Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   O Co Chodzi (https://forum.cdrinfo.pl/f15/o-co-chodzi-54501/)

Nemeczek77 19.07.2005 00:50

O Co Chodzi

Witam
Posiadam Nagrywarke LG 4163 i moj problem polega na tym iz po nagraniu danych na plyte czy filmu dane nie sa widoczne na tym nosniku np. nagram plik 100MB na cd-r 700MB to po nagraniu widzie plyte ktora ma wolnego miejsca 600MB ale plikow nagranych nie ma. Tak samo widac na napedzie DVD-ROM.
Dlaczego ich nie widać, dlaczego tak nagrywa?
Prosze czytelnikow o pomoc
Pozdr
Nemeczek77

Vlad_Tepes 19.07.2005 10:00

Cytat:

Napisany przez Nemeczek77
Witam
Posiadam Nagrywarke LG 4163 i moj problem polega na tym iz po nagraniu danych na plyte czy filmu dane nie sa widoczne na tym nosniku np. nagram plik 100MB na cd-r 700MB to po nagraniu widzie plyte ktora ma wolnego miejsca 600MB ale plikow nagranych nie ma. Tak samo widac na napedzie DVD-ROM.
Dlaczego ich nie widać, dlaczego tak nagrywa?
Prosze czytelnikow o pomoc
Pozdr
Nemeczek77

wiesz to co powiem to banalne
a sprawdziłeś czy nie masz zaznaczone "tylko symulacja nagrywania" ??
tobie się wydaje że nagrałeś ale to tylko symulacja, np. czy płyta nie jest uszkodzona
:)
zerknij

Nemeczek77 19.07.2005 10:35

Cytat:

Napisany przez Vlad_Tepes
wiesz to co powiem to banalne
a sprawdziłeś czy nie masz zaznaczone "tylko symulacja nagrywania" ??
tobie się wydaje że nagrałeś ale to tylko symulacja, np. czy płyta nie jest uszkodzona
:)
zerknij

Nie, nie jest to symulacja, poza tym na płycie widac ze zostala czesciowo nagrana, wszystko odbywa sie zgodnie z procedura nagrania z wysunieciem plytki po nagraniu.

madmax2 19.07.2005 21:36

Jeżeli masz Win XP to spróbuj wyłączyć nagrywanie systemowe.
Pozdr.

Nemeczek77 21.07.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez madmax2
Jeżeli masz Win XP to spróbuj wyłączyć nagrywanie systemowe.
Pozdr.

Tak korzystam z XP i jak nagram za pomoca XP to filmy sa widoczne.
Wyjasnij mi o jakie nagrywanie systemowe ci chodzi

madmax2 21.07.2005 23:13

Nagrywanie systemowe - opcja w Win XP, która umozliwia zapis płyt CD - DVD z tego co wiem to nie. Domyślenie jest włączona i czasami powoduje problemy tego typu, że np. w eksploratorze nie widać zawartości nagranej płyty, a np. poprzez Nero tak.
Miałem taki problem z napędem CD-RW LiteOn LTR 40125W i wyłączenie nagrywania systemowego go wyeliminowało.
Aby wyłączyć kliknij:
Mój Komputer - ikona napędu DVD RW - zaznacz - prawy klawisz myszki - właściwości
- nagrywanie i odznacz właściwą opcję.
Jezeli to nie pomoże to sprawdź jeszcze ASPI.
Po zamontowaniu nagrywarki stawiałeś system na nowo?
Pozdr.

Nemeczek77 04.08.2005 10:48

Wyłączenie opcji nagrywania systemowego niestety nie pomogło. Postanowiłem oddać nagrywarke do serwisu na gwarancji, zobaczymy co powiedzą

Nemeczek77 02.09.2005 12:10

Forumowicze to jest paranoja, sam już nie wiem o co chodzi.
Oddałem nagrywarke do serwisu, wymienili mi na drugą :) , po podłączeniu okazuje się zę jest to samo, ponownie wysłałem do serwisu i to samo jest kolejna nowa, jednak problem nie znika. Przetestowałem ja na 2 innych kompach i nic to samo, dałem ją kómplowi żeby sprawdził u siebie i to samo.
Generalnie nagrywa tylko zamknięte sesje, przy multisesji po nagraniu już nie widzi nagranych danych, mowa o dvd-r ale z dvd-rw nie ma tego problemu.
O co chodzi czy ja coś źle robie, czy trafiła mi się trzecia zła nagrywarka?

VIZZARD 02.09.2005 19:02

Cytat:

Forumowicze to jest paranoja, sam już nie wiem o co chodzi.
Oddałem nagrywarke do serwisu, wymienili mi na drugą :) , po podłączeniu okazuje się zę jest to samo, ponownie wysłałem do serwisu i to samo jest kolejna nowa, jednak problem nie znika. Przetestowałem ja na 2 innych kompach i nic to samo, dałem ją kómplowi żeby sprawdził u siebie i to samo.
Generalnie nagrywa tylko zamknięte sesje, przy multisesji po nagraniu już nie widzi nagranych danych, mowa o dvd-r ale z dvd-rw nie ma tego problemu.
O co chodzi czy ja coś źle robie, czy trafiła mi się trzecia zła nagrywarka?

Kiedyś był taki jeden ( co najmniej :> ) co bez przerwy proponował:

"Sprzedaj to gówno i kup coś porządnego"

Co prawda wtedy chodziło o inny napęd :taktak:

Ale może warto się wsłuchać w ton jego wypowiedzi? :>

:czar:

Nemeczek77 03.09.2005 00:00

Może to i dobry pomysł, ale to sie nie kalkuluje, sporo na tym strace (może jest jakies rozwiazanie?)

Nemeczek77 04.09.2005 20:58

A w sumie jakbym posłuchał VIZZARD-a i sprzedał tą LG to polecacia, LITE-ONa?

cloudior 04.09.2005 21:48

Cytat:

Hehe..a ja właśnie sprzedalem Lite-ona (1693s) i kupiłem LG(4163b)....<lol>...i jestem szcześliwy jak nigdy :D:D:D

Nemeczek77 04.09.2005 21:55

napisz jak nagrywasz multisesje (np. zgrywajac filmy w avi), moze ja cos zle robie.

Nemeczek77 04.09.2005 22:01

Wlasnie mam zamiar przetestowac ja z softem ktory dostalem z napedem, jesli bedzie to samo odsylam ja ponownie.

VIZZARD 04.09.2005 22:29

Cytat:

Spróbuj się z BenQ :taktak:

Ten sprzęt nie budzi zaufania dopóki nie wsadzisz go do kompa

I dopóki nie zaczniesz na nim nagrywać

Wnioski każdy wyciąga sam :taktak:

:mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:50.