![]() |
Mp3-cd Audio
Witam Serdecznie Wszystkich!
Mam Kilka PytaŃ Technicznych: 1.Czy i jaka istnieje akustyczna różnica po konwersji stratnego mp3 na CD-audio?czy plik wynikowy CD-audio jest jakościowo lepszy?Jeśli tak,to w jakim sensie,bo moim zdaniem nie słychaĆ różnicy.Czy warto wypalaĆ takie płyty z mp3,bo przecież nie zawsze można mieć dostęp do oryginału pyty,aby ją zgraĆ bezstratnie. 2.Polepszanie Mp3 np. z 128kb/s na 320 Kb/s ma jakiś sens jakościowy?czy coś się polepszy w dźwięku,czy będzie on bardziej dynamiczny? 3.Czy ktoś może mi polecić najlepsze programy do profesjonalnej analizy jakości plików audio,mp3.taki "skaner" jakości plików audio,z wszystkimi informacjami akustycznymi,możliwościami poprawy,obróbki dźwięku,inforamacjami o ewentualnych błędach itp. 4.Jest wiele programów do zgrywania muzyki /mp3,cd-audio/ do formatu dvd-audio,dvd-mp3.Który posiada najlepsze recenzje praktyczne i najwięcej zaawansowanych opcji? Z Góry Dziękuję za konstruktywne Odpowiedzi. |
O w morde , tak napsiane ze mi sie nawet czytac nie chce:)
|
1 nie jest jakościowo lepszy
2 nie ma sensu a dalej mnie się nie chce :spie: |
do loki7777
pytania są merytoryczne,więc nie wiem skąd ta uwaga... |
Proste - jesli masz mp3 128 to nic lepszego z tego nie zrobisz, bo niby z czego? Zmienisz tylko format pliku, ale jakosc co najwyzej moze sie pogorszyc - np zmieniajac mp3 128 na mp3 320, czyli kompresujesz po raz drugi plik juz wczesniej skompresowany. To chyba wystarczy.
Skanery to probuj z co lepszymi programami do obrobki dzwieku, one powinny miec np analize widma itp bajery. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:37. |