![]() |
Co do podziału na części przy użyciu mp3DirectCut. Otwierasz plik cue jak program go wczyta wybierasz zapisz podzielone. Program podzieli automatycznie według arkusza cue:>
P.S. Zabrałem się za zrobienie tutoriala dotyczącego nagrywania i dzielenia plików CUE + MP3/APE/WAV/MPC...itd. Możliwe, że dzisiaj albo jutro wrzucę na forum. Pozdro |
jak ktoś chce wtyczki do nera to adres skrzyni na PW niech daje.
są takie: Nero Plugins(MP3,MP3Pro,SVCD,DVD,WMA,NeroFastCDBurningF orWMP9,APE,MPC,OGG) |
@Ciapek - nero z cala pewnoscia lapie cue+ape, potrzbujesz tylko pluginu ape do nero.
Komunikat mowi jasno, musisz poprawic wpis w 3 linijce w cue. Prawdopodobnie cue jest robiony do wava, a potem wava skompresowali do ape. Format bezstratny, a zajmuje ok 60% objetosci wava. Wiec albo przerobisz tego ape do wav w np Monkeys audio (czy jakos tak sie zwie), albo poprawisz tego cue i polecisz prosto w nero. Wybor twoj. PS Jakis czas temu, wcale nie tak dawno, bylo to walkowane. Polecam searcha ;) |
Ciapek ...spróbuj programem Burrrn :)
Opis... "Burrrn to malutkie narzędzie do wypalania Audio CD z CD-Text z rozmaitych formatów. Obsługiwane formaty: wav, mp3, mpc, ogg, aac, mp4, ape, flac, ofr, wv oraz playlisty m3u, pls, fpl i cue sheets. Burrrn potrafi odczytać wszystkie typy tagów z wyszczególnionych powyżej formatów (włącznie z tagami ape w mp3). Ta mnogość natywnie obsługiwanych formatów muzycznych w tym i kompresji bezstratnej bije na głowę Nero do którego trzeba wrzucać pluginy w celu obsługi tych formatów. Wypalanie jest banalne. Wystarczy w opcjach programu wskazać swoją nagrywarę a następnie przeciągnąć to co chcemy wypalić (cue/playlistę/pliki) i upuścić do głównego okna jak na obrazku poniżej. Następnie ustawić speed wypalania i kliknąć Burrrn" żródło NET. http://www.burrrn.net/ |
niemożliwe!!
Ilość załączników: 1
dzis sciagnalem kolejna plyte cue/ape i jest to samo!
Ani jeden program tego nie łyka. To już jets podejrzane, nie wierze także aby pliki były walnięte ponieważ biore je z osloskop.net O co może chodzić? |
Ja próbowałbym podmontować to pod jakiegoś virtual drive-a i ponownie zrippować do wave i wywalić lub podzielić bezpośrednio z mp3 programem mp3 direct cut...
PS A sprawdzałeś czy ripperzy napisali w nfo czym wypalać obraz?? :) |
nero musi mieć wtyczkę.
do .ape taką mam mp3 w postaci 1 pliku + .cue dawno nie widziałem, ale kiedyś zrobiłem dokładnie tak jak pisze @grzeniu - zrobiłem .wav i poszło. |
Teraz nie jestem pewien czy nero obsluguje cue+mp3.
Przerob tego mp3 na wava i w cue zmien jak Ed hunter radzi. Nero powinien lyknac cue+wav. No albo jak Nimal radzi - EAC calkiem fajnie jedzie z takim koksem, lyka to przy czym nero sie buntuje. |
Cytat:
najszybciej czegos sie dorobisz jak tamte metody nie skutkuja POZdrawiam |
a wez sprobuj to wypalic jednym z programow:
feurio EAC oba sa darmowe i w miare male wiec nie bedzie problemow z zassaniem |
Ilość załączników: 1
chłopaki walczycie walczycie... cenie to ;)
ale dupa blada :( ja juz nie wiem o co chodzi. chyba coś jest wogóle walnięte. kopiowalem nazwe pliku, wpisalem tez WAVE jak radził ed i... |
linia 3.
FILE "01-Nu_Nrg-Free_Fall-TGX.mp3" WAVE jak nie zadziała proszę o czerwonego reputka || |
Cytat:
|
tak jest grzeniu ma racyjkę skopiuj nazwe pliku i wklej do cue
|
W 3 linijce w pliku cue nazwa pliku mp3 musi byc dokladnie taka sama jak twojego mp3. Dokladnie to znaczy ze wazna jest wielkosc liter, ewentualne spacje i co tam jeszcze masz.
Skoro rozni sie nazwa od wpisu, to tez programy nie widza pliku. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18. |