
w xp też jest na standardowym wyposażeniu.
|
przypomne tylko ze w windzie xp i 2k3 diskeeper jest... wbudowany (w obcietej formie bez mozliwosci administracyjnych, ale silniczek ten sam) wiec imho total bezsens jest jego doinstalowywanie (chyba ze jest sie adminem sieci i ma ochote na zdalna defragmentacje wielu kompow w okreslonym pozadku...)
|
cukier mam i to dobry ma duzo cukru w cukrze :D
|
poszukalibyscie lepiej slodzika :D
|
Cytat:
|
Witam!
Nic mi o tym nie wiadomo, ale nie szukalem nawet, wiec moge byc w duzym bledzie. |
Cytat:
a mam pytanko jest moze do tego spolszczenie :> zawsze miloby bylo miec go w naszym jezyku |
Witam!
Widocznie dawno nie defragmentowales tej partycji... :D |
ntfs
tylko wziolem z optymizacja plikow |
Witam!
Turboni.. dziwne... jaki system plikow? U mnie to trwa okolo 20 min - partycja 30GB NTFS |
ja wlasnie zrobilem perfectdiskiem defragmentacje c 12gb i d 45 gb :)
d - robil ponad 2 godziny :( |
Sid ma racje. Mocno zapchany dysk jest trudno zdefragmentować... w dodatku jak jest jeszcze na ntfs-ie. Na każdym dysku z tym systemem są poukrywanne spacjalne katalogi które są nie do ruszenia. Ja robie tylko defraga partycji systemowej bo jest często używana. Reszty mi sie nie chce bo 60GB plików to by sie pare godzin defragmentowało. Pozatym nie byla by w 100%. Defrag i tak pozostawiłby filmy itp pofragmentowane. Zresztą ich odczyt i tak jest powolny :D w koncu jest to tylko okolo 1000-1500kbps ;)
|
ntfs
edit: juz jest wszystko ok, znalazlem opcje "Agressive free space consolidation" w perfectdisk - progs jest naprawde swietny :spoko: |
a masz fat32 czy ntfs?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03. |