![]() |
Problem przy uruchamianiu win xp
Mam Problem, miałem super działającego komputera, ale po jakimś czasie gdy uruchamia mi się windows xp to czasmi minitor nie chce odpalić i trzeba restartować i pojawają się jakieś poziome paski innego koloru niż jest akualmie monitor. Póżniej zobiłem format c: i zmieniłem na win xp sp2 i też ten sam problem. Dodaję screena aby było wiadomoo o co chodzi. Mam GF 2 MX. Proszę o pomoc
http://img182.echo.cx/img182/8879/pulpit1uc.th.jpg |
moze byc cos z kartą graficzną.
Wyjmij ze slota, wloz jeszcze raz, przykrec lepiej. Moze tez sie przegrzewac. Przeczysc wentyl. Ram-hmm...chyba by sie zawieszal komp a nie takie paski... |
a ja tam widzę że masz obcego na pokładzie ;) zrób z nim pożadek, choć to prawie niemożliwe i wszystko będzie ok ;)
Już nie zaśmiecam twojego tematu :) |
a podkrecales moze grafike??
|
nie podkręcałem bo nawet nie umiem
|
a w trybie vga też to samo
|
a co to jest vga i jeszcze dodam że po restarcie lub dwuch jest wporządku tzn nie ma tych pasków
|
przy uruchamianiu wejdź przez f8 w trym vga- tak zwany awaryjny z czasów 98
i zobacz czy nadal będą pasy niestety tylko 256 kol i niska rozdzielczość, ale przecież chodzi tylko o sprawdzenie |
zapomniałem dodać że jak nieużywam kompa przez ponad ok 30 min to jak go włącze to są te paski, a jak go włącze po jakimś czasie mniej niż ok 30 min to nie ma ich bo komputer jeszcze jest ciepły. Czy to zależy od tego zrogrzania? tryb awaryjny sprwdzę trochę później bo będę musiał czekać te 30 min żeby się ochłodził a na razie czas mnie goni
|
na awaryjnym jest wporządku, tzn nie ma pasków
|
Miałem coś podobnego na GF 256 Anihilator PRO czy jakoś tak. Okazało się, że wyciekły dwa kondensatory. Mimo ich wymiany nie było poprawy więc wylądowała w domowym krematorium (piec C.O.) :'( ale miała chyba prawo bo działała 3 lata non stop (nie licząc reinstalacji windy) przez 24 godziny.
|
Cytat:
|
ja miałem podobnie jak zakurzyl mi sie komputer - srodki chemiczne +szmatki= działa bezproblememowo
a moze sterowniki?? |
stery mam najnowsze a przy pierwszym uruchomieniu się nie dało, niewiem dlaczego, czały czas wciskałem F8 i nic dopiero za drugim razem.
|
moze cos nie tak z gniezdem grafiki tym do ktorego kabel od monitora przykrecasz [moze nagioles sledzia i luty z gniazda szawnkuja?]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55. |