Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Szumiące głośniki!! :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szumiace-glosniki-45354/)

kodziu 27.12.2004 18:33

Szumiące głośniki!! :(

Ostatnimi czasy zakupiłem głośniczki logitecha x-530 i dziś dokupiłem do nich karte sb audigy chyba player?? bo ma firewire i plastikowe wyjścia....
Wszystko ładnie podłączyłem, włanczam kompa a tu syk! I brzęczy, a może lepiej - szumi :( I to tak ostro (jak jest ustawione na minimum) a jak przekrece regulator głośności na połowe to szum znika !! Kiedy załaduje się już windows jest dokładnie to samo :(

Ratunku :(

kraluk 27.12.2004 18:35

Po:
1. Przeinstaluj stery do karty
2. Otwórz regulacje głośności i tam jest takie coś jak odtwarzacz CD - ustaw to na minimum

Jak ja miałem takie zgrzyty to mi pomogło.

bakupl 27.12.2004 18:50

mute linein...
i ścisz nagrywanie z mikrofonu i jak masz to odznacz what u hear ...

kodziu 27.12.2004 18:54

Ale napisałem już, że to się dzieje zaraz po tym jak nacisne power na obudowie :(
Czyli buczy już nawet podczas wykrywania sprzętu przez płyte główną....

PS Zaden sposób nie działa.

bakupl 27.12.2004 19:04

Cytat:

Napisany przez kodziu
Ale napisałem już, że to się dzieje zaraz po tym jak nacisne power na obudowie :(
Czyli buczy już nawet podczas wykrywania sprzętu przez płyte główną....

PS Zaden sposób nie działa.

To zobacz czy masz all kable włożone do końca... i czy nie są obok przewodu zasilającego..

kodziu 27.12.2004 19:09

Cytat:

Napisany przez bakupl
To zobacz czy masz all kable włożone do końca... i czy nie są obok przewodu zasilającego..

A dokładniej? Przecież to komputer i tam jest pełno przewodów.....

Końcówki są włożone do końca.

bakupl 27.12.2004 19:12

Cytat:

Napisany przez kodziu
A dokładniej? Przecież to komputer i tam jest pełno przewodów.....

Końcówki są włożone do końca.

Gdzieś czytałem że kable od dźwięku musza być jak najdalej od kablów zasilających ...tzn niech nie beda obwinięte...hmm

kodziu 27.12.2004 20:02

Nie pomaga.

Jest taka możliwosc ze glosniki sa walniete??

MariuszV 27.12.2004 22:44

Znaczy ze gdzies jest jakies przepiecie.
Ja mialem tak ze stala karta, pomagalo jak wylaczalem glos z audio, co mozna z tym zrobic??
widze tutaj 3 mozliwosci
1. zla konfiguracja
2. uszkodzone glosniki
3. uszkodzona karta

bakupl 27.12.2004 22:58

Głośniki? Ten głowny conajwyżej, bo by każdy nie charszczył... hm... odrazu po właczeniu pc.. a weź głosniki do wieży czy do walkmana podłącz...to zobaczysz czy głosniki czy karta... zobacz czy karte dobrze do konca wczepiłes...itp;p (czasem sie zdaża..)

Arnold 27.12.2004 23:04

Same głośniki mogą powodować szumy (dokładnie zasilacz w głośnikach) latwo sprawdzić odpinająć głośniki od komputera.
Czy jak odłączysz głośniki i podłączysz słuchawki to też słychać szumy
Mogą też kabelki łączące kartę muzyczną z napędami cd(spróbuj je odpiąć i zobaczyć czy nadal są szumy)
Też kiepski zasilacz też może powodować szumy(u mnie było słychać w głośnikach jak silniczek na dysku twardym pracował )
Niewłaściwe sterowniki od karty.

mr_spock 27.12.2004 23:09

moze masz jacki kiepskiej jakosci?
sprawdz czy sie z takimi szumami nagrywa... bedzie wiadomo, czy to nie jakies uzadzenie wejsciowe (podlaczony cd rom np)
moze przerwania?

Air 27.12.2004 23:12

ja szukałbym przyczyny w monitorze.

Jaki masz??

Przetestowałem u siebie i podłączając do kompa monitor lg, głośniki szumiały, podłączając monitor innej firmy chyba dewoo było ok.

kodziu 28.12.2004 00:00

Monitor odpada, bo już próbowałem go wyłanczać :)

Karta raczej też, ponieważ:
a) jest nowa :P
b)głośniczki media-techa wogle nie szumią!! (nawet nie charkną)
c) słuchawki chodzą bez zarzutu

Jak na razie wydaje mi sie że to wina albo prądu albo samych głośników :(
Jutro z rańca pójde do kolegi i zobacze czy będzie to samo.

PS Reputki polecą jak tylko będe mógł :>

Arnold 28.12.2004 10:50

Czasami zdarzają się takie przypadki kiedy w mieszkaniu masz zasilanie trójfazowe(i na każde gniazdko przypada inna faza) i kiedy komputer masz podłączony do jednego gniazdka a głośniki do innego w którym jest inna faza przesunięta o 120'. Podłącz głośniki i komputer do go samego gniazdka(lud do innego ale do tej samej fazy)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:29.