Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   chello light (https://forum.cdrinfo.pl/f5/chello-light-45456/)

mr_spock 28.12.2004 22:55

chello light

Czy ktos jest uzytkownikiem tej uslugi UPC?
Chyba jutro sie przelacze na ten net, ale jestem ciekawa jak to dziala...
jak sie gra(jakie pingi) i jak jest z tym limitem do 15GB

Weron 28.12.2004 23:16

Powiem ci, ze nie wiem jak jest z tym limitem.Bo nie mam tej uslugi.Ale chelo light wynosi aktualnie 512.
Ja sam posiadam lacze 320 w innej sieci oczywisice i dziennie jestem w stanie zassac z netu 2Gb.
W Twoim przypadku napewno scigniesz 3.Wiec masz juz latwo odpowiedz na ile starczy ci ten limit.
Powiedzialbym, ze to opcja dosc ryzykowna, zeby sie w to angazowac.Chyba, ze nie bedziesz nic sciagal.
Co do grania to nie mam zadnego pojecia z tej prostej przyczyny, iz nie gram
Choc slyszalem, ze niektorzy zapaleni gracze sieciowi tylko grajac po polowie miesiaca mieli juz jakies limity wyczerpane.( w tym przypadku moze chodzilo o 5Gb Ty zas piszesz o 15 wiec nie wiem jak to bylo dokladnie)

Air 29.12.2004 00:41

Cytat:

Napisany przez Weron
Ja sam posiadam lacze 320 w innej sieci oczywisice i dziennie jestem w stanie zassac z netu 2Gb.
W Twoim przypadku napewno scigniesz 3.Wiec masz juz latwo odpowiedz na ile starczy ci ten limit.

moim skromnym zdaniem 5 dni x 3 gb = po niecałym tygodniu po internecie ;(

mr_spock 29.12.2004 01:09

Cytat:

Napisany przez Air
moim skromnym zdaniem 5 dni x 3 gb = po niecałym tygodniu po internecie ;(

Duzo sciagac nie bede, teraz zasysam sporo z sieci lokalnei, ale dlatego ze szybko idzie (czasami):/

chodzi mi glownie o gre

andrzejj9 29.12.2004 09:17

A ile to kosztuje? Chciałbym porównać z Neo.

rycho 29.12.2004 09:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A ile to kosztuje? Chciałbym porównać z Neo.

http://info.pol.chello.pl/index.php

andrzejj9 29.12.2004 09:43

Wygląda nieźle, żeby tylko jeszcze było dostępne w mojej okolicy...

rycho 29.12.2004 09:48

rozwija się szybko.U mnie chodzą akwizytorzy i namawiają.Jest dostępne tam gdzie dochodzi kablówka UPC.

Smartek 29.12.2004 09:55

eee, nie - u mnie, tj. w Pabianicach UPC mamy juz dluugo, a chello jak nie bylo tak nie ma :(, a szkoda, bo na 3mbit jestem nastawiony :D
pozdro ;)

rycho 29.12.2004 10:01

Cytat:

Napisany przez Smartek
eee, nie - u mnie, tj. w Pabianicach UPC mamy juz dluugo, a chello jak nie bylo tak nie ma :(, a szkoda, bo na 3mbit jestem nastawiony :D
pozdro ;)

Jak zacznie działać chello w Pabianicach to nie będziesz mógł się opędzić od akwizytorów.Ja mam ze dwie wizyty tygodniowo i do tego kilka reklam w skrzynce na listy.Jestem niestety na razie uwiązany umową z TPSA.

maj3 29.12.2004 10:02

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Czy ktos jest uzytkownikiem tej uslugi UPC?
Chyba jutro sie przelacze na ten net, ale jestem ciekawa jak to dziala...
jak sie gra(jakie pingi) i jak jest z tym limitem do 15GB

jak jestes z W-wy to plecam aster nie ma żadnych limitów

mr_spock 29.12.2004 10:09

Cytat:

Napisany przez maj3
jak jestes z W-wy to plecam aster nie ma żadnych limitów

jestem z 3miasta :)

andrzejj9 29.12.2004 16:08

Cytat:

Napisany przez rycho
Jak zacznie działać chello w Pabianicach to nie będziesz mógł się opędzić od akwizytorów.Ja mam ze dwie wizyty tygodniowo i do tego kilka reklam w skrzynce na listy.Jestem niestety na razie uwiązany umową z TPSA.

Ja też jeszcze mam umowę z tepsą, ale obawiam się, że zdąży się jeszcze skończyć i tak i następna, zanim ktoś się u mnie pojawi. Na dialog czekałem kilka lat i pewnie Chello nie będzie lepsze...

rycho 29.12.2004 16:28

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja też jeszcze mam umowę z tepsą, ale obawiam się, że zdąży się jeszcze skończyć i tak i następna, zanim ktoś się u mnie pojawi. Na dialog czekałem kilka lat i pewnie Chello nie będzie lepsze...

We Wrocławiu nie ma Chello?Myślałem,że jak coś dociera do Szczecina to gdzie indziej już się zdążyło znudzić.

andrzejj9 29.12.2004 17:26

Cytat:

Napisany przez rycho
We Wrocławiu nie ma Chello?Myślałem,że jak coś dociera do Szczecina to gdzie indziej już się zdążyło znudzić.

Nie wiem szczerze mówiąc, czy jest we Wrocławiu, ale na pewno nie ma w mojej dzielnicy (z 3-4 km od centrum...). I pewnie jeszcze długo nie będzie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:33.