Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaka kupic nagrywarke dvd ? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kupic-nagrywarke-dvd-50184/)

karolkiewicz 30.03.2005 22:17

Cytat:

Napisany przez legion
wlasnie widze ze ci to nie przeszkadza jakbys mial takich tematow setki do czytania na forum uwiesz mi napewno nic nowego bys nie napisal :)

:'( -> :glaszcze: -> :uscisk: -> :spoko:

legion 29.03.2005 23:57

Cytat:

Napisany przez Dorian
Zawsze jakiś temat do rozmowy haha:) Mnie to nie przeszkadza :)

wlasnie widze ze ci to nie przeszkadza jakbys mial takich tematow setki do czytania na forum uwiesz mi napewno nic nowego bys nie napisal :)

Dorian 29.03.2005 23:44

Zawsze jakiś temat do rozmowy haha:) Mnie to nie przeszkadza :)

legion 29.03.2005 23:41

heheheh ale temat juz myslalem ze sie pozbylismy ludzi zagubionych na forum ale jednak dalej tak bedzie ze szukanie stalo sie zbedne :D
@meksykaniec :bicz:

Dorian 29.03.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez karolkiewicz
I z całej tej rozmowy dochodzimy do wniosku:

1.NEC (pali wszystko choć odczyt nie w czołówce),

2. Benq (nieznam ale nikt nie nażeka),

3.tylko nie litek (naprawde nie dla laików) a LG (to już nie te napędy LG co kiedyś CD-r i combo, Dorian, naprawdę bardzo porządny sprzęt, osobiście mam styczność w robocie z dwoma, codzienne kopie systemu i faktur, na byle czym i "o" problemów z odczytem, no i DVD-RAM).

Sam mam NEC-a 3520, ale chyba poleciłbym Ci LG.

Zgadzam się lecz jedyne dobre wspomnienia mam z LG x 8 bez Burn Proof'a jeszcze. Paliła wszystko cicho, nie nagrzewała się wcale. Porządnie zrobiona, po prostu szok no ale jej czas nadszedł. Później miałem 48mkę i padła, 52jki padły dwie ( najgorsze chyba z modeli nagrywarek LG ), combo 48x16x48 padło po ok. 8 miesiącach samo z siebie. Teraz jadę na Asus'ie CRW 5232AS ( jestem baaardzo zadowolony ) i na NEC'u 3500 ( obie mają ponad 11 mies). LG hmmm jestem zawiedziony późnymi modelami cdrw i myślę ,że firma nie podtrzymuje swojej jakości z początku lat nowego wieku stąd mój wybór co do dvdrw padł na NEC'a. LG robi dobre monitory i telewizory. Nagrywarki wg mnie ostatnio im nie wychodzą lecz są o nieeebo lepsze od LiteOn. Także polecam Nec'a bo co komu po DVD_RAM właściwie no i NEC pali wszystko, prawda?:)

karolkiewicz 29.03.2005 21:09

I z całej tej rozmowy dochodzimy do wniosku:

1.NEC (pali wszystko choć odczyt nie w czołówce),

2. Benq (nieznam ale nikt nie nażeka),

3.tylko nie litek (naprawde nie dla laików) a LG (to już nie te napędy LG co kiedyś CD-r i combo, Dorian, naprawdę bardzo porządny sprzęt, osobiście mam styczność w robocie z dwoma, codzienne kopie systemu i faktur, na byle czym i "o" problemów z odczytem, no i DVD-RAM).

Sam mam NEC-a 3520, ale chyba poleciłbym Ci LG.

Koolo 29.03.2005 19:35

No jeżeli komuś instalujesz nero i shrink-a i uczysz od podstaw jak to się używa to chyba coś wiesz o sprzęcie, ja przynajmniej wiem tyle że gdyby były jakieś problemy to bym o tym wiedział.

ed hunter 29.03.2005 14:15

a ja znam faceta, który ma dużego fiata i mówi, że nie miał lepszego samochodu.....i nie ściemnia - wcześniej miał skarpetę. :P

i taki oto sens mają dyskusję "znam kogoś...."

Koolo 29.03.2005 12:56

Cytat:

Napisany przez Briho
Hehe, widzę że masz bardzo interesujących znajomych :cool:

No nie mów, że nie spotkałeś się z ludźmi, którzy po odkryciu, że płyta DVD kosztuje 2 zł wpadają w manie kopiowania wszystkiego, bo może kiedyś się obejrzy.

demek 28.03.2005 15:22

ja tam lubie lg nie znam nikogo kto by mial z nimi problemy ..... chociaz nie znam jeden przypadek ale to syfiasta plyta sie rozpadla w napedzie co defacto nie jest wina lg lecz plyty ale wymieniono bez problemu na nowa (oczywiscie nowy model bo starego nie mieli) i nie bylo to zalatwiane w sklepie tylko od razu w lg bo mamy blisko do slaskiego oddzialu - a co jakosci wypalanych plyt to nie mam nic do zarzucenia bo wszystkie nagrane plyty chodza bez problemu

macho73 28.03.2005 15:08

Podam Ci jedną podpowiedz-na pewno nie LiteOna-mam 1653S i nie jestem z niego zadowolony.Pali bo pali ,ale tylko platinium,verby i TDK.Predkość tylko x4 bo potem mozesz się zdziwić.Dodam tez ze miałem z nim najwieksze problemy na xp sp2.
Polecam Nec'a(nie mam go),kumpel pali na nim jak leci,wszystko i na wszystkim co pod rękę wpadnie-oczywiście z maksymalna prędkością.Moje pierwsze "wypalanki"na esperanzach oddałem w prezecie bo u mnie nawet nie chciały "beknąć",a u niego smigają az miło.
Z dala od litków-poważnie(cd płytek wypaliłem ponad 2000 na LG-moze z 10 plytek się sypło-DVD na LiteOnie wypaliłem do tej pory okolo 60 wporzo, 11 do śmietasa i okoł 8 które u mnie nie chca gadać)
Nie przemawia do mnie tłumaczenie że ,te a te płyty to kupa i tylko na markowych sie wypala itp,itd...To tak jakby Mercedes czy Audi jeździły tylko na paliwie z Shella lub BP ,a na reszcie to juz nie bo nie markowe :nie:

Dorian 26.03.2005 00:34

A ja wybrałbym Nec'a znów..Lub Benq. Co do LG i LiteOn to prędzej wziąłbym Samsunga lub Toshibę. Problemów z napędami obu firm na literkę "L" nie da się zliczyć i u mnie ( miałem 4 nagrywarki cd/rw i jedno combo LG....wszystko padło....) jak i u znajomych( kilka osób ma Litki teraz i psioczy..natomiast chwalą Litkowe DVD_Rom'y. Wystarczy jeden poważniejszy "pad" i myślę ,że wielu z nas zraża się do danej firmy. Także każdy chwali swoje. Pozdrawiam.

demek 25.03.2005 23:45

znajomy tez mial toshibe i nie mial z nia problemow

Briho 25.03.2005 23:34

Hehe, widzę że masz bardzo interesujących znajomych :cool:

Koolo 25.03.2005 23:17

Nie wiem czemu tak psioczycie na Toshib-ę SD-R5372 doradziłem ją (jako jedyny napęd w komputerze) znajomej która ma dość sporą rodzinę (a wszyscy melomani i kinomani) palą na niej naprawdę ogromne ilości płyt skopiowali chyba już wszystko co było w wypożyczalniach w promieniu 40 km. I wszystkie płytki są odtwarzane bez problemów na najdziwniejszych odtwarzaczach przywożonych z niemieckich jarmarków. Jest to jeden z pierwszych egzemplarzy prawdopodobnie z najstarszą wersją firmware, płytki też przeważnie jakieś dziwne z niemieckich supermarketów.
Gdybym ja teraz kupował palnik na pewno wybrałbym Toshib-e .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:11.