![]() |
a ja napisze cos innego
mam ecs-a ale to nie o tym bajka pod winda xp sp2 kopiowanie na playera muvo c100 teraz na poziomie 90kb/s a wczoraj bylo 900kb/s pod mandrake 10.1 PP kopiowanie na poziomie 1Mb/s i bezproblemowo moze winda znow sie posypala :> a moze musze wywalic usb z systemu i jeszcze raz niech sie zainstaluje ?? |
Podpinam się. Mam XPeka z SP2 i transfer jest również tragiczny, a mianowicie z urządzeniami pracującymi na USB 2.0 mam transfer 1,5 MB/s. Mam płytę główną Abit NF7, nie wiem - muszę coś doinstalowac do windy?? Help ! W biosie oczywiście USB1.1+2.0 Enabled ;/
|
No bo właśnie jest taka różnica między kopiowaniem do playera i z playera.
Więc myśle że nie masz co kombinować. Mam USB-drive i u mnie różnica jest podobna. |
Może masz w biosie USB2.0 FullSpeed, ustaw HighSpeed...Hm, moze jeszcze... zainstaluj stery do USB 2.0 pod Windą jeśli tego nie zrobiłes...
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
ale napisze co sie już dowiedziałem.Model playerka to Iriver790 i fabrycznie obsługuje i wykorzystuje zalety portu USB 2. Irivery mają możliwość aktualizacji firmvare model w wersji imm korzysta z oprogramowania o tej nazwie ,a ograniczeniem jest brak możliwości wgrania plików nagranych przez dyktafon i radio skompresowanych do formatu MP3 w celu jak mi się wydaje antypirackim.I może słusznie ,ale MP3 może i służyć do przenoszenia innych plików z kompa na inny komuter.Tak więc po wgranu wersji UMS Playerek nie ma już możliwości korzystania z oprogramowania ,ale za to widziany jest jako dysk wymienny a z tym wiążą sie te ograniczenia w transferze. Sprawdziłem Z MP3 playera do PC 1700kb/ps a Z PC do playera 360kb/ps więc USB 2 chyba działa ,ale dlaczego taka różnica? |
a patrzales na innym kompie z USB 2.0?
Moze player rzeczywiscie nie obsluguje takiej predkosci, lub jak juz pisano...moze cos z nim jest nie tak (moze ktos ma takiego samego to mozesz zapytac czy chodzi tak samo 'wolno') |
Cytat:
|
Spróbuj jak się będzie kopiować na innym kompie, być może to coś nie tak z tym playerkiem? :>
|
Cytat:
|
panowie spokojnie!
a jaką szybkość przesyłania danych ma to cudeńko mp3? :> bo ja przypuszczam, ze tu jest problem. |
Paweł_K-->nie mam możliwości Ingerencji w porty USB z poziomu biosu.
Phoenix Award Soft III |
Cytat:
|
a sprawdz w biosie czy niemasz wylaczonego usb2.0/wlaczonego usb 1.1 ???
|
Dziękuję bardzo kob2005 za szybką odpowiedź.Jak możesz to zobacz,
czy na załączonym zrzucie jest wszystko w porządku. |
Te zworki służą do uruchomienia komputera za pomoca klawiatury /myszy (USB/PS2) .
Po zaliczeniu odpowiednich opcji w biosie + wlasnie ingerencja na zworkach opisanych powyzej daje np. mozliwosc usruchomienia komputera za pomoca wklepania z klawiatury hasla .Co ciekawe - komputer jest "martwy" (nie reaguje na przycisk Power )do momentu wpisania wlasnie zalozonego wczesniej haselka . Co do USB 2.0 : Sprawdz w Menedzer urzadzen/kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej czy posiadasz pozycje: "Intel ...USB2 Enhanced Host" - jesli tak ,to ze sterownikami USB 2.0 wszystko ok . Jesli nie nie ma tam takiego urzadzenia oznacza to iz nie uzywasz sledzia zewnetrznego (USB)- USB 2.0 jest tylko na dodatkowym wyjsciu (plyta glowna) + sledz Hi-Speed . |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29. |