![]() |
Zdjęcia robi ostre jak brzytwa, nie jest prądożerny, no i karty SD
Ale...to kloc :) |
A co powicie na Minolta Dimage Z10 ? Jestem nim poważnie zainteresowany.
|
SONY P120 - wszystko :)
|
minolta z20 5mpx
minolta z3 4mpx |
Cytat:
A co do aparatu jaki byś nie kupił bedziesz zadowolony :P hheeejjaassss pana Józka |
he he he zaczyna sie kolejna wojna o wyższości jednej firmy nad drugą .
Wystarczy wejść na fora poświęcone fotografi tam to dopiero są klany canonowców , minoltowców itd. itd. A co do Sony to sam nie jestem zwolennikiem tej firmy ( foce Minoltą A-1 zdarza sie że i pasikoniki ) ale tak dla informacji to większość zastosowanych matryc w cyfrówkach jak nie wszystkie ,to produkty właśnie Sony :) i dopiero różnice wynikające z optyki i innych (nie mniej ważnych szczegółow) decydują o wartości i klasie danego aparatu . Tak więc nie do końca potępiam Sony. ;) |
Cytat:
dyktafonu, radia, 16mb karty wbudowanej czy jak ????? :) |
Za 1200 to tylko Minolta Z2, lub Canon S1 ale jest droższy średnio o 200 a jakość jest ta sama. Oczywiście niektórzy twierdzą, że gorsza ale Ty chyba nie zamierzasz robić zdjęć pasikonikom na źdźble trawy.
Sorry jeśli kogoś urażę ale Sony to robi dobre walkmany ale nie aparaty |
Cytat:
Co do Z1 Minolty to jedyna przewagą nad W1 jest 10x zoom optyczny, reszta parametrów wysiada... |
Ilość załączników: 1
Kiedyś ktoś przy takim temacie podał Minolte Z-1 ale to byłooo hoho -->NIMAL :)
Ja sam posiadam Z-1. Aparat 250$ kupiony w te wakacje ...... i na moje amatorkie podejscie do fotografowania jest REWELACYJNY... MF Wiem ze lepiej dołozyc sto złotych i tak dalej kolejne sto, az wkoncu kupisz coś za 5 tyś. Jak czekanie az ceny spadną itp tak sie nigdy nie kupi Ale aparta za 5tys to jest jak program Corel nie wykorzystasz nawet 10% możliwosci :) Canon - TAK HP - NIE |
Cytat:
|
|
P93 nie ma obiektywu carl zeiss. Mam p93 i jest on wyposazony co najwyzej w obiektyw soniacza. Ale mimo wszytko niezle cyka fotki.
|
120 tez ma Karla :)
|
Cytat:
a) nowszy b) ma optyke Carl Zeiss c) wyświetlacz 2,5`` d) ładniejszy hehe, ogólnie jest lepszy, cena porównywalna - wiem bo się sporo o tym naczytałem swego czasu |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47. |