![]() |
około 10 minut na moim Celku 2,6. Zrozumienie było od początku, ale nie wiedziałem, że rar potrafi rozpakować ISO. NeroNet odpada, ze względu na mozolną i skomplikowaną konfigurację, DaemonTools nie sprawdza się w tym przypadku. Z tego wynika, że zostanę przy Winrar. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
|
a już straciłem nadzieję na zrozumienie :D, długo? na laptopie pewnie 10-14 minut (nie wiem jaki stary)
|
Faktycznie WINRAR czyta i rozpakowuje pliki iso, wtedy największe vob'y mają około 1 GB i nie ma problemu z fat32. Troszkę długo jednak trwa rozpakowywanie.
|
kurcze czy ja czegoś nie łapie? przecież to jest spakowane do .iso!!!
po rozpakowaniu na laptopie, który ma NTFS (XP) można siecią przesłać to na stacjonarny z FAT32 władować pliki do Nero i wypalić. Po co to pakować? po cholerę jakieś kombinacje alpejskie jak jest prosty sposób? jeśli nadał ktoś czegoś nie rozumie to ja się poddaje. :poddaje: :blee: Cytat:
można faktycznie zrobić małą partycję NTFS i użyć programu który umożliwi 98 widzieć ją, ale PO CO? |
nawet jak to spakuje sie to przy rozpakowywaniu dojdzie do 3.99GB i kaplica wywali blad, a wiem bo ja tak mielm z obrazem TOCA2 spakowane rarem i przy koncu wywalil mi blad wystarczyla zmiana formatu z fat32 na NTFS na malym dysku i poszlo pozatym sa juz programy ktore potrafia zmienic fat32>NTFS>fat32 bez problemu chodzby partition magix lub Paragon Partition Menager 6.0 mozna sciagnac ze strony www.partition-manager.com
ja akurat urzywam tego ostatniego i nie ma problemu z nim mozna zrobic NTFSa i potem powrocic do FAT32. ja juz tak robilem niz ze 4 razy i za kazdym razem bez problemu. jesli jest to film w obrazie to radzilbym wyjac wszystko z obrazu i zgrac plik po pliku przez ftp'a dziaki temu ograniczenie 4gb nie ma dla nas znaczenie, nastepnie wzucic je do nero i rec |
Nie próbowałem rozpakowywać pliku iso winrarem, ale sprawdzę.
|
zaraz mnie trafi! po rozpakowaniu jest folder VIDEO_TS a w nim pliki. największe mają .99 GB więc można spokojnie wysłać je na ten komputer z windą 98.
|
Obraz ma ponad 4GB :(
|
Cytat:
|
sprawdziłem - wypakowanie obrazu 4.22 GB trwało 7 minut przy procesorze Athlon XP 1800+.
więc o co chodzi? a można przenosić na fat32, załadować do nero i jazda. |
Cytat:
|
Cytat:
jaki potrzebny jest na rozpakowanie takiej ilości materiału poza tym WinRAR najpierw rozpakowuje do jakiegoś tam katalogu Temp który ma umieszczony w miejscu w którym się zainstalował a później kopiuje materiał do katalogu w którym chcieliśmy aby rozpakowywane części się znalazły a to trwa i trwa przy obrazach ponad 4 GB da się to jakoś zmienić? |
a nikt nie wpadł na to, że można ten obraz dvd rozpakować winrarem i po kłopocie.
|
Dzisiaj spróbuję z Daemon Tools i na koniec nero net.
|
Nero Net i problem z glowy, a nie cudojcie z udostepnieniem.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |