![]() |
Cytat:
i cena dzisiaj na obydwie barracudy po 20 zeta mniej :) |
Cytat:
|
no bez przesady ... ale naprawde jest naj cichszy z wdc, maxtor, samsung ...
moze jeszcze sie liczyc/konkurowac z ibm/hitachi ale ten wytwarza niepotrzbne wibracje ;( naj cichszy, szybki ... seagate |
tak tak, Seagate is the best... hehe
|
mam 4 takie dyski (ST3160023AS Seagate 160GB NCQ SATA) w dwoch kompach ... raid0
ale placilem po 460,- za sztuke ... teraz pewnie bral bym 200gb ... i tez seagate :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Różnie można zrozumieć Twoje słowa: "Zaden SATA - sprobuj pozniej podniesc taki system postawiony na SATA." Można to zrozumieć zarówno w sposób, w jaki teraz dopiero napisałeś, ale również jako zwykłe zainstalowanie systemu. Może faktycznie zbyt szybko skojarzyłem to ze zwykłym zainstalowaniem systemu, ale... mniejsza o to. Nie zrozumieliśmy się i już. |
Panowie ja was nie prosiłem o opinie o dyskach ATA, tylko który z tych w sondzie byście wybrali
Tak więc proszę o opinie tylko o tych z sondy ;) |
Cytat:
|
@Proton! Dwoja, a nawet jedynka, z czytania ze zrozumieniem :D
Podnies awaryjnie system na SATA - bedziesz dobry. Sklonuj dysk na SATA - bedziesz lepszy. I to wszystko z plyty bootujacej, bo postawienie drugiego systemu obok, to pewnie - zaden problem. Tyle ze kient np. sobie tego nie zyczy, albo jest to niemozliwe. SATA ma jeszcze wady wieku dzieciecego i zapeweniam cie, ze nie wszystkie, a nawet mniej niz malo, jest w XP+SP2 sterownikow do kontrolera SATA. |
Cytat:
Znajomi też nie napotkali na problemy z dyskami S-ATA, więc nie jest to tylko moja, odosobniona opinia. Jednakże nie wykluczam, że raz na jakiś czas może pojawić się u kogoś problem z takim dyskiem. Moja opinia jest taka, że na dzień dzisiejszy nie kupiłbym już dysku innego, niż S-ATA. Jest to jednak nowy standard i chyba lepszy od wysłużonego już ATA. |
Cytat:
takze nie taki sata fajny jak jego marketing :haha: |
Cytat:
czyli nie taki windows mondry jak go bilu opisuje|| a myslałem że F6 sie z tym upora, jeszcze nie stawiałem sysu na sata więc z tąd ten post |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:29. |