![]() |
Cytat:
Sorry, ale kiedyś będziesz się śmiał sam z siebie, że używałeś tego programu :D Jedyna zaleta, że jest za free. |
powrót do źródła
Pozwole sobie wrócić do poczatku rozmowy czyli konwersji z avi na dvd video. Od niedawna mam nagrywarke dvd ale znalazłem program o nazwie VSO DivxToDVD i powiem ze przerabia filmy naprawde prosto i dobrej jakości. Dwa może trzy kliknicia i po sprawie, czeka się ok godziny. Inna sprawa że nie dodaje napisów i nie robi menu ale nie można mieć wszystkiego... :(
Wszystko co zrobiłem chodzi jak dotychczas wszędzie i ładnie nawet wygląda, rozdziały się same ustawiaja, z 700 mb divx'a robi góra 2 GB z haczykiem. :) polecam, program jest freee!! |
Witam. Ja bym chciał sie dowiedz jak wypalic z avi do dvd za pomocą Nero 6 ale zyby byly polskie napisy.Słyszałem ze da sie to zrobic z pomocą FFDshow ale niewiem jak to zrobic. Wydaje mi sie ze to by był najlepszy sposób bo mozna tam stwozyc własne menu. Jak ktos wie jak to zrobic to prosze o pomoc bo juz dostaje szału z tymi wszystkimi programami
|
może mieć wpływ, musisz dorwac dobrego cukierka.
|
Ufil123 jak jest w 2 to pozostanie w 2 jak w 6 to w 6 nie przetwarza tego z 2 na 6 niestety
|
chyba pozostanie w 6ch
|
Cytat:
no tak ac3 pozostanie ale zostanie przerobione do 2ch czy pozostanie w 6ch |
na to wygląda.
|
mi tez pojawiaja sie kolorowe kwadraty , zamazania ,ale sa w filmie sporadyczne i w .avi tez sie pojawiaja ,myslalem ze to normalne . czyli kolorowe kwadraciki i mazy sa zawsze spowodowane brakiem kodekow ??
|
Cytat:
faktycznie, masz racje, nie przeczytałem uwaznie....wiec narazie jedynym programem który przerabia divx na dvd i robiący to SAM jest winavi...ale czekamy, może ktoś cos nowego odkryje jeszcze :) |
Cytat:
|
panowie Jey i juicepp
Dr. DivX to program robiący z DVD film AVI DivX a tu mowa o DivX do DVD Jey wprowadza zamęt, juicepp nie zauważyłeś tego czytajcie uważnie co tu ludzie piszą |
daj namiary na cukierka przyokazji ;d
|
nie potrzebuje zadnego zewnętrznego transkodera typu cce? czy ten DR.Divx sam wszystko robi? a co z napisami?
|
Do przerabiania z DVD do DivXa doskonale nadaje sie tez Dr.DivX :)
Jest dosc prosty w obsludze i latwo mozna samemu dobrac opcje zwiazane z jakoscia obrazu i dzwieku :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:15. |