Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Usuwanie plików... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/usuwanie-plikow-44780/)

- Deckard - 31.12.2006 18:04

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 723185)

dzi***281;ki :) usuni***281;te za pomoc***261; unlockera :taktak:
:spoko:

edit: to sie nazywa szybko dosta***263; odpowiedzi na trapi***261;cy problem ;)

mgit 31.12.2006 18:03

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 723184)
Odkopie sobie temat :D

Otóż pozostał mi taki sobie babol na dysku , nie potrafię tego niczym usunąć , w awaryjnym , dosie itd plik razem z 2 katalogami zajmuje 4kb i nie jest używany prze żaden proces

Zainstaluj sobie program FAR dosowy odpowiednik TotalCommandera, nim usuniesz wszystko, działa w XP SP2 sprawdzałem ;)

ed hunter 31.12.2006 17:59

Unlocker. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=59&id=1571

- Deckard - 31.12.2006 17:54

Ilość załączników: 2
Odkopie sobie temat :D

Ot***243;***380; pozosta***322; mi taki sobie babol na dysku , nie potrafi***281; tego niczym usun***261;***263; , w awaryjnym , dosie itd plik razem z 2 katalogami zajmuje 4kb i nie jest u***380;ywany prze ***380;aden proces

Arepo 19.12.2004 16:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
:haha: :haha: jakie sposoby ... no nie moge :D ;)

Mnnie osobiście to się również bardzo podoba hahaha ...
Cytat:

Napisany przez Smartek
co do tych pliczkow - b. czesto mi sie zdarza, ze przy probie usuniecia jakiegos pliku mam komunikat, ze "program jest aktualnie uzywany przez inny program lub osobe" - czy cos w tym rodzaju [oczywscie nie byl..]... i juz pliczek niestety musial zostac na dysku... :|

Na to również działa mój sposób, sprawdź ...

Smartek 19.12.2004 16:16

:haha: :haha: jakie sposoby ... no nie moge :D

co do tych pliczkow - b. czesto mi sie zdarza, ze przy probie usuniecia jakiegos pliku mam komunikat, ze "program jest aktualnie uzywany przez inny program lub osobe" - czy cos w tym rodzaju [oczywscie nie byl..]... i juz pliczek niestety musial zostac na dysku... :|

czesto dzieje sie tak ^ ze sciagnietymi plikami z emule'a - przenosimy i error, przenosimy drugi raz [odrazu po bledzie - szybko] i zaskakuje... :|
pozdro ;)

Arepo 19.12.2004 16:05

@Mily_
dzięki :jupi:

@MOdy
Nie wiem czy zauważyłeś, ale problem został rozwiązany :), nawiasem mówiąc w trybie awaryjnym nie działa ...

bakupl 19.12.2004 16:03

Cytat:

Napisany przez MOdy
Spróbuj w trybie awaryjnym go usunąć.

Pff to juz lepiej pod dosem :D albo NC (Norton COmmander ;D)... to i tak dos :p

MOdy 19.12.2004 15:59

Spróbuj w trybie awaryjnym go usunąć.

Mily_ 19.12.2004 15:49

Cytat:

Napisany przez Arepo
...
Załóżmy, że plik, którego nie możesz usunąć ma nazwę film.mpg. Tworzę w innym katalogu lub innej partycji plik (choćby tekstowy) o takiej samej nazwie czyli film.mpg. Następnie kopiuję go na ten, którego nie da się usunąć. Zostaje on ładnie nim zastąpiony, a ten plik można już bez problemu usunąć.
...

pozdrowianka

Podziałało... reputka dla ciebie... a zresztą dla wszyskich...

kodziu 18.12.2004 21:11

Spróbuj mój nowy sposób, który dość często działa na moim rupieciu :)

Otwórz expolera i znajdźten plik (normalnie mój komputer i tak dalej :P )
Kiedy znajdziesz katalog z filmem naciśnij po prostu del na klawierce i szybko zamknij okinko explorera. Powinno się usunąć a pozostałości będą w koszu :D

Arepo 18.12.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez Arnold
Jeżeli masz WinXp i partycje NTFS to usunięcie z dosu z dyskietki botującej nic nie da bo dos nie zauwarzy partycji.
Można zainstalować Norton Wipe Info (składnik nortona utilitisa i system worksa) za pomocą jego usunąć.

Potwierdzam, w przypadku partycji NTFS, sposób z dosem nie działa ...

Arnold 18.12.2004 20:56

Jeżeli masz WinXp i partycje NTFS to usunięcie z dosu z dyskietki botującej nic nie da bo dos nie zauwarzy partycji.
Można zainstalować Norton Wipe Info (składnik nortona utilitisa i system worksa) za pomocą jego usunąć.

Arepo 18.12.2004 19:21

Miałem już kilkukrotnie taki problem, nie mam pojęcia z czego on wynika. Oto jak sobie poradziłem:

Załóżmy, że plik, którego nie możesz usunąć ma nazwę film.mpg. Tworzę w innym katalogu lub innej partycji plik (choćby tekstowy) o takiej samej nazwie czyli film.mpg. Następnie kopiuję go na ten, którego nie da się usunąć. Zostaje on ładnie nim zastąpiony, a ten plik można już bez problemu usunąć.

Inna metoda to wykasowanie go pod dosem, jak masz XP to trzeba się zbotować z dyskietki startowej np.: win98, odszukać i go usunąć poleceniem DEL.

pozdrowianka

Mily_ 18.12.2004 19:06

Usuwanie plików...

Witam...
Niedawno próbowałem skopiować film z zepsutej płyty... skopiowało mi go tylko 370 mb z 800 mb... i mam ten kawałem na dysku i za chiny go nie moge usunąć... restartowałem kompa, wyłanczałem wszsytkie procesy... i dupa... jak mam to gówno usunąć?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20.