![]() |
Szukam dobrej nagrywarki
Mam zamiar wymienić TDK 440N na coś nowszego. Nowa nagrywarka musi: wypalać płyty TDK, Verbatim i EMTEC (na innych nie nagrywam), oczywiście rozpoznawać ich producenta, jak najmniej błędów (nagrywam głównie filmy i to przeznaczone do długiego przechowywania), musi współpracować z programami do oceny jakości nagrania (Nero CD-DVD Speed czy Kprobe). Musi idealnie współgrać z Nero 6 i Windowsem XP Pro. Bardzo proszę o sugestie co kupić. I proszę nie piszcie, że temat był wielokrotnie wałkowany. Nie mam czasu szukać w setkach informacji.
|
pioneer 109.........(post nr 30 z tym samym chyba) kprobe dziala tylko na lite-on'ach a nero ma zablokowanego pioneera ale mozna to odblokowac
|
Jak można odblokowac tego pioneera w nero?
|
Benq 1620 :)
|
BenQ 1620, a płyty EMTEC to badziewie...
|
Witka
A ja polecam pionka 109, pali dobrze na wszystkim, poszukaj na forum bylo pisane o odblokowaniu w nero pionka do testow, trzeba pogrzebac trochu w rejestrze i wyrzucic zablokowany naped. Pozdrowka |
Pioneera zawsze mozesz testować w DVDInfopro, ale twoje wymagania w 100% spełnia ... Litek.
Tylko tytuł postu może do niego trochę niepasować! |
Tylko BENQ 1620
|
litki to syf - przy roznicy 30-40 zl bym sie nie zastanawial nad wyborem tylko bral pioneera ale kazdy mowi co innego a prawda jest jedna;p
|
Cytat:
Ale drugi raz nie kupię ( mowa o DVD-RW) |
Chcesz być częstym gościem forum :) kup Liteona :) chcesz pogadać z innymi na forum o swojej niezawodnej nagrywarce kup LG, Pioneer, Nec, Benq
|
Ja ostatnio miałem liteona, ale teraz przesiadłem się na pioniera i nie ma nawet co porównywać. Więcel ittka nie będzie u mnie w kompie.
Taka mała dygresja. Kumpel pracuje w sklepie komputerowym i w ciągu tygodnia trafiło do reklamacji 6 liteonów sohw-1673s. A nie mieszkam w jakimś wielkim mieście |
Heh Ceki bardzo dobrze opisał gościnność z jaką forum przyjmuje właścicieli Litka;) Co do wyboru , to z tego co spisał wybrałbym Benq. Paradoksalnie to najlepsza nagrywarka na rynku w tym momencie. ( oj nie Plextor - z niego powoli zostaje tylko renoma jeśli wczytać się w kilka forów ). Benq jest jednak czasami ciężko dostać więc jeśli będziesz mieć z tym problem to weź Pionka...praktycznie powinien być wszędzie. Minimalnie lepszy od NEC'a ..na jego elektronice...będziesz miał spokój na lata.
|
mam wymienionego Liteona 1673 (zepsuty od nowego (( ) ale nie widzi mi plyt Mediastore CD-RW (nie wiem wlasnie, czy wszystkie tak maja) i tak sie zastanawiam nad wymiana
tylko ktorego wybrac: LG a moze lepiej Asusa, Pioneer albo Toshiba? |
Toshibę sobie odpuść, LG nie jestem pewien...ale nie umiem być obiektywny co do tej firmy....Asus i Pioneer to OEM'y NEC'a . Asus'a ma mało osób tu na forum więc lepiej weź Pionka...bardzo dobra nagrywarka...zakup na kilka lat co najmniej.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31. |