![]() |
Ilość załączników: 4
Cytat:
|
http://kvcd.net/dvd-models.html - sciągnij z tąd ten profil dla PAL 352x288. Skopiuj do folderu templates w katalogu TMPGEnc i potem w programie daj "load" (prawy dolny róg) i wczytasz sobie ten profil. Potem będziesz mógł zmienić bitrate.
|
a jeszcze mam pytanie co do tego programu TMPGEnc w ustawieniach moge sobie zmienic to birate, ale jak juz klikne project to juz ta opcja jest wylaczona i birate ustawione na 1150 o_O jak to moge zmienic? i jeszcze w temacie gdzie opisany jest krok po kroku sposob dzielenia w TMPGEnc jest pokaze, ze w project wizard zaznaczamy OTHER, a ja nawet czegos takiego nie mam
|
Dzielisz w TMPEGEnc (File - MPEG tools - marge & cut). Trwa kilka - kilkanaście minut.
|
Cytat:
|
ale to dwie płyty! z 50 groszy w plecy!!!
|
Podziel MPG na 2 częsci i nagraj na dwie płyty i po kłopocie :D
|
nie jak najmniejsze tylko mniejsze
|
to to birate powinno byc jak najmniejsze? bo ja mam ustawione 1150 kbits/sec jesli to o to chodzi :P a robilem to programem TMPGEnc
|
Cytat:
|
jeszcze raz poddać obróbce i ustawić mniejsze bitrate nie przejmować się plikiem vcd 870 mega bo wejdzie (870 chyba dobrze pisze? bo to już dawno było...)
|
jak nagrac?
dla niektorych to moze byc glupie pytanie, ale ja mam problem ;]
mianowicie po kompresji .avi na vcd czyli .mpg plik ma ponad 1GB a plyta tylko 700, jak mam to nagrac na zwykla plyte? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04. |