Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Word i numerowanie stron (https://forum.cdrinfo.pl/f5/word-numerowanie-stron-50486/)

pablocoo 31.03.2005 16:55

Word i numerowanie stron

Jak w Wordzie (2003) ponumerowac strony tak, zeby na 1-szej i 2-giej stronie nie bylo numerow, tylko zaczynaly sie od 3 strony (i byla ona of course strona 3cia) ;)

Probowalem, ale nie dalem rady, a potrzebuje tego na juz :ysz:

Loczek 31.03.2005 18:17

Ja tego nie potrafie, to jest raczej niewykonalne, próbowałem to zrobic ale nie wychodzi.

gallus 31.03.2005 18:30

Wstaw numer stron > Format > Numerowanie stron rozpocznij od 3 i powinno być OK :)
PS Albo i nie :|
Qrr... gdzieś czytałem o numerowaniu stron nie po kolei, ale nie wiem gdzie... :(

Piterniel 31.03.2005 18:31

Ale wtedy 3 strona jest 3 ;) a nie 1 :D

pablocoo 31.03.2005 18:32

Cytat:

Napisany przez gallus
Wstaw numer stron > Format > Numerowanie stron rozpocznij od 3 i powinno być OK :)

No niestety :)
Tak to zacznie numerowac od pierwszej strony, tylko ze oznaczy ja jako 3 :|

pablocoo 31.03.2005 18:34

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Ale wtedy 3 strona jest 3 ;) a nie 1 :D

Tzn. 3 ma byc 3, ale na 1 i 2 ma nie byc numerkow

qfir 31.03.2005 18:42

To sobie zrob dwa oddzielne pliki worda, do pierwszego dajesz 2 pierwsze strony bez numerow, a do drugiego dajesz numeracje od 3 strony.

pablocoo 31.03.2005 18:52

Cytat:

Napisany przez qfir
To sobie zrob dwa oddzielne pliki worda, do pierwszego dajesz 2 pierwsze strony bez numerow, a do drugiego dajesz numeracje od 3 strony.

No niby proste :)
Tylko, ze musze oprocz wydruku oddac plik...

IceManSpy 31.03.2005 19:27

A moze zrob tak:

1. wydrukuj normalnie 1 i 2 strone bez numerow stron.
2. Pozniej bym dal 2 pierwsze strony wolne i juz normalny text.
3. wlaczyl drukowanie z numerowaniem.
4. na 1 i 2 wydrukuja sie puste z numerkiem a juz na 3 i koljenej bedzie normalnie. (ta 1 i 2 to bedzie jako brudnopis ;) )

Ja bym tak zrobil

qfir 31.03.2005 19:47

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
A moze zrob tak:

1. wydrukuj normalnie 1 i 2 strone bez numerow stron.
2. Pozniej bym dal 2 pierwsze strony wolne i juz normalny text.
3. wlaczyl drukowanie z numerowaniem.
4. na 1 i 2 wydrukuja sie puste z numerkiem a juz na 3 i koljenej bedzie normalnie. (ta 1 i 2 to bedzie jako brudnopis ;) )

Ja bym tak zrobil

i co by to dalo? wtedy wydruk bylby dobry, a w wordzie na pierwszej stronie mialbys numer 3, na drugiej - 4 itd...

Cytat:

Napisany przez pablocoo
No niby proste
Tylko, ze musze oprocz wydruku oddac plik...

a co za problem spakowac 2 dokumenty do jednego pliku ;)

Y@nkee_PL 31.03.2005 19:47

musisz dokument podzielić na sekcje :P

andrzejj9 31.03.2005 19:49

Spróbuj po pierwszych dwóch stronach wstawić podział (wcześniej wstawiając numery stron) strony (daj na koniec linijki strony drugiej i wstaw podział od następnej strony), następnie na stronie pierwszej lub drugiej wyświetl pokazywanie stopki i ręcznie wywal numer. Nie sprawdzałem, ale ja spróbowałbym w ten sposób.

pablocoo 31.03.2005 20:22

Widze, ze moderatorzy sie znaja na rzeczy, tylko ja z tego nic nie rozumiem ;)
Jakby ktos mial chwilke i mogl to zrobic, to siostra bedzie wdzieczna :)
Ja sie ide uczyc na sprawdzian z geografii... :blee:

http://xthost.info/pablocoo/Praca_dyplomowa.doc

shuma02 31.03.2005 21:00

wiec spedzilem ostatnie pare minut nad zabawa z tymi numerami, i sadze ze kolega powyzej ma na to jedyny sposob, drukujesz pierwsze dwie strony bez numeracji, a puzniej dodajesz numerki i drukujesz cala reszte.

A tak przy okazji to sobie poczytalem lekko na temat naszego pieczywa... nie wiem co o tym myslec, wiem ze obrazki reprezentujace pieczywo mogly by byc troche bardziej dokladne, np. Tortilla na zdjeciu w ogule nie przypomina Tortille.... ale to juz takie moje zbedne uwagi...

qfir 31.03.2005 21:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Spróbuj po pierwszych dwóch stronach wstawić podział (wcześniej wstawiając numery stron) strony (daj na koniec linijki strony drugiej i wstaw podział od następnej strony), następnie na stronie pierwszej lub drugiej wyświetl pokazywanie stopki i ręcznie wywal numer. Nie sprawdzałem, ale ja spróbowałbym w ten sposób.

nie dziala, podzial na skcje tez nie dziala, chyba ze ja cos zle robilem :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:53.