![]() |
sprawdzic - wewnetrzne czy zewnetrzne ip?
witam!
mozna jakos sprawdzic czy ma sie wewnetrzne czy zewnetrzne ip? bo mi sie pare dni temu zmienilo i teraz na emule mam lowid. zaczyna sie na: 195.255. |
Ilość załączników: 1
Ip wewnętrzne zaczynają się na 192.... 194.... 195.... IP zewnętrzne 80..... 83.....
Ip które mamy aktualnie sprawdza się poprzez wpisanie ipconfig czyli menu strat =>uruchom =>cmd =>ipconfig |
Moje IP się zaczyna na 83.23. i mam lowID w eMule :|
zuk4u ma 195.255. i ma też lowID :| |
Bartek, a nie jesteś czasami z kimś w sieci lan?? (może masz zablokowany port)
|
Cytat:
Mamy router ze switchem + drugi switch :taktak: Łącznie jest 5 osób w sieci :> Własnie jak odblokować tego porty na routerze? Kiedyś pamiętam, że trzeba było wpisać w przeglądrace jakiś adres, który odnosił do ustwieneń routera, ale jaki to był? :| |
Zobacz w instrukcji od routera najczęściej jest to 192.168.0.1 lub 192.160.0.50 przynajmniej takmi się wydaje :)
PS http://forwarding.9o.pl/ |
Jeżeli IP z tej strony http://www.batnet.gliwice.pl/grzegorz/trace.cgi będzie takie sama jak z ipconfig to znaczy, że masz zewnętrze IP.
|
albo 10.0.0.2 np. ASMAX :)
No to na bank masz cos z portami. Ja mam 83... od neostrady, ciagle HighID ;] |
Cytat:
Tylko potrzebuje hasła i instrukcji, a po nie muszę iść do sąsiada :taktak: |
patrz na PORT FORWARDING albo PRZEKIEROWANIE PORTÓW
no i wpisujesz nr portu (tego co masz w konfigu eMule) i wpisujesz twoje ip. I dla TCP i dla UDP. Dajesz na Save Changes i jest si :) |
ja mam dziwnie jakos
pokazuje mi ze mam 192.... w ipconfig, na umowie tez mam od 192.... ale np. w torrencie, na stronach np. tej co podal@if22 i na hubach pokazuje 83.... czemu tak jest??? |
wg mnie lokalnie masz 192 w sieci twojej.
A zewnetrzenie (jako router) siec widoczna jest pod 83 |
Damianos L ja też mam tak w swojej sieci mam poczatek na 192.... a na jakiś stronach mam początek na 81.... mam łacze z kablówki, mam modem podłaczony do routera ze switchem i ten router mi dzieli łacze na 2 kompy !!
P.S mam router EUSSO moze ktoś zna hasło do niego ?? |
|
aha juz rozumiem
dzieki chlopaki :piwo: :piwo: reputki juz poszly |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29. |