![]() |
Na VCD zmieścisz ok 80 minut filmu na płytkę 700 mb a w standardzie SVCD wejdzie tego ok 40 minut, ale za to jakość w SVCD będzie lepsza.
Ja jednak stosuje częściej VCD, bo jeżeli już mam przerabiać na SVCD to wole odrazu na DVD. |
A mam jeszcze pytanie jak przerabiam divixa w Film Machine i jest opcja wyboru:
1.Mpeg 2 (dvd or svcd) 2.Mpeg 1 (vcd) Zawsze robie opcje 2 czy moge wziąsc svcd czym to sie rozni? Pzdr. Aha reszte opcji pozostawiam bez zmian jak wezme svcd tzn : encoders Cinema craft o raz aspect ratio 4:3? |
Więc radzę permanentnie usunąć wszystkie kodeki i njlepiej zainstalować potem FFdshow + ac3 (to wystarczy).
|
Cytat:
Nie mam zadnego z tego programu |
Cytat:
|
Ewentualnie nie VobSub, a DIVXG400...
|
A nie masz może uaktywnionego filtra VobSub co jest w kaziee ?? Czy podczas odtwarzania filmu (tego z 2 napisami) nie świeci się w pasku zadań taka zielona strzałeczka ?? Bo być może filmtr VobSub ci nakleja takie napisy ??
|
Ale ja nie mam ffdshow zainstalowanego bo wlasnie szukam i nie ma :( mam zainstalowane takie cos ACE Mega CoDecS Pack :/
|
Wyłącz napisy nakładane przez ffdshow.
Start/Wszystkie programy/ffdshow/VFW Configuration Na zakładce Decoder odptaszkuj Napisy/Subtitles |
No ale nie rozumiem, samo sie tak robi? jesli wkladam plytke z filmem ktorego film machine nie widzial bo przerabialem tylko 1 film, i tez sa podwojne napisy :O
bez sensu jak ja mam teraz oglądac filmy :( |
Jeżeli są na stałe to nie da sie z tym nic zrobić. Sprawdź np. w Virtual Dub (wczytaj film) i zobacz czy cały czas są podwóje napisy.
|
No ale nawet divix ktory mam na cd o wlacze tez sa powdojne napisy :/ da sie cos z tym zrobic?????????
|
No czyli film machine wkleił Ci napisy na stałe a SubEdit player otwiera je jeszcze raz (widocznie w folderze z filmem masz jeszcze napisy).
|
Kurcze ja nic nie właczałem, stalo sie tak odkąd przerobiłem pierwszy film w Film Machine :/
Ale poszukam jesli mam wogole ffdshow ? EDIT Kurcze nie mam tych programow zainstalowanych :podbite: Ja juz nie wiem co to sie tak pomotalo, są napisy normalne i takie jak by naklejone na film :/ odtwarzam w Subedit, a jak wezme np w mediaplayer to są napisy tylko te naklejone :\ :\ :\ :\ :\ :\ |
A nie masz czasem włączonej obcji "subtitles" w FFdshow ?? Jedne napisy może ci dawać program do oglądania (np. Vplayer)a drugie właśnie FFdshow (lub VobSub).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:25. |