Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Dwa filmy na 1 DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dwa-filmy-1-dvd-46351/)

PIOTR34 19.04.2005 15:56

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez karmel
Jak w dvdshrink połaczyc 2 filmy przerobione juz na dvd tak aby powstał z tego jeden film który wypali sie na dvd ???????

"Open Files" dodajesz 1 film następnie opcja "Re-athor" i tak jak na fotkach poniżej

karmel 19.04.2005 12:33

Jak w dvdshrink połaczyc 2 filmy przerobione juz na dvd tak aby powstał z tego jeden film który wypali sie na dvd ???????

medyk72 28.01.2005 22:49

Może troche nie z tej bajki moja wypowiedź , ale pinnacle studio pozwala na wrzucenie dwóch lub więcej filmów do projektu płyty DVD, do zrobienia do tego menu i jak sie nie myle to nawet do każdego pliku można zrobić "podmenu" , które umożliwi wybór scen z danego filmu, ale jeszcze tego nie przerabiałem - na razie poczytałem o tym.Ja próbuje to wymodzić przez Vinavi video conwerter. Przy średnich ustawieniach z DivX a zrobił mi w 40 minut filmik DVD o wielkości 1,3 Giga, więc na płytce DVD spokojnie zmęcze 3 filmy i menu. Chce to polepić w Nero Vision Ekspress, ale póki co nie wiem co i jak z dźwiękiem - Nero coś ryczy że nie ma dekodera i żebym sobie kupił... i wychodzą mi na razie filmy nieme... :blee: Poszukam mądrzejszej wersji i zobacze co wtedy. Na razie mam menu i 3 filmy - chodzi to na domowym odtwarzaczu o jakości nie będe się wypowiadał - bo mam jedynie 14 calowy telewizor, ale mam wrażenie że i tak jest lepiej niż kopia z magnetowidu... i tylko głosu nie ma... hehe, ale pracuje nad tym.Pozdr.

wws 28.01.2005 19:01

witam cenne porady.Szukam programu ktory umożliwi przyciecie dwóch filmow ktore sa przygotowane do nagrania na jedna plytke chce aby menu zostalo do wyboru filmu 1 lub 2.Poszukuje prostego programu takiego jak Dvdshrink.Ten niestety nie pozwala w opcji re-autor na zachowanie menu. Ale jak kazdy jestem dosc leniwy na przerobki z uzyciem kilku programow.Jak mozna to poprosze o rade.

exbach 26.01.2005 23:53

Witam
W Chip Specjal 7(76)/2003 jest opisana metoda łaczenia filmów (vob). Jest jednak trochę pracochłonna. Słyszałem że istnieje program gdzie wrzuca się kilka *.vob a ten automatycznie łączy tworząc nowe ifo. Czy ktoś zna taki program?

Dombel 21.01.2005 09:22

DVDlab

Co do programiku to musziałbym go sprawdzić, ale zamysł menu wyboru jest właśnie taki :P

darek43424 20.01.2005 22:09

Dla początkujących - takich jak ja:
Wejdź na http://www.nrg.to/robs/ - tam Guides i dalej łączenie filmów.
Wszystko łopatą do głowy (dzięki autorowi strony!).

dk75 20.01.2005 20:42

No ba... nawet wybór chapterów i podkład muzyczny można dodać, a w wersji PRO to i napisy dołożyć... niewiarygodne...

benedykt 20.01.2005 16:17

a w DVDlab można też tworzyć menu ??? to bedzie wyglądać tak że po uruchomieniu płytki wyswietli sie menu z wyborem filmu 1 lub 2 ???

Dombel 19.01.2005 12:31

Proponowałbym posiedzieć trochę nad Nero VE i stworzyć własne menu wyboru filmu. Osobiście robiłem tak na płytkach DL i nie było problemu nawet z 10 filmami instruktażowymi odtwarzacze stacjonarne widzą DVD+R DL i odtwarzają bez problemu każdy film z osobna a i z PowerDVD nie ma problemu. Z tym, że trzeba czasu poświęcić a nie wszystkim sie chce

PIOTR34 19.01.2005 02:40

Cytat:

Napisany przez Cuba
Mam na myśli dwa różne filmy, których łączna wielkość nie przekracza objętości jednej płytki DVD.I jeśli bym to wrzucił wszystko jak leci na dvd no to wyjdzie kupa ponieważ zostanie nagrany tylko jeden film bo oba posiadają te same nazwy i jeden nadpisze drugi. Jak tego uniknąć i w dodatku by to działało na stacjonarnym DVD.Duże :piwo: za rozwiązanie tego problemu

Robię to tak:

Pod względem jakości uważam iż "DaViDeo 4" jest niezastąpiony ale i nie darmowy, przerabiam na format SVCD (w programie jest opcja max 2gb dla jednego pliku bez podziału na CD, oczywiście 2 pass), następnie rozdzielam owy pliczek na video i audio. Audio z płytki DVD wyciągam za pomocą rejig'a no w końcu lepszy jest digital niż stereo. Plik Video z ścieżką audio ac3 łączę w ifoedit, każdy z tych filmów należy zgrać do innego katalogu.
Potem to już bułka z masłem DVDShrink do łączenia 2 DVD i można wypalać.
;)

Robs 18.01.2005 19:54

Subiektywnie - podpisałbym sie pod tekstem dk75 8 )
natomiast
obiektywnie - prostota obsługi i nieskomplikowanie mała ilość opcji NVE może niektórym wystarczyc :>

Jerry from hell 18.01.2005 19:11

jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby nie szedł taki film w jakimkolwiek odtwarzaczu stacjonarnym. Chyba że ktoś ma jakieś wynalazki za 130zł no to sie nie dziwie.

rreszty nie bede komentował. Jak chcesz mieć kopie igłe to śmigaj do wypożyczalni.

dk75 17.01.2005 22:42

A potem nie będzie się chciał na niektórych palyerach odtwarzać - no chyba, że to już poprawili ;PPPp

A VBR można ustawić?
Ilość przebiegów kodowania?
Matrycę kwantyzacji?
Dodać napisy?

Jerry from hell 17.01.2005 21:36

Najłatwiejszy to chyba Nero Vision Expres. Możesz nagrać 2 a nawet wiecej filmów, zrobić menu, podzielić na sceny, zrobić animowane menu, dodac swoje tlo, muzyczke... itp. itp.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21.