Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki telefon....... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-telefon-54637/)

Piotr4s 27.09.2005 21:07

Sorry za OT ale nie chciałem niepotrzebnie zakładać nowego tematu. Znacie jakieś porządne fora o Nokii albo jakieś strony tematyczne typowo o nokii 6230i. Lub gdzie mogłbym coś do niej znaleźć np. tapetki w rozdzielczości 208x208...

polakT 27.09.2005 19:01

a moze 3120 za 300 :D bp mam na zbyciu ok 2 tygdniu uzywana ;P

andrzejj9 24.09.2005 20:19

Cytat:

Napisany przez epol
http://mgsm.mobile.net.pl/katalog/siemens/cxt70/

To prawie to samo co CX65. A CXT70=CX70. Ten z literka T rozni sie softem, bo jest on napisany pod t-mobile/ere z tego co pamietam i wygladem obudowy.

Tak sprzedaje. Jesli jestes zainteresowany to wal smialo.

Tak, to ERA ma takie "specjalne" modele. Swoją drogą to kompletnie mi się one nie podobają i swego czasu nie podpisywałem umowu z Erą tylko dlatego, że chciałem Siemensa CX65, a oni mieli tylko tego CXT, który... no powiedzmy, że z wyglądu nia bardzo przypadł mi do gustu ;)

Mich@ł 24.09.2005 12:53

Cytat:

Napisany przez epol

To prawie to samo co CX65. A CXT70=CX70. Ten z literka T rozni sie softem, bo jest on napisany pod t-mobile/ere z tego co pamietam i wygladem obudowy.

:P
Jakoś mi się ten siemens nie podoba :) Już się zdecydowałem na tego k300i... Jak będzie szajs, to będę dopiero wtedy na niwgo narzekał i dam go do działu Kupię/Sprzedam/Zamienię :)

epol 24.09.2005 12:45

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Co to za model?

Sprzedajesz?

andrzejj9 23.09.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez Damianos L
narazie sie przymierzam do zmian bo juz mi sie zaczyna nudzic standard

ale mam problem zeby polaczyc ta motke z pc. dopiero jak to rozkminie to zaczne sie bawic w odblokowywanie, nowe motywy itd.

narazie mi sie jakos udalo raz podlaczyc to tylko ladowanie javy mi sie udalo odblokowac.. a tak to mam problem, programy nie widza fona :/

a co do tematow to na forum matrax napewno cos znajdziesz www.matrax.net a druga stronka dobra to www.e398.ws

Moim największym sukcesem jak na razie jest wgranie do pamięci gier, nad czym też cholernie długo się męczyłem. Motywów mi się jeszcze nie udało, ale też nie próbowałem zbytnio. Ponieważ jednak ja już doszedłem do momentu, kiedy standardowe mi się znudziły (swoją drogą nigdy mi się nie podobały ;) ), to chętnie zobaczyłbym coś nowego.

Damianos L 23.09.2005 22:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jak będziesz miał jakieś ciekawe tematy, to mógłbyś podesłać (i może dla przypomnienia, jakim programem je zmieniasz)?

narazie sie przymierzam do zmian bo juz mi sie zaczyna nudzic standard

ale mam problem zeby polaczyc ta motke z pc. dopiero jak to rozkminie to zaczne sie bawic w odblokowywanie, nowe motywy itd.

narazie mi sie jakos udalo raz podlaczyc to tylko ladowanie javy mi sie udalo odblokowac.. a tak to mam problem, programy nie widza fona :/

a co do tematow to na forum matrax napewno cos znajdziesz www.matrax.net a druga stronka dobra to www.e398.ws

andrzejj9 23.09.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez Damianos L
ahhh, dalej choruje na sx :serdusz:

ale z powodow finansowych(byla potrzebna kasa) sprzedalem t630 za 330zl i wzialem przejscie z tak-taka na promocje urodzinowa (80min/40zl). Wybralem Motorole E398 za 1zl :)

niestety w tej promocji sx byl prawie za 400zl :( myslalem tez nad k700i (za 49zl) ale karta pamieci w motce i duze mozliwosci zmiany (softy,menu itd) przekonaly mnie do motki.

Jak będziesz miał jakieś ciekawe tematy, to mógłbyś podesłać (i może dla przypomnienia, jakim programem je zmieniasz)?

Mich@ł 23.09.2005 18:40

Cytat:

Napisany przez epol
...CXT70?...

Co to za model?

Sprzedajesz?

epol 23.09.2005 17:38

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
A jeśli chodzi Ci o złotówki, to pisze, że do 400 zł :P

A co powiesz na CX65 lub CXT70? Jestes zainteresowany :)

Damianos L 23.09.2005 17:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
jesli mozna wiedziec, jaki sobie teraz sprawisz?
z tego co pamietam myslales nad SX1 - i szczerze mowiac/piszac - wciaz go goraco polecam :)
pozdro ;)

ahhh, dalej choruje na sx :serdusz:

ale z powodow finansowych(byla potrzebna kasa) sprzedalem t630 za 330zl i wzialem przejscie z tak-taka na promocje urodzinowa (80min/40zl). Wybralem Motorole E398 za 1zl :)

niestety w tej promocji sx byl prawie za 400zl :( myslalem tez nad k700i (za 49zl) ale karta pamieci w motce i duze mozliwosci zmiany (softy,menu itd) przekonaly mnie do motki.(tak to oba maja prawie te same mozliwosci) choc motka chyba ladniejsza :P

motka ta jest fajna, ma kilka drobnych wad np. brak symbiana, szybko rysujacy i brudzacy wyswietlacz, no i kilka funkcji trzeba odblokowywac (np.kamera). Ale ogolnie ma wiecej zalet niz wad i ja polecam. No i 330 zl do przodu jestem, a za abonament beda mi rodzice placic, numer mam ten sam wiec jest ok :)

a za rok i tak zmienie, tym razem na bank na cos z symbianem ;)

andrzejj9 23.09.2005 16:53

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
@andrzejj9... Dlaczego piszesz, że wolałbyś t630 od k300i??

Widzisz.. sam właściwie nie wiem. Nie są to konkretne powody, bo telefony są bardzo do siebie podobne,a k300 jest nowszy i niektóre funkcje może mieć nawet lepsze (na pewno trochę lepszy wyświetlacz). Po prostu t630 zawsze mi się podobał i był to naprawdę świetnie przygotowany aparat, co zresztą potwierdzają liczne nagrody typu telefon roku itp. k300 natomiast to - mimo podobieństw technicznych - produkt z "dolnej półki", zrobiony na wzór k500 czy k700, ale przeznaczony dla mniej wymagających i gotowych zapłacić mniejsze pieniądze klientów. Nie musi to świadczyć na jego niekorzyść, bo jak już powiedziałem - jest nowszy od t630. Ale... sam nie wiem - krótko mówiąc k300 nigdy nie traktowałem jako "poważnego" telefonu, tylko raczej tańszą zabawkę. A t630 przez dłuższy czas bardzo mi się podobał i cały czas uważam, że jest to świetny aparat.

No i 630 bardziej mi się podoba ;)

Mich@ł 23.09.2005 16:47

Cytat:

Napisany przez epol
Zglos to na policje itd.

Tu nie jest tak prosto, bo...
Telefon kupowany był w komisie, nie mam do niego papierów itd (zgubiłem :haha: )
W dniu zagubienia miał go mój brat, który wziął go na zawody strażackie. Dał go kumplowi do potrzymania, żeby wodą nie zamoczyć... Zawody wygrali, a kumpel przychodzi, że nie wie jak to się stało, ale telefon zniknął :\
A znając polską policję, to spisaliby tylko protokół i na tym by się skończyło :(

@andrzejj9... Dlaczego piszesz, że wolałbyś t630 od k300i??

andrzejj9 22.09.2005 21:18

Cytat:

Napisany przez memorando
wole siemensa s65

Wiesz.. ja też i nawet przez mniej więcej rok chciałem go kupić.. Ale jeśli od tego czasu nie zmieniły się ceny to to jest wydatek rzędu 600 złotych..

adbok 22.09.2005 21:11

nokie 6100:)lub 6800 z uszkodzonym panelem:(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41.