![]() |
Dzielenie dvd
Jak podzielić obraz płyty dvd na kilka cd? Prosił bym o szczegółowe wyjaśnienie. Z góry dzięki.
|
nie ma zasady
po prostu ręcznie tworzysz 700megowe obrazy płyt, dobierając odpowiednio pliki i chyba nie musze pisać, że na 1CD musza się znaleźć kluczowe pliki/katalogi instalatora koniec |
Recznie nie dam rady bo jeden plik ma 3,5 giga.
|
No to poakuj rare i wypakowuj gdy chesz uzywac - innej metody nie ma albo jest zbyt skomplikowana (tworzenie od podstaw nowego instalatora w Install Shield)!
|
to obraz ma 3,5 GB a pliczki w obrazie?
montujesz do wirtuala i się bawisz, no chyba że chociaż jeden plik w tym obrazie przekracza wagę 700MB, wtedy klapa i nic nie zrobisz kapisz? |
@Y@nkee_PL : niekoniecznie... Np. w MGS 2 Substance jest w glownym katalogu plyty DVD ponad 3 GB plik *.CAB!
|
@Yankee_PL
Ale w przypadku jak wyodrębniasz sobie głowne katalogi i pliki to zostaje kwestia zmieniania płyt - jak to rozwiązać - bo przecież wyskoczy że brak jakiegoś tam pliku i zamknie instalację - czy nie ??? |
@M@X.666, zgadza się... dlatego też w szybkiej edycji dopisałem o plikach ponad 700 megowych :)
no ale poczekajmy na odp. kolegi Bartekblata PS. ostatnio naszły mnie czysto teoretyczne pomysły... cab'y to przecież archiwa, ciekawe jak by instalator zareagował na przepakowany taki plik, ale na pliki 700megowe, czy popropsił by o kolejny .cab, hmm... mam u siebie na hdd obraz dvd gry Bitwa o Śródziemie, jest tam plik .zip o wadze 1,4GB, planuje go rozpakować i spakować na nowo dzieląc na 2 pliki 700MB, ciekawe co na to powie instalator... może jutro sie pobawie ;) |
Jak już to zrobisz to napisz jak Ci poszło
|
Cytat:
|
Mnie sie wydaje ze jezeli informacji o kolejnych nosnikach nie ma zapisanej w pliku *.MSI (a w pryzpadku gier na jednym nosniku raczej nie ma, pomijajac fakt ze w neiktorych przypadkach plik ten nie istnieje) watpie by byla taka mozliwosc... Ale probujcie, obym nie mial racji...
|
|
@M@X.666
Jeśli Yankee.PL mówi, że ktoś robił i mu wyszło to podejrzewam, że podczas instalacji wyskoczył błąd że nie może znaleźć pliku i trzy pozycje do wyboru: Ignoruj, ponów, przerwij i po zmianie krążka i wciśnięciu ponów może iść dalej. |
Cytat:
PS. nie potrzebnie kasowałeś :) pozwoliłem sobie przywrócić ;) |
@Y@nkee_PL - spox, nie gniewam sie ;). Smartkowi sie udalo, ale tam nei wchodzil w gre podzial pliku CAB tylko odpowiednie umieszczenie wlasciwych plikow na obu plytach. TU sytuacja sie komplikuje - instalator ich nie kopiuje tylko rozpakowuje :-/...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27. |