![]() |
Możesz próbować F1 lub F2 żeby wejść do biosu
|
Delete nic nie pomaga:( nie mogę dostać się do BIOSu
|
Cytat:
Założyłeś juz jeden watek o tym i wtedy napisałeś jeszcze dokładniej jak się wyłącza- głosniej pracuje, zwalnia i wyłącza. Pisałeś też że był w serwisie i naprawiali chłodzenie. Poprzednio juz Ci opisałem mechanizm: przyspiesza wiatrak, potem Termal Throttling (zmniejsza częstotliwośc pracy CPU) i na koncu awaryjne wyłączenie (masz CPU na jadrze P4). O karcie też zreszta pisałem. Nie wierzysz twoja sprawa- odpal sobie jakis program który pokazuje częstotliwośc pracy CPU (z bierzącymu zmianami np PC Wizzard) i popatrz jak bedzie spadać. Nie rosnie Ci zużycie procesora tylko spada częstotliwośc jego pracy i stąd względny wzrost. |
Chciałbym też zapytać, skąd mogę ściągnąć dobry memtest? I proszę nie radźcie mi serwisu, bo to jest ostateczność. Zresztą po to tu piszę...
|
chyba moja kart graficzna używa 32 mb RAMu, nie potrafię tego zmienić, być może dlatego, że nie wiem jak można na tym laptopie w konfigurację BIOSa wejść. Druga sprawa jest taka, że sprawdziłem antyvirem w trybie awaryjnym komputer i nie znalazł żadnego wirusa. Laptop to ASUS L3PT...
|
Cytat:
chyba mam tak w swoim laptopie dlatego pisze... |
Cytat:
Ściągnij memtest i sprawdź. |
hej, powiedz może co to za laptop? :)
|
hej Jazoniku;) Ewo taak?;) z tego co piszesz wynika, że problemem może też być chłodzenie kompa, może coś z coolerem;) w tej kwestii proponowałbym jednak serwis...powodzenia;)
|
Cytat:
|
Cytat:
:> |
wlacz tryb awaryjny w windowsie i przeskanuj caly system antivirusem.
Jak wlaczyc tryb awaryjny??? : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=49931 |
format c: :D
|
co to znaczy, że pamięć jest ubita??
|
@jazonik, może pamięć masz ubitą, sprawdź memtestem.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:30. |