Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Szukam dobrej nagrywarki (https://forum.cdrinfo.pl/f15/szukam-dobrej-nagrywarki-51383/)

sonon 24.06.2005 20:54

Cytat:

Napisany przez JackW
Ulegając dobrym radom kupiłem Pioneera 109, i nie wiem czy dobrze zrobiłem. Testy w DVDInfoPro 4.16 są co najmniej dziwne. Jak zobaczyłem pierwsze wykresy to się załamałem. Liczne błędy. Zaraz poszedłem reklamować nagrywarkę. Dzisiaj dostałem nową. Jeszcze na niej nie nagrywałem tylko odtworzyłem poprzednio nagrane na niej płyty. Niestety jest to samo. FW aktualizowałem do aktualnych, obecnie 1.55 poprzednio 1.50, nic to nie dało. W związku z powyższym mam do posiadaczy tego "cudu" pytanie czy nagrywarka jest kiepska czy DVDInfoPro pokazuje bzdury. Może ktoś już spotkał się z takim problemem. Mam jeszcze pytanie, które właśnie mi się nawinęło w tej chwili. Czy można z FW 1.40 od razu przejść do 1.55 z pominięciem 1.50 (przypomniały mi się przejścia z TECKiem).

Jakbyś poczytał tematy o Pionku, to byś wiedział, że on po prostu nie nadaje się do testowania płyt. Przetestuj płytki na Litku, Benku, Pleksie, czy nawet na NEC-u, a okarze się, że są nagrane bardzo przyzwoicie. Niepotrzenie reklamowałeś tamten napęd.

W ogóle jestem ciekaw ile jest takich nieuzasadnionych zwrotów :>

JackW 24.06.2005 20:14

Ilość załączników: 2
Ulegając dobrym radom kupiłem Pioneera 109, i nie wiem czy dobrze zrobiłem. Testy w DVDInfoPro 4.16 są co najmniej dziwne. Jak zobaczyłem pierwsze wykresy to się załamałem. Liczne błędy. Zaraz poszedłem reklamować nagrywarkę. Dzisiaj dostałem nową. Jeszcze na niej nie nagrywałem tylko odtworzyłem poprzednio nagrane na niej płyty. Niestety jest to samo. FW aktualizowałem do aktualnych, obecnie 1.55 poprzednio 1.50, nic to nie dało. W związku z powyższym mam do posiadaczy tego "cudu" pytanie czy nagrywarka jest kiepska czy DVDInfoPro pokazuje bzdury. Może ktoś już spotkał się z takim problemem. Mam jeszcze pytanie, które właśnie mi się nawinęło w tej chwili. Czy można z FW 1.40 od razu przejść do 1.55 z pominięciem 1.50 (przypomniały mi się przejścia z TECKiem).

legion 23.04.2005 20:28

@JackW naprwde wiele opini bylo na ten temat i najlepsza dla ciebie nagrywarka bedzie szajsung malo powiedziane to jest najbardziej zawansowana nagrywarka przy ktorej nawet goldstar sie chowa a co dopiero nec czy benek :D

VIZZARD 23.04.2005 19:57

Cytat:

Napisany przez demek
a ktora nie nagrywa?;] moze napiszmy czego nie kupowac i raz na zawsze znikna pytania co kupic ?:)

^_^

Takich pomysłów były już tysiące

Ale wiesz, zawsze znajdzie się ktoś, kto nie ma czasu

Bo chce najlepszą i to szybko:szybksex:

||

demek 23.04.2005 19:41

a ktora nie nagrywa?;] moze napiszmy czego nie kupowac i raz na zawsze znikna pytania co kupic ?:)

czechoj 23.04.2005 19:10

i To-szibko :piwo:

VIZZARD 23.04.2005 19:03

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a Toshiba? :>

Też nagrywa :taktak:

ed hunter 23.04.2005 19:00

a Toshiba? :>

VIZZARD 23.04.2005 18:58

Cytat:

Napisany przez JackW
Mam zamiar wymienić TDK 440N na coś nowszego. Nowa nagrywarka musi: wypalać płyty TDK, Verbatim i EMTEC (na innych nie nagrywam), oczywiście rozpoznawać ich producenta, jak najmniej błędów (nagrywam głównie filmy i to przeznaczone do długiego przechowywania), musi współpracować z programami do oceny jakości nagrania (Nero CD-DVD Speed czy Kprobe). Musi idealnie współgrać z Nero 6 i Windowsem XP Pro. Bardzo proszę o sugestie co kupić. I proszę nie piszcie, że temat był wielokrotnie wałkowany. Nie mam czasu szukać w setkach informacji.

Olej wszystko!

Tylko Samsung zapewni ci komfort nagrywania :O

Przecież nie od dziś wiadomo, że myślisz: jakość, mówisz: Samsung

No chyba, że masz trochę więcej kasy - to bierz BTC :czytaj:

Tylko on może skutecznie konkurować z Samsonkiem o palmę pierwszeństwa :fiu:

^_^

bart_3d 23.04.2005 16:29

Powiem tak:
Miałem pionka 108 i był super. Testy wychodziły dziwnie (PI na gorszych płytach dochodiły do 6tys, ale za to jak nagrałem Verbatimka Pastel to PIF nie przekraczało 2 a ocena w nero to 99), Ale każda płyta czytała się dobrze. Nagrywałem na Verbach, TDK, Mediastore, Hawk, Sony. Wszystkie płytki chodziły bez problemu w DVD pioneer 116, który oficjalnie nie obsługuje płytek +-R. Jak nagrałem z bitsettingiem, to płytka czytała się 16x.
Pytacie dla czego sprzedałem?
Odpowiedź jest prosta. Zamieżam kupić 109, albo Asusa 1608 (bo to to samo a ładniej wygląda).

demek 23.04.2005 14:57

pioneer 109:)

smigol 23.04.2005 14:05

a co byscie wybrali Lg gsa-4163B za 220 zl czy pioneer'a 109D za 260 zl ??

demek 22.04.2005 21:33

powiedz to tym co zakladaja tematy.........

ed hunter 22.04.2005 17:52

przepraszam ale długo milczałem.temat jest ten sam co jaką nagrywarkę wybrać. odpowiedź: taką dobrą na jaką cię stać a opisane wszystkie na forum x razy.
jeśli chodzi o cąg dalszy tej dyskusji to ma sens wymiennie.

demek 22.04.2005 17:46

z neca i asusa nie sprawdzalem - kazdy lite-on chyba , benq , samsung , toshiba , plextor (ten ostatni tylko) lg (3 modele) - jesli chodzi o nosniki to tylko verbatim tdk i emtec a innych nie probowalem a co najciekawsze z modelu nagrywarki do kompa DRU-530A jak i DW-U18A DW-U14A nie sa odczytywane przez ta stacjonarke ale nagrywane w stacjonarnej nagrywarce sony juz sa , na modelach innych firm nie mialem jak sprawdzic bo poprostu nikt nie ma - i nie tyczy sie tylko mojego modelu bo ida rozniez z 107 i 108 z wczesniejszych nie wiem bo nikt nie ma

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:34.