![]() |
Aparet cyfrowy i dziwne zdjecia
Ilość załączników: 1
Mam aparat cyfrowy Canon PowerShot A 80. I teraz jak robie zdjecia (tryby i ustawienia standartode tzn domyslne) to czasem gdy robie z troche blizsza to na ekranie jest normalnie a potem w trybie ogladania zdjec to jakos dziwnie sie ustawia (obrazek) , chociaz w trakcie robienia zdjecia jest normalnie!!! A jak oddale to jest ok (tylko musze znacznie oddalic , tryb makro odpada!!). Co to moze byc i od czego zalezy???
P.S. ten obrazek to widok z ekraniku w aparacie!! |
dziwny ten obrazek, nic z tego nie kumam
|
Cytat:
|
moze masz wlaczony tryb panoramy? :?
|
Hmmm.. chyba chodzi o to ze tego czarnego nie powinno byc, ten obrazek powinien byc na calym ekranie, a po zrobieniu zdjecia sie tak zmniejsza,ze sa te czarne pasy. Ja tak to zrozumialem,nie wiem moze sie myle ???
|
on Ci fotke odwracam automatycznie....
fotka ma zachowane wymiary, np tak jak monitor 4:3 wiec jak wezmiesz i wyjmniesz obraz monitora, obrocisz w ktorakolwiek stroen o 90 stopni to nie wejdzie ci do obudowy. tak samo z fotka, on ja odwraca, a zeby cala sie zmiescila na wyswietlaczu, musi ja pomniejszyc, stad te czarne pasy. sprawdz czy masz wlaczona funkcje autorotate albo cos z rotate. |
Cytat:
nie zadnych takich opcji nie mam wlaczonych.@REi tryb panoramy takze jest wylaczony (nawet nie wiem czy jest cos takiego w nim ;) ). Ale dlaczego tak sie dzieje skoro ja robie zdjecie normalnie i chce aby np byl bokiem. czy musi sie tak automatycznie obracac??? |
a nie mozesz wykonac reset ustawien dokonanych przez Ciebie - chodzi mi tu przede wszystkim o powrot do ustawien fabrycznych....moze to pomoze.
|
Cytat:
pisalem!! sa ustawienia fabryczne!!! |
Cytat:
|
Znalazlem opcje Reserve Disp. moze to to???
EDIT. znalazlem!!! w trybie ogladania obrazow (zdjec) naciskam menu , potem rotate , set , wybieram zdjecie i znowu set tyle razy ile chce obrocic i jest wszystko ok. dzieki!! |
Ja mam malutka uwage do IceManSpy:
Pisze sie Szpieg, a nie Cytat:
|
Cytat:
P.S. A czemu @epol straciles wszystki reputki?? Przeciez kiedys miales ich wilele (chyba ze cie z kims pomylilem) ;) |
Ale sie nabralem:D Myslalem, ze jakies UFOludki, albo co :D
A tu takie ...... eeeee tam! |
Cytat:
Moj talent :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:08. |