![]() |
832S nie czyta p³yt t³oczonych
Mam problem - mój Liteon SOHW 832S nie czyta wszystkich p³yt t³oczonych. Wypalane wszystkie co do jednej, natomiast ju¿ mi siê zdarzy³o kilka p³yt DVD t³oczonych (z gazet czy wypo¿yczalni) których napêd nie chce przeczytaæ. Tylko miga dioda w napêdzie, s³ychaæ jak g³owica siê mêczy i nic. Czy kto¶ ma podobny problem? co z tym zrobiæ? Próbowa³em na ró¿nych firmware i zawsze to samo. :\
|
Format c: i nowy system .Je¶li nie pomo¿e to serwis
|
format c: to mo¿na zawsze zrobiæ dla rozrywki. ja mam 812S lub czasami 832S :) i ten sprzêt tak ma. p³yta legal, nówka i d. a w stacjonarnym Lepszym Goldstarze bez problemu. czasami bywa odwrotnie. je¶li zdarza siê to czêsto i z legalami to jest co¶ nie tak, je¶li czasami to taki urok.
|
no w³a¶nie te gazetkowe p³ytki, kiedy¶ czyta³em ¿e s± zabrudzone czym nie pamiêtam ( mo¿e klejem - oczywi¶cie jest to niewidoczne)
Podobno pomaga³o kolesiom (i tu sie nie ¶miaæ bo to nie ja wymy¶li³em) jak wyg¿ali p³ytkê suszark± do w³osów - mówiê ca³kiem powa¿nie i jeszcze ciep³± wk³adali do odtwa¿acza - sam nie mia³em jeszcze takiej potrzeby sprawdzaæ. |
ale czy to nie jest dziwne ? wydaje mi sie ze naped jakby cos mial z laserem to najwpierw by nie czytal tych nagrywanych.... a format nic nie pomoze na pewno bo to naped nie widzi plyty co nie ma znaczenia czy w ogole system jest zaladowany czy nie :podbite:
|
P³ytki z gazet i wypo¿yczani czasem maj± tak± jako¶æ, ¿e to wo³a o pomstê do nieba. Je¿eli nagrywarka dobrze nagrywa i czyta nagrane no¶niki, to powodem s± w³a¶nie te fatalnie t³oczone (gazety) lub zniszczone (wypo¿yczalnia) p³yty.
|
Ilo¶æ za³±czników: 1
ja mia³em przypadek, gdy facio w wypo¿yczalni odfoliowa³ p³ytê przy mnie (w celu naklejenia numeru) i gdy j± wsadzi³em do 812 nic. na stacjonarnym posz³a, ale w po³owie strasznie siê cie³a.
inny przyk³ad: kupi³em sobie z kosza w MM kilka filmów - jeden klapa (wygl±da³ na fabrycznie zafoliowany, ¿adnej rysy, mia³em paragon - wymienili) tak sobie my¶lê, ¿e t³oki do gazet niczym siê ró¿ni± od innych na nasz rynek. edit: t³ok dodany do piwa Faxe (którego nie znoszê :) ) Zielona Mila (DL), ta szpila to pewnie przej¶cie na drug± warstwê? a tak ok. |
Moja 1653S CS0K tez niezbyt lubi t³oczone DVD, czasami czyta a czasami nie (za to bardzo ³adnie mi nagrywa). Jest to do¶æ wnerwiaj±ce, kilka razy dupsko uratowa³a mi niezawodna toshiba. Nie wim czy ten liteon nie wyl±duje w servisie.
Pozdro dla wszystkich! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:37. |