![]() |
Dodawanie napisow do DVD, przy uzyciu DVD-lab PRO [poradnik]
witam,
przetlumaczylem poradnik, calkiem spoko wydaje sie byc...ten sposob sprawdzalem, robilem i dziala.. a tu link:dvd-lab PRO - guide PL jak kogos trapi sprawa braku napisow w sciaganych dvd - to napewno sie ten poradnik przyda.... :cool: jak ktos ma uwagi co do sposobu jak i tlumaczenia to czekam na info.. pozdro i wesolych :D darq |
nie przeczytalem tego dokladnie, z braku czasu
ale na pierwszy rzut oka wyglada porzadnie Gratuluje! Kawal dobrej roboty! jeszcze sie temu przyjrze, ale z mojej strony przyznac musze, ze nowi userowie dvdlaba pro duzo skorzystaja na tym poradniku pozdrawiam i tez zycze Wesolych Swiat Bozego Narodzenia |
żeby jeszcze DVDLab miał możliwość podglądu kompilowanego DVD to byłoby bosko ;) bo dodawanie własnych napisów "na ślepo" to trochę ryzykowna zabawa, chyba że wcześniej bardzo dokładnie dopasowaliśmy je do naszego filmu...
|
Cytat:
ponad 90 napisowm juz w srt (dopasowanych) w "romanian", ale nie pisze ile i jak synchronizowal..a napewno nie napisze ze "cos mu sie tam rozjechalo"... jak ty to widzisz ? bo ja akurat ze swoimi testowymi napisami (spaceballs_pl) akurat trafilem (dalem offset - 0,5) dla calosci.. i bylo oki. ale przelookalem tylko fragmenty swojej produkcji. pozdro drq :ysz: |
Cytat:
druga sprawa to pozycja napisów w przypadku filmów z AR ~2.35. warto żeby ładnie wyglądały na pograniczu czarnego pasa i obrazu - bez podglądu trzeba je umieszczać "na oko" a to nie zawsze dobrze wychodzi... dlatego póki co to pozostaję przy DVDMaestro mimo niewątpliwych zalet DVDLab ;) |
Wszystko gra tylko dlaczego plik wyjściowy w DVDV lab jest tak duży? Mnie wyszedł prawie 5,5 gb.
|
I jescze jeden problem. Nie ma możliwości dodania napisów bo nie ma zakładki subtitle w movie1 a audio można dodać tylko jedno, innych wersji już nie. Pewnie jest to gdzieś w ustawieniach aby przyjmował więcej ale ja nie mogę znaleść. Może wie ktoś jak to zrobić aby dodać więcej ścieżek dźwiękowych i napisy.
|
a korzystasz z wersji PRO???
|
czy nie prościej dodać napisy z filmów divix(txt) po dopasowaniu w subtile workshop ja robie i w dvdlab-pro wychodzi mi spoko.
|
A jaki fps wybrać w subtile workshop bo są 2? Podgląd napisów jest tylko do pierwszego voba i tutaj niby pasuje a jak dodam napisy w dvdlab-pro to się okazuje, że dalej się rozjeżdżają.
|
jak masz napisy dvdrip to 25 a jak jakiś inny to mósisz dopasować ale najlepiej szukaj dvdrip txt póżniej zapisz jako ssa. a następnie wczytujesz do dvdlab i gotowe
|
masz wersje subtile workshop 2.51 ,bo jak nie to wejdz na stronke cobra verde i tam sobie ściągnij www.cobraverde.net .
|
A moze ktos mi poradzi jak dodac w tym programie napisy w formacie *sup (zdemuxowane z filmu) ??
Uzywajac programiku SubRip zripowalem napisy do formatu *.srt i takie wsadzilem do DVDLabPro, w polowie kompilacji (3.5GB muxowania) program sie wywala, bez dodanych napisow kompilacja przechodzi do konca... Dziek iz gory :) |
wrzuć te napisy *srt do SubtitleWorkoshop i sprawdź czy nie mają jakiś błędów...
|
Ja mam taki problem , że mam gotowe napisy do Terminal jako SSA , ale wszystko w jednej linijce . Tam gdzie jest długi napis to mi się niemiesci na TV i wychodzi poza ekran.Jak moge podzielić jeden długi napis na dwie linijki , żeby mi nie wychodziło poza ekran?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:36. |