![]() |
Mam tylko listwe. Firmy Lestar:)
|
Cytat:
|
Cytat:
EVER podlaczony do gniazdka, komputer pracuje i jest zasilany z UPSa. Wyjmuje wtyczke UPSa z gniazdka, i komputer dziala dalej. EVER podlaczony do listwy z filtrami, jw. Wyjmuje wtyczke UPSa z listwy - UPS sie wylacza i komputer tez. Z PowerCOMami juz nie probowalem, poniewaz: 1. znalazlem w jakiejs instrukcji UPSa, ze tak nie powinno sie robic, 2. nawet jesli moj test przeszedlby pomyslnie, to i tak pozostaje swiadomosc, ze tak sie nie robi, i ze kiedys i tak mnie to "zaskoczy" (zapewne wyrzadzajac najwieksza szkode - utrate danych - z mozliwych w danym dniu - vide Prawa Murphy'ego) Cytat:
|
listwa ACAR 504WF
|
No! 1/4 nie zabezpiecza kompa niczym! A tylko 1/5 ma UPSa!!!
Ciekawe z czego to wynika? Bo chyba nie z ceny UPSow - sa tak tanie, ze kupno UPSa to wydatek rzedu 200 zl (Ever). Albo ma tu miejsce wiara w Energetyke, albo wiara w cuda :D @Maciej&Thanatos: przegladalem manual do mojego APC i nie widzialem zadnej wzianki o niedozwolonym wlaczaniu UPSa w listwe, czym to jest motywowane, bo pierwszy raz slysze! Sam mam UPSa za listwa bez bezpiecznikow ale z wylacznikiem i z uziemieniem. Bo wazne: listwa MUSI byc wlaczona do gniazdka z uziemieniem - inaczej nie zadziala |
Hmm no może. Ale troche dziwne. Przypuśćmy ze monotor bierze drugie tyle co komp więc czas powinien sie skrócić około 2-3 razy ale nie 60 :wow:... chyba ze ten typ tak ma ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tylko listwa
|
Nie uzywam, ani listwy ani upsa. :)
|
W domu używam Powercom'a BNT-500A - 500VA:
http://www.powercom-ups.com/images/p...ack-knight.jpg Spisuje się bez zarzutu. W firmie jest kilkaset UPS-ów APC i też nie zauważyłem żeby były z nimi jakieś problemy. Oprócz tego kilka UPS-ów przemysłowych (niestety nie wiem, jakiej firmy) to są dopiero maszyny. pozdr. |
EVER350 i spokojnie trzyma kompa [bez monitora] 7 minut a z monitorem 7 sekund ale to az nadto czasu aby skok napiecia sie skonczyl ;)
|
listwa...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:03. |