Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Mms... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mms-49937/)

CIAPEK 15.04.2005 02:30

Cytat:

Napisany przez epol
Myslalem, ze przesylasz cos wiekszego i wiecej. Ja przewaznie mam MMSy w granicach 50-100kB.(...)

a ja nie mam :]
no i? to nie zmienia faktu
wezmę przy okazji jej telefon do domu i zgram jej przez IRDE

epol 14.04.2005 21:52

Bardzo dziwne. Jesli masz czas to przejdz sie do salonu Ery. Zobaczymy co wykombinuja :> Albo zadzwon na BOK z abonamentu jesli masz bezplatny.

mgit 14.04.2005 18:33

Cytat:

Napisany przez epol
Dalej nie wiem z jakies sieci byla ta karta abonamentowa? Byc moze ze tel jest skonfigurowany pod inna siec.

Karta była z ery gsm :) telefon Sagem My X5-2 ma simlooka na tą sieć :) karta zostałą przełożna z telefonu Nokia który również ma simlooka na ere :)
Cała żecz się rozchodzi się o to że na taktaku ani w Noki ani Sagem'ie GPRSU nie ma a na karcie abonamentowej ery GPRS jest i na Sagemie i na Noki :)
Usługa GPRS jest aktywowana przynajmniej tak pisze w iTakTak i ponadto potwierdzenie SMS przyszło że GPRS został włączony :) a nie działa :(

epol 14.04.2005 17:52

Dalej nie wiem z jakies sieci byla ta karta abonamentowa? Byc moze ze tel jest skonfigurowany pod inna siec.

mgit 14.04.2005 17:39

Cytat:

Napisany przez epol
Myslalem, ze przesylasz cos wiekszego i wiecej. Ja przewaznie mam MMSy w granicach 50-100kB.

Trzeba w Tak-Taku chyba aktywowac usluge GPRS. A z czego wasdziles abo?

Nio wiem że trzeba i aktywowałem :) mimo to nie działa.
Moi rodzice kupili sobie nokie na abonament to mam dostep do karty sim w wersji abonamentowej to jak wkładam do fona karte sim abonamentową to wszystko działa a na mojej już nie wywala brak GPRS i czy użyć GSM :) oczywiście przez GSM łaczy się bez problemu :)
GPRS aktywowywane przez kod ekspresowy, i przez iTakTak zero rezultatów zawsze to samo :) prubowałem deaktywować i aktywowac na nowo GPRS i nic ciągle to samo :(
PS.
Zastanawiam się nad kupnem pakietu heji tylko nie wiem czy tam działa GPRS i czy można już w heji wysyłać MMS, bo kiedyś nie można było :>

epol 13.04.2005 21:27

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
bez przesady
JPEG
128X128
2,8kB

... przy okazji sprawdze jeszcze raz ustawienia komy.

Myslalem, ze przesylasz cos wiekszego i wiecej. Ja przewaznie mam MMSy w granicach 50-100kB.

Cytat:

Napisany przez mgit
Włożyłem do Sagema karte sim abonamentową i gprs działa :) czyli wychodzi że TAKTAK-u nie ma GPRS (a przynajmniej gprs nie działa :( ale lipa :(

Trzeba w Tak-Taku chyba aktywowac usluge GPRS. A z czego wasdziles abo?

mgit 12.04.2005 17:59

Włożyłem do Sagema karte sim abonamentową i gprs działa :) czyli wychodzi że TAKTAK-u nie ma GPRS (a przynajmniej gprs nie działa :( ale lipa :(

CIAPEK 12.04.2005 00:52

Cytat:

Napisany przez epol
Z tego co pamietam to Nokie moga przyjmowac MMSy nie wieksze niz 40kB, wiec moze w tym tkwi problem. Przekonalem sie o tym na wlasnej skurze wysylajac z Siemensow na Nokie MMSy o duzo wiekszych rozmiarach.

bez przesady
JPEG
128X128
2,8kB

... przy okazji sprawdze jeszcze raz ustawienia komy.

mgit 11.04.2005 18:29

A ja mam TATTAK i telefon Sagem My X 5-2 i jak łacze się do EraOMIX to wywala że brak GPRS i czy połaczyć przez GSM :(
GPRS jest właczone w iTAKTAK co to może być :>

epol 11.04.2005 17:35

Z tego co pamietam to Nokie moga przyjmowac MMSy nie wieksze niz 40kB, wiec moze w tym tkwi problem. Przekonalem sie o tym na wlasnej skurze wysylajac z Siemensow na Nokie MMSy o duzo wiekszych rozmiarach.

smolik 11.04.2005 10:58

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
mam pytanko.
ostatnio chciałem przesłać koleżance MMS z grafiką którą miałem w folderze w telefonie (Nokia 6100). Utworzyłem nową wiadomość, dodałem obrazek i wysłałem tak jak robiłem to wcześniej wysyłając komuś innemu. Telefon poinformował, że wiadomość została wysłana, ale koleżnka nic przez kilka minut nie zobaczyła :/.
Również ma Nokie 6100, na karte SimPlus.
Po jakiś 15 min przyszedł do niej sms z informacją - podaną stroną www, chyba jakimś hasłem i o tym, że spod mojego numeru zostało coś wysłane, obrazka w tym esie nie było :(.
O co chodzi chłopaki? Czy może to to, że koleżanka miała 1 gr na koncie? :)
pozdro

A moze nie ma aktywowanego odbioru mms-ów. Ja kiedyś tak miałem i wtedy mms-y lądowały na moim koncie na stronie idei, gdzie można je było sobie obejrzeć.

CIAPEK 11.04.2005 10:31

pytanie moje :)

mam pytanko.
ostatnio chciałem przesłać koleżance MMS z grafiką którą miałem w folderze w telefonie (Nokia 6100). Utworzyłem nową wiadomość, dodałem obrazek i wysłałem tak jak robiłem to wcześniej wysyłając komuś innemu. Telefon poinformował, że wiadomość została wysłana, ale koleżnka nic przez kilka minut nie zobaczyła :/.
Również ma Nokie 6100, na karte SimPlus.
Po jakiś 15 min przyszedł do niej sms z informacją - podaną stroną www, chyba jakimś hasłem i o tym, że spod mojego numeru zostało coś wysłane, obrazka w tym esie nie było :(.
O co chodzi chłopaki? Czy może to to, że koleżanka miała 1 gr na koncie? :)
pozdro

sc0rpi0 21.03.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Konto mi doładowało równo 48h po rejestracji w IDEI ;)

Pozdro :spoko:

No już chyba u mnie też bedzie ok - okazało się, ze trzeba zgodzić się na "przetwazania danych osobowych" i konto ma zostać doładowane :D Teraz tylko czekam :P

*Vojtas* 21.03.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez Onslaught
Jakim programem mogę zamienić pliki MIDI na WAVE i odwrotnie?

http://www.mp3towav.org/midi-to-wav.asp

pozdr.

Onslaught 21.03.2005 21:23

Jakim programem mogę zamienić pliki MIDI na WAVE i odwrotnie?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:41.