![]() |
Jak wykopać pewien folder...
Wypakowałem pewien plik winrarem, wchodzę do folderu a tu 'odmowa dostępu', chce wywalić folder a tu 'odmowa dostępu' :blee:
po restarcie to samo, pod linuksem spokojnie wchodzę do folderu i widze pliki, ale też nic przenieść/usunąć nie mogę :blee: co jest ?? |
Może scandisk, albo spróbuj z pod DOS'a lub jakiegoś bootowalnego systemu :)
|
Cytat:
|
Wystarczy przejąć folder :
Prawy przycisk myszki > Folder > Właściwości > Zabezpieczenia > Zaawansowane > Właściciel > Usuń all konta i dodaj swojego w ten sposób przejmiesz plik. Wymagania : Musi być wyłączone proste udostępnianie Proszę o raputke jak zadziała :P |
Cytat:
PS no to mega reputka :piwo: |
patrix na moje oko to pod linuchem sie niepotrzebnie bawiles bo jak na razie ntfs jest tam tylko "read-only" (przynajmniej teoretycznie :> )
|
Cytat:
|
Cytat:
memo? ??? ^_^ |
Cytat:
tylko teraz jest taki zonk, że we właściwościach tego folderu mam tylko 2 zakładki: 'Ogólne' i 'Dostosowywanie', nie ma 'Zabezpieczenia'... co dalej ?? Teraz mam Win2k3 włączyłem "Proste udostępnianie plików" -trza było sie rejestrem pobawić ale to nic nie daje, tylko te dwie zakładki... |
A moze najpierw skilluj explorera, pozniej za pomoca cmd(odpalamy z menadzera zadan) usun go z lini polecen.Tydzien temu byl podobny problem z jakims plikiem i w taki sposob sprawa zostala zalatwiona
|
Cytat:
Cytat:
|
A jak nie zadziała to co wyżej to :
Uaktywnij wszystkie usługi RPC Oraz usługe Serwer Tyle ;) |
Cytat:
A microsoft najpierw ogłosiłby "pełna obsługa NTFS" i przez kolejne pół roku by się nie dało nic zrobić, tylko co miesiąc by wychodził jakiś patch ;) |
Cytat:
musiałem nawet ręcznie uaktywnić opcje do zaznaczenia w rejestrze Cytat:
aż tak mam namieszać ?? serwer ?? echh może opisze jak to sie stało lepiej: -ściągnąłem pewną stronkę 'domową' z interii progsem Offline Explorer ściągło sie wszystko spox, spakowałem i chciałem reszte już wywalić z HDD a tu zonk...jeden podfolder woła odmowa dostępu... czy to możliwe aby progs skopiował jakieś prawa do folderów z neta ?? Cytat:
|
Cytat:
Sprobuj przeniesc gdzies ten folder a potem go wywalic. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53. |