![]() |
Na szczegółach sie nie znam.
Wiem tylko że się da kompresować "w locie", o jakości też się nie wypowiadam bo preferowałem :czytaj: |
Cytat:
|
Oczywiście, że można zgrywać do avi, zapomniałem jednak napisać, że preferowałem zapis do mpeg, dopiero później konwertowałem do avi (dwuprzebiegowo) dr.divxem albo virtualdubem. IMO najlepiej, klatek nie gubi, a w razie czego zawsze można powtórzyć na innych ustawieniach. :taktak:
Tyle tylko, że troszkę miejsca na dysku trzeba mieć wolnego. :> |
Wlasnie kupilem w sobote Winfast 2000 xp Expert Box. Mam w domu kablowke i z znajdowanie programow jak i stacji radiowych nie ma problemu,zgrywanie Video jest tez OK (jak na razie wykorzystuje DirecBurn DVD) tylko z kodekami jest cos u mnie nie tak bo jak zgrywam na Xvid to zawiesza sie komp, a jak zgrywam na DviX 5.0, troche klatki gubi mimo Athlona 2,5 GHz i 768 RAM. Radio tez mnie zadowala, slychac jedynie taki metaliczny poglos po zapisie w mp3 - w odbiorze tego nie ma. Nie mam też dobrego obrazu jak zyleta....nie wiem czy to wina zamontowanego u mnie rozdzielnika sygnalu antenowego na kilka TV czy gorszej jakosci kabli - mam tylko ekranowanie z siatki miedzianej (podobono ekranowanie aluminiowe jest lepsze) Nie pamiętam już kto, ale na forum podane zostały odnosniki do wzmacniacza czy separatora sygnalu antenowego aby poprawic jakosc obrazu.
Jednak wyposazenie - pilot, anetna FM, programy, czujnik pilota nawet dodane tasmy samoprzylepne do zamontowania czujnika czy tez anteny jest super. Karta jest na pewno warta tej ceny |
Od blisko roku używam tunera Winfast2000XP Expert. Nie ma problemów ze znajdowaniem programów, jakość obrazu i dźwięku bardzo dobra. W tej chwili w Krakowie można go kupić za 200zł. Polecam!
|
Używam winfasta2000xp w domu na kablówce i czasem na antenie.
Odległość od nadajnika TV około 30 km - zero problemów. Rozdzielczość obrazu - 768x576 (pewien jestem co do 768, drugi wymiar nie na 100%) Możliwość zrzucania do kliku formatów do wyboru, włącznie z avi (kolega robił testy, najlepiej wychodziło na xvidzie). No i raczej na pewno zmieścisz się w 250 PLN. :) |
Tuner TV. Zakup.
Wiem ze tematy były.Jednak zawsze konczyly sie na zasadzie kup to kup tamto.
A ja chcialbym sie dokladnie zapytac na temat jakosc/porownania modeli. Posiadam kartę PixelView Play TV HD - jest ona bardzo kiepskiej jakosci. Wyswietlany obraz ma mala rozdzielczosc, a czulosc tunera jest bedznadziejna na antenie naziemnej. I o to glownie mi chodzi. Jest sobie kabel antenowy. Na telewizorze obraz zyleta - jak z cyfry + prawie...a na tunerze prawie go nie moze znalezc albo sa zaklocenia.Wynika to z kiepskiej czulosci tunera. Wszyscy polecaja Winfasta 2000XP. Czy jest on dobry do naziemnych? jak z jakoscia.Wszedzie pisza ze rewelacja. Ja chce poznac opinie userow bo wiem ze paru tą karte ma :) Chce tez zgrywac z VHS->DVD (opis na forum jest, mam linka) Ale do tego to raczej sie nadaje... Prosze o pomoc w wyborze... Nie chcialbym przekroczyc 250zl |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20. |