![]() |
Hibernacja w Windowsie XP
Ilość załączników: 1
Chce wlaczyc sobie hiberancje w Windowsie XP i nie moge :ysz:
Gdy wchodze w Panel Sterowania -> Opcke Zasilania -> Hibernacja -> I tam chce zaznaczyc Wlacz Hibernacje to mi pokazuje sie cos takiego co pokazalem na obrazku. Czy da sie ja wlaczyc bez reinstalki Windows :/ |
spróbuj w trybie awaryjnym
|
Cytat:
I myslisz ze wtedy bedzie normalnie dzialac w trybie normalnym windowsa??? |
Może przelec ScanDiskiem i zobacz czy jest wystarczająco miejsca na C (???)
|
a masz na dysku c:\hiberfile.sys bo to jest pilczek od hibernowenia jest on ukryty jesli jest a nie masz załączonej hibernacji to go usuń i wtedy ponownie zaznacz tam ptaszek z Hibernacją w panelu
|
Cytat:
Jest. Bo mam 512 MB Ramu a na dysku mam 2,5 Gb wolnego. Bo hibernacja dziala (jak slyszalem) ze wszystko to co jest w ramie zapisuje na dysk. Co to moze byc. Pozniej sprobuje w tybie awaryjnym. P.S. Widze fachowa obsluge klienta przez Moderatorow :D |
A ja mam na klawiaturze taki kalwisz do hibernacji i jak go wcisnę i po jakimś czasie chcę żeby komputer wyszedł z tego stanu to się on nie chce obudzić i tylko ruszy go reset. Co o tym myślicie?
|
Hibernacja to zrzut pamięci do tego pliku hiberfile.sys i tego pliku nie powinno być jesli nie jest zaznaczona hibernacja pojawic sie powinien dopiero po zaznaczeniu tego ptaszka "Włącz Hibernację" a jesli ty nie mozesz tego właczyc bo pokazuje sie komunikat ze jest uzywany przez inny proces tzn. ze jest tam ten plik i musisz go usunąć a pozniej odznaczyć włacz hiber.
|
Torque to nie Hibernacja tylko stan wstrzymania to są dwie różne rzeczy
|
a fakt pomyłka, ale może wiesz jak zrobić żeby się obudził ze stanu wstrzymania
|
nie używam tej funkcji sorki nie pomoge
|
@TORQUE... jak dobrze pamiętam to budzisz go tym samym przyciskiem co go uśpiłeś albo powerem :idea:
|
klawiszem od stanu wstrzymania nie da rady go obydzić, ale powera sprawdzę.
|
mam ten sam problem co kolega w pierwszym poscie ale ........ pliku hibernacji na dysku nie ma i nie da sie wlaczyc tego w trybie awarajnym....moze teraz ktos mnie pomoze?:)
|
Cytat:
Czasami wystarczy nawet ruch myszką :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |