Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Cholerny Samsung TSH-552 .... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/cholerny-samsung-tsh-552-a-52762/)

LUPO 29.05.2005 11:22

Cholerny Samsung TSH-552 ....

Zawsze kupowałem LITE-On'y ( miałem 3 nagrywarki CD i jedną DVD ) i nie miałem problemów. Ostatnio brałem całego kompa i był tam ten nieszczęsny Samsung co nobi teraz nazywa się Writemaster .
Zawsze dziwnie się zachowywał - nie czytał płyt po włożeniu, długo myślał itd. Wczoraj chciałem nagrać płyte CD-r i lipa. Nie widzi czystej płyty - próbowałem różne Verbatim, Benq i TDK . Raz coś niby zobaczyła ale nie da się nagrywać. Ostrzegam przed tym g..... bo czytałem tu na forum że kilka osób maiło identyczne problemy . Natomiast zawsze byłem miło rozczarowany LITE-On'em , łatwo zmienia się BIOS , nic się nigdy nie sypało. Oczywiście nie wypalam 2-3 płyty dziennie ale jak normalny uzytkownik komputera po kilka na miesiąc . Wiem że mam być test tej nagrywarki i mam nadzieje że uwzględni tego typu problemy z nią - może jakaś ankieta wśród użytkowników?
To tak jak moja drukarka HP3820 i słynna zebtaka ( którą tez właśnie wymieniłem) . Jeden taki sam problem.

VIZZARD 29.05.2005 11:27

Cytat:

Napisany przez LUPO
Zawsze kupowałem LITE-On'y ( miałem 3 nagrywarki CD i jedną DVD ) i nie miałem problemów. Ostatnio brałem całego kompa i był tam ten nieszczęsny Samsung co nobi teraz nazywa się Writemaster .
Zawsze dziwnie się zachowywał - nie czytał płyt po włożeniu, długo myślał itd. Wczoraj chciałem nagrać płyte CD-r i lipa. Nie widzi czystej płyty - próbowałem różne Verbatim, Benq i TDK . Raz coś niby zobaczyła ale nie da się nagrywać. Ostrzegam przed tym g..... bo czytałem tu na forum że kilka osób maiło identyczne problemy . Natomiast zawsze byłem miło rozczarowany LITE-On'em , łatwo zmienia się BIOS , nic się nigdy nie sypało. Oczywiście nie wypalam 2-3 płyty dziennie ale jak normalny uzytkownik komputera po kilka na miesiąc . Wiem że mam być test tej nagrywarki i mam nadzieje że uwzględni tego typu problemy z nią - może jakaś ankieta wśród użytkowników?
To tak jak moja drukarka HP3820 i słynna zebtaka ( którą tez właśnie wymieniłem) . Jeden taki sam problem.

Cóż można powiedzieć ... :idea:

Wszystkie twoje obawy to prawda :\

Naprawdę, moje szczere kondolencje

:glaszcze:

demek 29.05.2005 12:39

bylo sluchac sprzedawcy?:)

TucoRamirez 29.05.2005 17:01

Coś w tym jest :blee: Poszedłem do kolegi z płytą Supratec DVD-R x4 i nie chciała ruszyć. Ma model 552B ??? i ostatnie firmware. Poszedłem do drugiego z płytą TDK DVD-RW x2. Płyta się uruchomiła ale zamiast 12 plików video pokazał się 1 plik audio (.cda) :wow: którego nigdy tam nie było (wogóle nie nagrywałem na niej plików audio). U mnie te płyty chodzą normalnie.

demek 29.05.2005 17:25

a na czym nagrywana?

TucoRamirez 29.05.2005 18:47

Cytat:

Napisany przez demek
a na czym nagrywana?

Na asusie 1608p, w przypadku płyty TDK DVD-RW sprawdzałem ją jeszcze w nagrywarce NEC 3520 i tam działała.

karel48 29.05.2005 23:55

Hehehe ... :D
No to niezłe gówno z tego ... gównianego Szajsunga :klnie:
Ale z drugiej strony ludzie też czasem miewają omamy i zwidy ... :wow:
A może ten palnik przemęczony ... :paker:
Daj mu oddech ... :spie:
Może mu się widoczność poprawi ... :nie!:
Tylko nie :poddaje:
W ostateczności zawsze jest wyjście ... :rozwal:
|| ;)

Ps. Zadowolony wlaściciel ... Litka ;)

legion 30.05.2005 10:39

@karel48 no co ty po co tak drastycznie przeciesz z szajsunga mozna zrobic wiele rzeczy
np.przerobic go na niszczarke do plyt jezeli chcesz sie pozbyc swoich ulubionych filmow lub koncertow :D

ed hunter 30.05.2005 11:12

Cytat:

Napisany przez legion
@karel48 no co ty po co tak drastycznie przeciesz z szajsunga mozna zrobic wiele rzeczy
np.przerobic go na niszczarke do plyt jezeli chcesz sie pozbyc swoich ulubionych filmow lub koncertow :D

mam też świetny pomysł:

przerobić tak firmware, aby tacka otwierała się przed zatrzymaniem płyty, napęd stawiamy bokiem, ładujemy hałkę ;)

i tym sposobem mamy wyrzutnię płytek ||

ustawiamy się z czymś do strzelania (może być proca) i jest świetna zabawa :serdusz: :tak!: :banan2: 8 )

VIZZARD 30.05.2005 11:53

Szkoda, że OEMów dla Samsunga nie robi Plextor :taktak:

Może wtedy nie było by tak źle ...

:D

legion 30.05.2005 14:50

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Szkoda, że OEMów dla Samsunga nie robi Plextor :taktak:

Może wtedy nie było by tak źle ...

no moze i nie ale wiesz jak plex podzieli sie swoja technologia z Samsem:) to media m..... juz nie bedzie dla idiotow :'(

MetalSlug 30.05.2005 14:53

Samsung kilka fajnych rzeczy... ale napędów optycznych nie robi tylko udaje (udaje że robi rzecz jasna).

:bicz:

VIZZARD 30.05.2005 14:57

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Samsung kilka fajnych rzeczy...

Zgoda!

Na przykład monitory Samsunga sa naprawdę :spoko:

ed hunter 30.05.2005 15:14

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Zgoda!

Na przykład monitory Samsunga sa naprawdę :spoko:

no! mam taki jeden, który normalny wymiar obrazu osiąga po 15 minutach.

no! ale jest stary.

no! i go nie używam.

w MM kilka razy też widziałem zwalone szajsungi kineskopowe.

wolę swojego Lepszego Goldstara 795FT :P

Voytek 30.05.2005 15:25

Tak jak Vizzard zgadzam sie,ze Samsung robi dobre i to na prawde dobre monitory( sam ma LCD 710N - chodzi jak ta lala), telewizory, no moze jeszcze kamery czy magnetowidy VHS, ale napedy do ma do bani...nawet uklad z Toshiba cos Samsung'owi nie lezy.....
@LUPO.....tylko wspolczuc, jak sadze musisz oddac caly komp aby wymienili naped

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:59.