Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.05.2005, 00:10   #1
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tuner TV. Zakup.

Wiem ze tematy były.Jednak zawsze konczyly sie na zasadzie kup to kup tamto.
A ja chcialbym sie dokladnie zapytac na temat jakosc/porownania modeli.

Posiadam kartę PixelView Play TV HD - jest ona bardzo kiepskiej jakosci.
Wyswietlany obraz ma mala rozdzielczosc, a czulosc tunera jest bedznadziejna na antenie naziemnej.
I o to glownie mi chodzi. Jest sobie kabel antenowy. Na telewizorze obraz zyleta - jak z cyfry + prawie...a na tunerze prawie go nie moze znalezc albo sa zaklocenia.Wynika to z kiepskiej czulosci tunera.
Wszyscy polecaja Winfasta 2000XP. Czy jest on dobry do naziemnych?
jak z jakoscia.Wszedzie pisza ze rewelacja. Ja chce poznac opinie userow bo wiem ze paru tą karte ma

Chce tez zgrywac z VHS->DVD (opis na forum jest, mam linka)
Ale do tego to raczej sie nadaje...

Prosze o pomoc w wyborze...
Nie chcialbym przekroczyc 250zl

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.05.2005, 00:28   #2
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Używam winfasta2000xp w domu na kablówce i czasem na antenie.
Odległość od nadajnika TV około 30 km - zero problemów.
Rozdzielczość obrazu - 768x576 (pewien jestem co do 768, drugi wymiar nie na 100%)
Możliwość zrzucania do kliku formatów do wyboru, włącznie z avi (kolega robił testy, najlepiej wychodziło na xvidzie).
No i raczej na pewno zmieścisz się w 250 PLN.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2005, 00:40   #3
81gucio
Bywalec

Data rejestracji: 14.12.2004
81gucio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Od blisko roku używam tunera Winfast2000XP Expert. Nie ma problemów ze znajdowaniem programów, jakość obrazu i dźwięku bardzo dobra. W tej chwili w Krakowie można go kupić za 200zł. Polecam!
81gucio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2005, 10:36   #4
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wlasnie kupilem w sobote Winfast 2000 xp Expert Box. Mam w domu kablowke i z znajdowanie programow jak i stacji radiowych nie ma problemu,zgrywanie Video jest tez OK (jak na razie wykorzystuje DirecBurn DVD) tylko z kodekami jest cos u mnie nie tak bo jak zgrywam na Xvid to zawiesza sie komp, a jak zgrywam na DviX 5.0, troche klatki gubi mimo Athlona 2,5 GHz i 768 RAM. Radio tez mnie zadowala, slychac jedynie taki metaliczny poglos po zapisie w mp3 - w odbiorze tego nie ma. Nie mam też dobrego obrazu jak zyleta....nie wiem czy to wina zamontowanego u mnie rozdzielnika sygnalu antenowego na kilka TV czy gorszej jakosci kabli - mam tylko ekranowanie z siatki miedzianej (podobono ekranowanie aluminiowe jest lepsze) Nie pamiętam już kto, ale na forum podane zostały odnosniki do wzmacniacza czy separatora sygnalu antenowego aby poprawic jakosc obrazu.
Jednak wyposazenie - pilot, anetna FM, programy, czujnik pilota nawet dodane tasmy samoprzylepne do zamontowania czujnika czy tez anteny jest super. Karta jest na pewno warta tej ceny
Voytek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2005, 21:15   #5
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Oczywiście, że można zgrywać do avi, zapomniałem jednak napisać, że preferowałem zapis do mpeg, dopiero później konwertowałem do avi (dwuprzebiegowo) dr.divxem albo virtualdubem. IMO najlepiej, klatek nie gubi, a w razie czego zawsze można powtórzyć na innych ustawieniach.
Tyle tylko, że troszkę miejsca na dysku trzeba mieć wolnego.
Stary 09.05.2005, 21:24   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Oczywiście, że można zgrywać do avi, zapomniałem jednak napisać, że preferowałem zapis do mpeg, dopiero później konwertowałem do avi (dwuprzebiegowo) dr.divxem albo virtualdubem. IMO najlepiej, klatek nie gubi, a w razie czego zawsze można powtórzyć na innych ustawieniach.
Tyle tylko, że troszkę miejsca na dysku trzeba mieć wolnego.
celem uściślenia - ta karta nie ma sprzętowej kompresji... tak mi się zdaje napewno
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2005, 21:34   #7
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Na szczegółach sie nie znam.
Wiem tylko że się da kompresować "w locie", o jakości też się nie wypowiadam bo preferowałem
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: