![]() |
Jaki telefon.......
Witam, chciałbym prosić o pomoc w wyborze telefonu komórkowego, a nie za bardzo się na tym znam. Mam starego Siemensa, na abonament który został uszkodzony, i chciałbym przełożyć karte do innego aparatu.
Myślałem nad Nokią, albo Siemensem, ale nie wiem jaki model. Czy możecie mi coś polecić w cenie około 250 - 300 zł. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
są już takie topici więc po oc zakłądać kolejny??
a co do pytania Nokia 6610 || || || || |
Hmm, a jakies przyblizone wymagania co do telefonu?? Czy to ma byc z kolorowym wyswietlaczem??
Jesli nie to wedlug mnie dobrym telefonem jest nokia 6310i, z tego co wiem to bateria trzyma dosc dlugo, telefon dosc dluuugi w porownaniu do tych nowych modeli, ale moim zdaniem calkiem fajna dla kogos komu telefon ma sluzyc do dzwonienia, a nie do szpanowania mozliwosciami ;) Aktualnie mam Siemensa A65 i nie moge powiedziec, telefon calkiem fajny. Bateria trzyma mi dosc krotko, bo z nudow duzo na nim gram (ehh te skrzynki ||). Telefon ma kolorowy wyswietlacz, mozliwosc dokupienia aparatu cyfrowego, dyktafon (niezbyt dobra jakosc, ale zawsze cos), kalkulatorek i jeszcze kilka takich malo potrzebnych funkcji. Z tego co wiem jeszcze to Siemens C65 jest b. dobrym wyborem, lecz kosztuje on troche wiecej niz 300zl wiec nie bede sie zbyt duzo rozpisywal o nim. Powiem tlyko ze ma kolorowy wyswietlacz, oraz wbudowany aparat cyfrowy. Mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem, ja mi sie jeszcze cos przypomni to dopisze. .::edit::. @Burak Hehe, mam w domu 2 nokie. Jedna 6610 i druga 6610i (ejdna mamy druga taty) i musze stwierdzic, ze woguel m isie ten telefon nie podoba. Ubogi zestaw funkcji i do tego nie podoba mi sie jego wyglad. Co innego moja mama, ktora na kazdej wymianie telefonu w Idei wziela by najchetniej jeszcze jedna 6610i, ale zeby sie roznily jakos kolorami chociaz... :D |
Cytat:
A ja bym polecił Siemens S65 lub CX65 ;) |
Za tą cenę nie wiem czy dostniesz CX65...jezeli tak to napenwo...
a jezeli nie to napenwo Nokia 6610, 6100 jezeli dostaniesz... t610 - moze dostaniesz... A jak nie to napewno sprawdzonym i swietnym tel. jest 6310i jak pisano... |
Cytat:
|
Dzięki bardzo za dotychczasowe odpowiedzi.
|
Każdy swoje chwali i poleca ...
Ja polecam dla odmiany Sagem My X5-2 bateria trzyma cały tydzień (bo dużo dzwonie) niestety kosztuje troszke więcje niż 300 zł || |
@Janekc Wiesz zawsze istnieje taka opcja ze idziesz do babci i...
Na poczatku trzeba zastosowac tzw. gre wstepna czyli przychodzisz do babuni i tak sie pytasz, czy przypadkiem nie potrzebuje twojej pomocy. Idziesz jej po zakupy, albo wegla przyniesiesz, smieci wyniesiesz itp. Nastepny krok jest taki, ze babcia pewnie zrobi jakas herbatke w tym czasie i poda jakies domowe ciasteczko, albo cos. Podczas picia herbatki i wychwalania babcinych wypiekow musisz z babcia znalezc jakis wspolny temat, zeby babcia sobie pomyslala "Ale ten Janek to super wnuczek, wszystkie znajome powinny mi zazdroscic". A wtedy ty musisz przystapic do ataku... Czyli szybko robisz "oczka kota ze shreka", a twoj wyraz twarzy powinien mowic "Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie rozumie..." Babcia napewno zainteresuje sie tym co cie gryzie i jak ci moze pomoc, a ty wtedy podnies glowe popatrz na nia i powiedz "Babciu, a nie dorzucilabys bys mi sie do nowego telefonu?? Moglibysmy byc wtedy w stalym kontakcie" Hmm... No i wtedy nastepuje chwila prawdy... to trzeba wyczuc czy mozna dalej "wiercic" temat, czy lepiej szybko odsunac sie z zasiegu jakiejs scierki, ktora babcia mogla by miec akurat przy sobie. Jesli babcia wybrala by ta 2 opcje, nalezy szybko udac sie w strone wyjscia ewakuacyjnego i najlepiej biegac tzw. zakosami. Zycze ci, zeby babcia wybrala jednak ta 1 opcje i zeby wszystko pieknie sie skonczylo... :D KONIEC! ;p |
wy tu takie telefony a to miało być max 300 zeta ||
|
hmm do 300zl jest troche telefonow
przejzyj allegro, na bank znajdziesz cos, zorientujesz sie w cenach moze np. nokia 3510i,3330 lub jakis siemens np mt50,s55 jest w czym wybierac |
allegro czasem ma zawyzone. Popytaj kumpli moze cos sie znajdzie. Moze jakis ciekawy model po okazyjniejszej cenie bo np. obudowa peknieta (idzie kupic potem) byle byl sprawny i nie kradziony (coraz czesciej takie :/)
Ale mozesz dostac dobry tel. do 300zl 3330 to juz przezytek i idzie go dostac za 100zl, to samo 3510i...one stoja w cenie 6310i |
Ja polecam jakiegoś starszego Sony Ericsson'a t68i albo t310. Kupisz takiego za ok 200 max 250zł. To są "pancerne" telefony i w stosunku do ceny mają bardzo dużo funkcji i robią dobre zdjęcia dołączanym aparatem. Wadą ich jest kiepski wyświetlacz 101x80pix i tylko 256kolorów.
|
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, szczególnie podobał mi się pomysł Piotrka z Babcią.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |