Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak oddzielić tracki? Zabawa z plikiem CUE. HELP (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-oddzielic-tracki-zabawa-plikiem-cue-help-54702/)

andy 29.07.2005 00:53

Co do podziału na części przy użyciu mp3DirectCut. Otwierasz plik cue jak program go wczyta wybierasz zapisz podzielone. Program podzieli automatycznie według arkusza cue:>

P.S. Zabrałem się za zrobienie tutoriala dotyczącego nagrywania i dzielenia plików CUE + MP3/APE/WAV/MPC...itd.
Możliwe, że dzisiaj albo jutro wrzucę na forum.

Pozdro

ed hunter 27.07.2005 20:04

jak ktoś chce wtyczki do nera to adres skrzyni na PW niech daje.

są takie: Nero Plugins(MP3,MP3Pro,SVCD,DVD,WMA,NeroFastCDBurningF orWMP9,APE,MPC,OGG)

grzeniu 27.07.2005 19:55

@Ciapek - nero z cala pewnoscia lapie cue+ape, potrzbujesz tylko pluginu ape do nero.
Komunikat mowi jasno, musisz poprawic wpis w 3 linijce w cue. Prawdopodobnie cue jest robiony do wava, a potem wava skompresowali do ape. Format bezstratny, a zajmuje ok 60% objetosci wava.
Wiec albo przerobisz tego ape do wav w np Monkeys audio (czy jakos tak sie zwie), albo poprawisz tego cue i polecisz prosto w nero. Wybor twoj.

PS Jakis czas temu, wcale nie tak dawno, bylo to walkowane. Polecam searcha ;)

Maciej 27.07.2005 19:46

Ciapek ...spróbuj programem Burrrn :)

Opis...
"Burrrn to malutkie narzędzie do wypalania Audio CD z CD-Text z rozmaitych formatów. Obsługiwane formaty: wav, mp3, mpc, ogg, aac, mp4, ape, flac, ofr, wv oraz playlisty m3u, pls, fpl i cue sheets. Burrrn potrafi odczytać wszystkie typy tagów z wyszczególnionych powyżej formatów (włącznie z tagami ape w mp3). Ta mnogość natywnie obsługiwanych formatów muzycznych w tym i kompresji bezstratnej bije na głowę Nero do którego trzeba wrzucać pluginy w celu obsługi tych formatów.

Wypalanie jest banalne. Wystarczy w opcjach programu wskazać swoją nagrywarę a następnie przeciągnąć to co chcemy wypalić (cue/playlistę/pliki) i upuścić do głównego okna jak na obrazku poniżej. Następnie ustawić speed wypalania i kliknąć Burrrn" żródło NET.
http://www.burrrn.net/

CIAPEK 27.07.2005 19:41

niemożliwe!!

Ilość załączników: 1
dzis sciagnalem kolejna plyte cue/ape i jest to samo!
Ani jeden program tego nie łyka.
To już jets podejrzane, nie wierze także aby pliki były walnięte ponieważ biore je z osloskop.net

O co może chodzić?

gallus 26.07.2005 23:33

Ja próbowałbym podmontować to pod jakiegoś virtual drive-a i ponownie zrippować do wave i wywalić lub podzielić bezpośrednio z mp3 programem mp3 direct cut...
PS A sprawdzałeś czy ripperzy napisali w nfo czym wypalać obraz?? :)

ed hunter 26.07.2005 11:08

nero musi mieć wtyczkę.

do .ape taką mam

mp3 w postaci 1 pliku + .cue dawno nie widziałem, ale kiedyś zrobiłem dokładnie tak jak pisze @grzeniu - zrobiłem .wav i poszło.

grzeniu 26.07.2005 09:34

Teraz nie jestem pewien czy nero obsluguje cue+mp3.
Przerob tego mp3 na wava i w cue zmien jak Ed hunter radzi. Nero powinien lyknac cue+wav.

No albo jak Nimal radzi - EAC calkiem fajnie jedzie z takim koksem, lyka to przy czym nero sie buntuje.

mensir67pl 26.07.2005 08:59

Cytat:

Napisany przez nimal
a wez sprobuj to wypalic jednym z programow:
feurio
EAC
oba sa darmowe i w miare male wiec nie bedzie problemow z zassaniem

Dobrze tu @nimal radzi wypal i zrip-uj na nowo i bede mial na sztuki TRACKI

najszybciej czegos sie dorobisz jak tamte metody nie skutkuja

POZdrawiam

nimal 26.07.2005 08:41

a wez sprobuj to wypalic jednym z programow:
feurio
EAC
oba sa darmowe i w miare male wiec nie bedzie problemow z zassaniem

CIAPEK 26.07.2005 08:39

Ilość załączników: 1
chłopaki walczycie walczycie... cenie to ;)
ale dupa blada :(
ja juz nie wiem o co chodzi.
chyba coś jest wogóle walnięte.
kopiowalem nazwe pliku, wpisalem tez WAVE jak radził ed i...

ed hunter 25.07.2005 21:11

linia 3.

FILE "01-Nu_Nrg-Free_Fall-TGX.mp3" WAVE

jak nie zadziała proszę o czerwonego reputka ||

andy 25.07.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez Ciapek
mp3 direct cut to chyba jest do cięcia manualnego mp3 jak np. nero wave editor, a nam wiadomo o co chodzi...
:)

Dzięki temu programikowi można podzielić piosenki automatycznie według arkusza cue. Podzieliłem tak album ATB, tylko było to dawno i nie pamiętam jak to robiłem. Przypomniał bym sobie na jakimś przykładzie ale niestety nie posiadam żadnej płytki zgranej do mp3+cue :(

czechoj 25.07.2005 15:13

tak jest grzeniu ma racyjkę skopiuj nazwe pliku i wklej do cue

grzeniu 25.07.2005 15:10

W 3 linijce w pliku cue nazwa pliku mp3 musi byc dokladnie taka sama jak twojego mp3. Dokladnie to znaczy ze wazna jest wielkosc liter, ewentualne spacje i co tam jeszcze masz.
Skoro rozni sie nazwa od wpisu, to tez programy nie widza pliku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18.