![]() |
Jak skonfigurować WiFi ?
Witam,
Jak w temacie, chce za pomoca karty WiFi od Asusa udostepnic dane zeby mozna bylo przegrywać pomiędzy PCtem a laptopem. Wszystko jest skonfigurowane, ptop z PCtem sie widza, jest ustanowione polaczenie ale nie widza obaj udostepnionych plikow :|, natomiast poprzez gigowy kabel wszystko smiga. Kto juz sie bawil dobrze z WiFi ??? ;) |
co to znaczy, ze sie widza?
nie rozumiem, bo skoro sie widza to musi byc mozliwosc "przegladania" jednego na drugim najlepiej ustawic jedna grupe robocza |
Cytat:
|
A zaznaczyłeś w opcji połączenia możliwość udostępniena plików i drukarek?
|
Cytat:
|
ja bym sie upewnil ze mam zainstalowane:
- protokol TCP/IP - protokol IPX - NetBIOS - harmonogram pakietow Qos i moze sprobuj tez zaznaczyc opcje "wlacz system netbios przez tcp/ip" |
Cytat:
|
To zrob tak:
start - uruchom - wpisz: \\<adres.ip> na przyklad: \\192.168.0.2 Oczywiscie adres tego drugiego kompa :D |
A użyłeś programu który był dołączony do Asusa
Prosto i bezboleśnie Ja poprzez niego zrobiłem mostek sieciowy i udostępniam internet na laptopa poprzez kartę gigową a przez wifi łącze się z odtwarzaczem dvd kiss w drugim pokoju Możesz uzyc też jakiegoś klienta ftp na obu kompach |
Cytat:
|
Cytat:
poczytaj tez: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=as...orce2&strona=6 Wejdz na strone www.dobreprogramy.com i tam po prawej stronie bedzie pisac Demonstracja, jest tam pewien filmik co i jak skonfigurowac |
Cytat:
Polacznie miedzy kompami JEST ustanowione !!!! Jedyna rzecza ktorej nie moge zrozumiec to jest to, ze kompy nie widza siebie nawzajem (udostepnione zasoby) btw: ta demonstracja jest dla laikow, ktorzy dobiero co kupili sieciowke 8 ) |
to ja tak z glupia frant, a nie bruzdzi Ci jakis ogniomurek, chocby ten standardowy z winXP?
i czy wlaczyles ten NetBIOS przez TCP/IP? |
Ilość załączników: 1
A czy masz tam zainstalowany jakiś program producenta do obsługi tego wifi, który zainstalował się razem ze sterownikami lub ewentualnie jest doinstalowany osobno.
Np. coś takiego: |
Cytat:
Tak, wlaczylem NetBIOS przez TCP/IP @*Vojtas*: Mam oprogramowanie od Asusa ale z polaczeniem nie mam problemu tylko z samym udostepnianiem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:51. |