![]() |
Koleżanka ma problem - neostrada
Siema :D
Tak jak w temacie. Nie działają jej żadne komunikatory internetowe icq/gg/tlen - nic ostatnio poratowało ja webgg (przez www), nawet na czysto po formacie. Ma neostrade jaki pakiet - nie wiem, bo ona nie wie :D Ma Widowsa XP Pro, modem speedtouch 330 Ja na neo nigdy nie siedziałem i nigdy nic nikumu nie konfigurowałem...więc się pytam co zrobić. Tymbardziej, że kiedyś przyszedł do nie 'fachoffffiec' z TP - zrobił i działało - do następnego formatu. Jak uruchomić te komunikatory ?? priorytetem jest GG. |
a co to za kolezanka ?? :)
|
Wyłącz zapore
Spróbuj połączyć się przez jakieś proxy w3cache Tyle :D |
Ja mam neo i zadnego problemu nie miałem moze Firewall w XP blokuje ?
|
nie ma zadnego firewalla ani SP :) echh to dziewczyna hehe :D
|
Pewnie jakis programik (np firewall) poblokował jej porty
ps. do neo nie potrzeba jakiejs aplkacji moze tam trzeba cos ustawic |
No nie wiem mojej koleżance jak "instalowałem" Neo ;) to gg spoko chodzilo.
|
używa tylko jednego konta - administratora...
|
Może format c: ? ||
A tak serio, jeśli internet działa a komunikatory nie chcą to wygląda na to, iż są poblokowane jakieś porty. Zresztą widzę inne wyjście, które zaoszczędzi wielu kłopotów w przyszłości - zmienić dostawcę usług internetowych || |
@Patrix, a skype działa?
Może przez proxy spróbuj? |
ma poblokowane porty.
niech sprawdzi, czy nie ma włączonej zapory dla xp i sprawdzi ustawienia programu antywirusowego. |
Cytat:
|
Cytat:
nawet systemowego bo nie ma SP2 |
To wez swoj komp pojdz do kolezanki i sprawdz - jesli u Ciebie nie bedzie dzialac to dzwonic po tego speca,
jesli jednak bedzie dzialac to znaczy ze instaluje jakis program (moze nieswiadomie np na płycie ze sterownikami do mobo niekiedy sa rozne antywirusy) i ten program jej poblokował porty Koniec |
Cytat:
wszystko inne też działa :| PS poleciłem jej odpiąć modem od kompa, Wasz kochany format C:, zainstalowanie antywirusa, firewalla, antyspyware, potem niech wepnie ten szczyt technologii TP, zainstalować ten kochany soft z dolączonej płyty (ja wolałbym to zrobić ręcznie) zobaczymy co będzie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:04. |