![]() |
Problem z dźwiękiem AC3 w DVDMaestro
Ilość załączników: 1
Otóż mam problem z filmem, o takich parametrach:
Video : 627 Mb, 885 Kbps, 23.976 fps, res. 512*208 (2.46:1), DX50 = OpenDivx V5 Audio : 68 Mb, 96 Kbps, 44100 Hz, 2 chan., 0x55 = Lame MP3 ścieżkę audio przerabiam na AC3, najpierw wyodrębniając ją Nandub'em, zmieniam potem rozszerzenie na *.mp3 potem fixuję BeSliced'em i reszta w AC3Machine z ustawieniami jak na screenie, ale po wczytaniu wszystkiego do DVDMaestro i kliknięciu na podgląd nie słychać dźwięku... Robiłem podobnie kilka filmów i nigdy nie trafiłem na taki problem Jeszcze jedno, może istotne: po wyodrębnieniu dźwięku w Nandub'ie sam dźwiek się odtwarza (w WMP) po zmianie rozszerzenia z wav na mp3 też i tak samo po fixie w BeSliced natomiast już po przeróbce w AC3Machine i odtwarzaniu samego dźięku w Power DVD nic nie słychać mimo, że czas leci... |
Pierwszy raz widze taki niski bitrate dzwieku zastosowany w fimie... A ten plik "waw_Fixed01" jest na pewno mp3? Jest bezposrednio przegrany z filmu, czy tez moze obrabiales go jaims programem i wtedy zmieniles go na PCM i zrobil sie wav a nie mp3? Sprobuj go konwertowac jako wav a nie mp3 moze to cos da... Sorki ze tak nieprecyzyjna odpowiedz ale widze, ze nikt nie odpisuje... ;) powodzenia
|
wszystko dokładnie opisałem w pytaniu... co to jest waw_Fixed01 i skąd się wziął
|
Hmmm, wszystko wydaje się być w porządku,
proponowałbym Ci jednak użyć zamiast AC3Machine softu Sonic Foundry Soft Encode Dolby Digital 5.1, różnica w otrzymanym dźwięku ac3 jest wielka. Najpierw przerob mp3 na wav (np. CoolEdit lub GoldWave), póxniej wczytaj do Sonic'a. |
Coś pokombinuję, a w takim razie radzisz nie robić AC3 AC3Machine tylko Sonic'iem ??
|
Mówię o innych filmach, do których używam zawsze AC3Machine..
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:38. |